kaj še lahko naredim – neuspešni IVF
[/quote]
Selen imam jaz tale:
http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Selenium-200-mcg-100-Capsules/4554#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=selenium&rc=1502&sr=null&ic=9
Za C vitamin še sama ne vem dobro… tale je menda top, ampak je drag 🙁
http://www.iherb.com/The-Synergy-Company-Pure-Radiance-C-90-Veggie-Caps/45647#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=vitamin%20c%20pure%20radiance&rc=1647&sr=null&ic=2
Jaz trenutno čakam na tega:
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-Vitamin-C-1000-mg-120-Veggie-Caps/38048#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=vitamin%20c&rc=8961&sr=null&ic=4
Cink izberi v obliki zinc picolinate – sama z njim nimam izkušenj.
Za E in C vitamin ter ostale ti žal ne znam svetovati. Ti pa res priporočam, da se včlaniš v skupino za ščitnico, ker punce tam vedo noro veliko o dodatkih in ti bodo zagotovo znale svetovati.
Še enkrat bi te opozorila, da pazi, da bo znesek naročila do 22 eur (brez poštnine), da ne boš imela nepotrebnih stroškov.
In še glede vitamina D – če ga boš jemala večje količine, ti polagam na srce, da se vključiš v skupino Vitamin D Wellness – da vidiš kako je treba. Nujno je treba dodajat magnezij in K vitamin. Tam boš našla super predloge.
roozi, jaz imam Sjogrenov sindrom in zaenkrat ne jemljem nobenih zdravil, le redne kontrole imam. Kaj pa ti je zdravnik rekel za tvoj amh? 1,15 ng/ml imas? Jaz imam 1,77 ng/ml in v Mb so rekli, da je v redu. Dr. Pusenjak pa pravi, da je to slabo. Koliko celic si imela? Jaz sem cakala 10 mes za postopek v Mb. Mislim, da artritis manj “nagaja” pri zanositvi kot Sjogren, Lupus itd. Ce pa imas antikardiolipinska protitelesa, pa je nujno jemati VSAJ aspirin 100. Ce ne lahko splavis. Lahko ti jih revmatolog predpise.
no sej….o tem govorim. Prvi IVF je uspel in se žal končal s splavom. Toliko o dodatku aspirina, ki ga ni bilo. Seveda prej sama nisem tega vedela, šele potem, ko se poglobiš malo, kaj in kako…seveda pa se splav lahko zgodi tudi “kar tako”, tako da ne bom nikoli trdila, da samo oz. če zaradi tega….kar je bilo, je bilo.
Vendar bi vseeno rada nekoga, ki ima malo več posluha, da imamo nekatere še kaj drugega zraven, ki nam meša štrene 😉
Drugače pa artritis tudi kar zaštrika, ker ta obdobja močnih vnetij ipd…ti zrukajo cel telo in potem se jasno tista boga mala celica odloči, da ona pa ne bi v tako okolje 😉
Celic imam vedno dve., vedno se ena oplodi. To je pa skoraj to od “pridelka”. skratka bolj šmorn.
Se pa jasno potem počasi že malo sekiram zaradi let, da me ne prehiti vse preveč hitro.
Upanje24, če je to tvoj prvi postopek, sem prav vesela, da si že tako pripravljena in te vzemajo bolj resno. In da ti bodo predpisali še vse ostale stvari, ki lahko pripomorejo k uspehu! 🙂 tako da držim pesti. Špike boš videla – nič hudega. Vse se da lepo preživet 🙂
Ja, za MB sem slišala, da se čaka dolgo. Me zanima, kaj mi bodo rekli na LJubljani za datum.
Te leahko vprašam še, koliko imaš let. Jaz sem namreč že na cifri 34. 🙂 Ah, raje se ne spomnim 😉 hehe
lep dan vsem puncam, sploh pa hvala MTHFR za vse tvoje izčrpne nasvete za vitamine! Si moram skorajda sprintat vse in it v nabavo! Res ti hvala! 🙂
roozi, jaz sem ravnokar dopolnila 31 let. Tudi jaz nisem več tako zelo resno mlada.
Z 1,15 ng/ml pridelaš le 2 celici. Uf, zdaj sem pa že pošteno v skrbeh. Ampak pravijo, da je 1 dovolj. Samo vztrajati je treba.
