Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Vrtičkarstvo, zelišča in urejanje okolice kaj se dogaja z mojimi rohidejami? nasvet prosim

kaj se dogaja z mojimi rohidejami? nasvet prosim

Imam 3 orhideje, nobena trenutno ne cveti, imajo samo stebla in velike liste. Do pred kratkim, nekje 2 tedna nazaj, sem jih imela 3 leta v dnevni sobi in kuhinji. Povsod so bili listi ok. Pred 14 dnevi pa sem jih dala na okensko polico in že par dni opažam, da prej temno zeleni zdravi listi rumenijo in na kakšnem je tak črnkast madež. Kaj bi lahko bilo narobe? Zalivam jih isto kot že par let – jih za pol ure namočim in potem odlijem vodo. Na 1 teden. Vsak mesec pognojim , no, zdaj pa tole. Vsi jih imajo na oknih, mojim pa ne paše očitno. Kakšen nasvet, prosim.


Ups, lapsus: orhidejami

V kuhinji je bil najbrž bolj vlažen zrak, predvidevam? Pa mogoče jim je na okenski polici premrzlo?

Orhideje so kar izbircne glede mesta bivanja. Ce uganes, kje jim pase, so skoraj neunicljive. Ce jih postavis narobe, pa v najboljsem primeru obmirujejo, v slabsem pa zacnejo kar hitro propadati. Kuhinje so jim ponavadi vsec zaradi toplega in vlaznega zraka, kot je ze Yo povedala.
Prestavi jih nazaj.

Orhidejam ustreza svetloba, vendar ne direktno sonce. Če jih imaš na oknu na južni legi, jih prestavi na vzhodno ali zahodno lego.

.......... Quidquid agis, prudenter agas et respice finem!


Prej so bile v istem prostoru, v kuhinji, samo na omarici, zdaj pa so na okenski polici, ki je od te iste omare stran samo slab meter, tako, da ne vem, kaj jim ni jasno..:) Mogoče jim je pa res na oknu premrzlo. Eh, jih bom spet kar nazaj preselila, pa umetne na okna, pa bo. :))

Poskusi z dlanjo, kakšna je kaj razlika v temperaturi pri oknu. Zna bit kar precej hladneje ob šipi tudi če ti okna sicer dobro tesnijo 😉

Imela sem več kot 10 rohidej-res hecna pomota;), in po 10 dnevnem dopustu so vse pocrkale. Mi jih je tašča utopila.

po moje jih je malo prepihalo. preveri durhcug.
mislim, da jim nič ne bo, le navaditi se morajo.
moje so na okenski polici že 5 let, zahod, sonca na pretek, imam jih 5 in cvetijo 11 mesecev od 12-ih. ne veš katera je lepša.

New Report

Close