Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Kaj se dogaja z Mileninimi kužki?

Kaj se dogaja z Mileninimi kužki?

Katja, Adler in vsi ostali!

Kaj praviteo načrtu nemškega društva? Meni se zdi edina rešitev, pa še vse kar rabijo imajo! Edina stvar ki je nisem najdla je, kako se bojo lotili oddajanja, drugače pa se mi zdi super.

Spoštovana Katja!

Mislim, da pa gre za nesporazum pri vsej stvari, v neki podrobnosti. Zaradi zadnjega stavka se mi je porodila misel.
> Katja je pisala:
> …VAS PA PROSIM, DA ČE ŽE NE ŽELITE POMAGATI MILENI, JI
> VSAJ NE DELAJTE ŠKODE!

Ja, a je to to – pomagati Mileni – NJEJ ali vsem tistim pasjim
in mačjim revežem?!!!! Kdo je zdaj tukaj pomoči potreben? Za
koga se pravzaprav tukaj kregate in borite? Vseskozi je govora
o pomoči Mileni! A jo je kdo prisilil, da to dela? Kje ste pa pozabili pse in mačke, ali jih je kdo vprašal, ali tudi oni želijo biti pri njej? Seveda ne! Sreča za nekatere, da ne znajo človeške govorice, saj bi na laž ali resnico postavili marsikatero tukajšnjo ali Milenino trditev! Tako pa …

Sedaj pa res nič več ne razumem!

No, smo pa še iz novinarskih “ust” izvedeli, da lahko novinarje in njihove prispevke jemljemo z rezervo, saj sami priznajo, da “novinarske race” niso izmišljotina ampak kar vsakdanjost. Je tudi pisanje novinarke Katje ena izmed njih?

Upam in želim, da so ji samo poznane, uporablja jih pa ne.

Za ostale forumovce pojasnilo: g. Adler se mi je nekajkrat oglasil po mailu.
Adler: zate pa tole-leta prevar, laži in hudobije, ki sem jih imela priložnost opazovati, ko sem pomagala psom MM, so iz mene naredile previdnega človeka. MM učitelj, jaz učenec. Žal slab, očitno. Vseeno pa tako razočarana nad človekom, s katerim sem prišla v tak ali drugačen stik, nisem bila že dolgo. Saj ne, da pričakujem, da te bo zaradi tega pobralo, samo povem ti. Dobro, da ti nisem zaupala. Oglasi se na naš forum, že dolgo te pričakujemo z odgovori na vprašanja, ki smo ti jih zastavili. Ti pa gas in rep med noge. Daj, odgovarjaj, četudi sodiš med nevemkoga. Vsaj odgovori!

Pa še nekaj za ostale forumovce: Adler nam je povedal, da mu je Milena dovolila iz njenega posestva odpeljati kateregakoli psa. Zaupal nam je še, da tega ni storil. Ob tej priložnosti se mu je še zapisalo, da bi o razlogih, zakaj je temu tako, nerad pisal na naš forum.

Adler, kaj pa ta forum? Daj, zaupaj nam, zakaj nisi od tam odpeljal nobenega psa in mu našel nov dom, če ga sam ne moreš imeti?

Smrekca, meni je članska potekla. Mi pošlješ, prosim, novo?
Katja, toliko neumnosti izpod bojda novinarskega pereščka pa že dolgo ne! Preberi si Vasletov članek z naslovom Raziskovalno novinarstvo v krizi, najdeš ga na Cobiss-u. Ker pa si vztrajna, me je počasi začela zanimati tvoja osebna statistika. Koliko živalim in na kakšen način si pomagala? Kaj razen dvajsetih obiskov si naredila za borovničke? Kaj sploh pomeni obisk pri MM? Stojiš tam in poslušaš pijano babo, ki trosi dušo parajoče zgodbice? Medtem, ko se psi za hišo ali pa kar pred njo koljejo, parijo, umirajo??