Moja nona ima reumatoidni artritis in vem kako je potek te bolezni in da, ko so zagoni je kar težko. Jaz z mojim Sjogrenom tudi kakšen dat težko preživim. Ko je bolezen v mirovanju pa mi je kar lepo 🙂
Koliko imaš ANA protitelesa?
Pozdravček.
No, tudi jaz imam za sabo 3 neuspešne IVF postopke pri starosti 42. let, nikoli ni prišlo do vgnezditve. Pa sem razmišljala, ali je sploh smiselno iti naprej poskušati z lastnimi zarodki glede na starost, da verjetno bi bilo bolje vzeti donorske celice, čeprav so se vedno vse celice oplodile, nobene degenerirane. Potem sem pa prebrala tvoje objave, mtfhr, in začela razmišljati drugače, da imam pa mogoče slabo vitaminsko zalogo oz. pogoje za vgnezditev.
Sicer naj bi imela hormone (tudi prosti t3 in t4) in amh v redu, imam pa zelo nizke vrednosti D vitamina in feritina. Skupni D vitamin imam 11,4 µg/L (referenčne vrednosti > 30), feritin pa 13,65 µg/L (referenčne vrednosti od 13 – 150), hemoglobin pa 123 (referenčna min 120). Do drugih testov (kariotip…) pa sploh še nisem prišla, me niso nikoli poslali. Sedaj sem samoplačnik (43. let) pri postopkih OBMP naprej in res bi rada ugotovila, kaj je morebitni vzrok za neuspeh oz. vsaj odstranila kakšne vzroke.
Mtfhr in ostale, prosim za kakršen koli nasvet, kaj naj bi še preverila.
MTHFR, hvala za nasvete. Danes sem doživela šok pri ginekologinji, ki me zdravi za neplodnost na kliniki (no, moje ni bilo, jo je nadomeščala druga), tako da sem spoznala, da tole zdravstvo je en k… nobene celostne obravnave, ampak po pravilih… dokler nimaš treh splavov za seboj, ti kariotip in dodatne preiskave ne pripadajo, če si poleg tega še pretežek in prestar (beri ravno 43. let), ti pa sploh ni “pomoči”, škoda denarja in časa; da ne govorim o tem, da te preslišijo, ko govoriš o nizkih vrednostih d vitamina, feritina… in sprašuješ o morebitnem vplivu na zanositev in ukrepih. Da kako neodgovorno je hlepeti po otroku, če si pretežek, da se lahko rodi z ne vem kakšnimi abnormalnostmi, če ga sploh donosiš… pa da naj se sprijaznim, da ne bom imela otrok in da naj recimo razmislim o posvojitvi… da naj ne rinem z glavo skozi zid… Sploh nisem mogla ugovarjati od šoka, ker sem prišla z namenom, da se pogovoriva o morebitnih razlogih in njihovi odpravi, zakaj ne pride do vgnezditve… ne pa takole.
Še prekleto dobro se zavedam, da se bom prej ali slej morala sprijazniti, da otrok pač ne bova imela oz. nekje v ozadju imam to v glavi že od prvega postopka… tudi glede posvojitve sva v akciji… skratka imava več front odprtih, ta s postopki je le ena. Tudi s težo se ukvarjam že od najstniških let, iz ITM 52 sem prišla na trenutnih 39, bila sem pa že na 29, večen boj… In potem šok danes spoznanje, da sem sama, da pomoči oz. svetovanja od javnega zdravstva pač ne dobim več, sem po njihovih merilih prestara in predebela, da bi bila mama. Se bom morala sama znajti, si svetovati, prebirati forume in internet za raznimi informacijami. Zatorej, vsem udeleženkam foruma hvala za informacije, ki jih delite.
Moram vprašati… napisala si, da NAJ BI IMELA OK vrednosti ft3 in ft4 – lahko napišeš vrednosti in še reference? Kaj pa TSH? Dr. Pustovrh in dr. Pušenjak sta mnenja, da naj bi bil TSH pod 2 – ko gre za zanositev in donositev. Sta ena redkih pri nas, ki tako menita.
Kaj naj ti rečem še drugega. Naše zdravstvo je res ena žalost. Vprašaj zdravnike koliko ur študija so namenili vitaminom in mineralom. Se bojim da bore malo. Vsak zdravnik, ki ga boš hotela “šolati” o vitaminih, mineralih in feritinu… bo zamahnil z roko – to so moje izkušnje. A misliš, da sploh spremljajo nove raziskave in pomen pomanjkanja vitamina D in ostalih. Vem, da se ponavljam… ampak glej… če v krvi OSNOVE ne bodo štimale lahko poješ ne vem kaj, pa ne bo bolje. Tudi pri gradnji hiše začneš najprej s temelji, ne pa s streho.
Vsi ti hormoni, ki si jih dobila pri IVFju so ti zagotovo porabili magnezij, še KT ki so v primerjavi z vsemi hormoni, ki jih dobiš v postopku, kapljica v morje, porabljajo magnezij. V zadnjih dneh sem naletela še na pomembnost joda! Razumeš angleško? beri tole:
http://theiodineproject.webs.com/pregnancyandiodine.htm
http://www.wilsonssyndrome.com/low-iodine-can-cause-weight-gain-brain-fog-fatigue-and-infertility/
http://emedicine.medscape.com/article/122714-overview
To je res noro…. farmacija nas fila z ne vem kakšnimi packarijami… namesto, da bi nam pomagali pri osnovah. Ampak to jim pač ni v interesu, ker vitaminov in mineralov pač ne morejo patentirati in z njimi ni zaslužka. Primer – zdravljenje migrene: farmacija ti ponuja za zdravljene migrene zdravila, ki imajo večinoma hude stranske učinke, večina teh zdravil je označenih s trikotnikom. Izkušnje pa kažejo, da že magnezij v pravi obliki in vitamin B2 opravita delo bolje, kot vso farmacevtsko sranje. Ok, obstajajo tudi izjeme, vseh magnezij zagotovo ne bo pozdravil! Ampak zakaj ne bi najprej poskusili s pravim magnezijem v pravi količini?
Glede na to, da imaš težave s težo imaš lahko pomanjkanje joda – pozor, jod, ki ga dodajajo soli ni v pravi obliki, s kuhanjem se itak uniči, do takrat, ko ga prineseš iz trgovine se ga tudi že nekaj porazgubi. Veš da ženske, ki imajo večje prsi potrebujejo več joda, veš, da pomanjkanje joda povzroča PCOS? Veš, da lahko s pomočjo joda odstraniš ciste v prsih, ščitnici in jajčnikih? Veš, da ti lahko jod pomaga pri izgubi teže? In še in še je tega. Kupi si brezžično slušalko, priklopi se na youtube, vpiši iodine deficiency (magnesium deficiency, … vitamin d deficiency,,, x-deficiency) in poslušaj medtem ko pospravljaš….
Svetujem FB skupino Jodov protokol – ker nadomeščanje joda ni enostavno, za sabo potegne še cel kup stvari, razstrupljanje, ki ga povzroči v začetku pa zna biti kar hudo, zato rabiš tudi že zgoraj omenjene dodatke in pomoč tistih, ki to že počnejo. Saj ti ni treba povedati, da imaš težave z neplodnostjo. Že to je veliko, da si tam in bereš kaj pišejo drugi…. Jaz bom začela z jodom transdermalno, zaenkrat z dvema kapljicama na teden, da učinki razstrupljanja ne bodo prehudi.
Izobražuj se… pomagaj si sama…. vidiš, da z zdravniki ne gre. So ti kdaj opravili laparoskopijo? Imaš endometriozo? Jaz sem imela npr. prilepljen jajcevod na trebušno steno – tega tudi 1000 magnezijev ne bi pozdravilo.
Ne vem, kaj vam naj še rečem… odprite oči… iščite informacije… borite se.
To je to iz moje strani, mislim, da sem dovolj bluzila. Upam, da me bo katera poslušala. Srečno vsem.
LenčkaM, še to bi rekla… o ginekologinji res ne bi izgubljala preveč besed, eni res nimajo nobene empatije. Poglej iz te strani – mogoče si pa potrebovala eno tako brezsrčno “gospo” – boš zdaj sedaj res vzela stvari v svoje roke in ne čakala na to, da se naši zdravniki zganejo.
Glej na to takole – vrednosti D vitamina in feritina imaš res nizke, kar pomeni, da imaš še veliko prostora za izboljšave. A ni to super? Večji problem bi bil, če bi vse imela tipitopi – potem pa res ne vem, kaj bi še lahko naredila.