Da ne bi bilo spet kakšnega nesporazuma se tokrat priključim kar na svoj včerajšnji post.Kar nekaj reakcij je,ki jih ni možno spregledati,čeprav so enake in se ponavljajo na vseh forumih kjer je odprta tema o začasnem zatočišču pri MM.Menil sem,da se bo zadeva počasi umirila.Pričelo se je premikati v pozitivno smer,organiziran je poseben odbor za reševanje problemov,prav tako veterinarska ambulanta,kmalu pričnejo s sterilizacijo psičk,društvo za pomoč živalim z Dunaja opravlja (v okviru možnosti)svoje poslanstvo uspešno.Samo naforumih še vedno brbota in klokota,kadar pa kdo izrazi svoje pozitivne poglede na delo MM doživi serijo”podukov”tistih,ki smatrajo ali so celo prepričani,da so edini,ki lahko podajo ustrezno oceno stanja.Pri tem z veseljem izključim forum mojpes net,ki je dosegel višji nivo komunikacije in je res vreden obiska tudi,če gre za zahtevnejše teme.
Ne iščem informacij samo po forumih kot mi je nekdo očital.Dokler ni prišla v javnost informacija,da bo zatočišče ukinjeno,psi pa v večini usmrčeni,me vse skupaj ni toliko zanimalo.Takrat pa mi ob spominu,kako kruto so pobili pse na Visokem,ni dalo miru in sem si ogledal to zloglasno zatočišče,ki nekatere tako moti.Večkrat sem si ga ogledal,pogovarjal sem se z MM,počasi sestavljal mozaik in ustvaril neko sliko,ki mi jo nobeden ne more prebarvati samo s podatki,da ona živali zbira,muči in ravna z njimi skrajno neodgovorno.O njej kot osebi in njenih psiho lastnostih naj se ukvarjajo strokovnjaki za določeno področje.Mene zanimajo živali,še posebej zato,ker pri nas v mnogočem zaostajamo za razvitimi družbami,ki na sobivanje z živaljo gledajo drugače.Zatočišče tam je tako kot je v okviru možnosti,znanja in vedenja tistega,ki z njim upravlja.Prav zato sem zagovornik LEGALIZACIJE in ustrezne ureditve v skladu z normami.Kdor se temu upira naj mi prosim odgovori na vprašanje….ZAKAJ V GLAVNEM MESTU DRŽAVE,mestu z največ prebivalci in upoštevajoč okolico,največ zavrženimi živalmi NI UREJENEGA LEGALNEGA ZAVET?Bodimo iskreni in priznajmo…več kot polovica kmetij po Sloveniji ima pse čuvaje na verigah,določen procent mladičev je kupljenih otrokom za igračo,preprodajalci psov s propagando vsiljujejo “čistokrvne”pasme z nizkimi cenami naivnežem.Mnogo vzrokov bi lahko našteval,ki pripeljejo v posledici do stanja kakršno trenutno je v Sloveniji.Torej…Ni problem MM,problem je neurejeno stanje in nizka stopnja kulture ravnanja z živaljo.MM je samo posledica.Kako ona ravna takrat,ko nekdo pride iskat psa je zelo relativno.Moram povedati,da bi v mnogih primerih ravnal enako.Normalno je,da ljudje gledamo na določen problem tudi različno in ga tudi različno dojamemo.Ne zdi pa se mi sprejemljivo,da si nekdo prilasti pravico vsiljevati svoje prepričanje tudi na primitiven način,tudi z uporabo diskvalifikacij osebe.Stalno ponavljanje argumenta….kaj si naredil?….koliko psov si odpeljal od tam?je navadna demagogija.Kaj pa akcije posameznikov,ki prispevajo k temu,da se kakšen izgubljen ali odvržen kužek ne znajde pri MM,ali v kakšnem drugem azilu?Ali to ne velja nič?
Nisem ljubitelj dolgih razprav in pojasnjevanj.Tudi namena nimam sodelovati na forumu kje moderatorji dovolijo primitivizem posameznikom (mojpes.com),zato se tudi ne oglašam več.Dejzy…si to mogoče spregledala?Najina komunikacija preko mailov ni prinesla nič.Kako ustvarjaš zaupanje je tvoja stvar,mislim pa ,da ne bi bilo nobene škode,če bi mi odgovorila na moja vprašanja zakaj je kakšen posamezni kuža pristal pri MM.Še posebej za tisto psičko o kateri sva napisala nekaj besed.Kasneje sem ugotovil,da jo MM nikoli ne bo dala proč.Tistega dne je tudi meni ne bi.Razumi pa tudi to,da nisem dolžan pojasnjevati privatnih vzrokov zakaj takrat nisem nobenega odpeljal s seboj.Dobil pa sem dokaz,da je psa možno odpeljati,če zagotoviš,da bo njegovo življenje pri novem lastniku v redu.

Upam,da je v napisanem možno najti odgovore na postavljena vprašanja.

G. Adler,

ste lep dokaz tistega, kar trdijo (trdimo) tisti, ki se pogovarjamo pod vašim nivojem. Dokler se boste z ga. MM samo pogovarjali, bo vse O.K.. Ko pa si boste zaželeli aktivno pomagati pri urejanju razmer v zavetišču, boste pa potrdili še drugi del naše zgodbe.
Ali vas smem vprašati, če ste morda član ekipe Tierhilfe Sueden?

G. Adler,

ma ne morem si kaj, da vam ne povem še tega, kaj si mislim o vašem “eksperimentu” glede posvojitve pri MM.
To je skoraj tako, kot če bi utapljajočemu ponudili roko samo zato, da bi videli, če bi ponujeno pomoč sprejel. Ko pa bi utapljajoči segel proti vam, bi jo pa umaknili, ker ste tisto, kar ste iskali že izvedeli. Kako to, da vam da lastna vest mir v srcu?
Še predno ste se šli vaše igrice, ste vedeli, da psa ne morete posvojiti zaradi takega ali onega razloga. Kaj vas je gnalo v igrice s pasjimi usodami, pa čeprav se one tega ne zavedajo?

Brez vedenja o podrobnostih pogovora in predvsem dogovora je tako sklepanje in iz tega ustvarjeni zaključek nesmiseln,da ne rečem zlonameren.Edini namen je možno najti v ustvarjanju “visoke temperature”.Za zbijanje te pa nimam niti časa niti volje.
Cenim pa vašo skrb in trud,ki ga vlagate v rešitev zapuščenih živalic.Predlagam samo to,da v bodoče nikoli več ne uporabite besed…igrice s pasjimi usodami.

Še dobro, da spoštovani udeleženci te debate okrog Močivnikove znate brati in da ste prebrali, da moje trditve temeljijo na dejstvih, ki se jim preverila na lastne oči. In zares velika škoda, da vas dosti verjame kar medijem, v katerih se pojavlja toliko neumnosti, zares velika škoda.
Glede naše pomoči Močivnikovi: psom smo nosili vodo, postavljali ograje, čistili, nosili hrano in odeje, Mileni smo nosili hrano in oblačila, poleg tega pa sem napisala nekaj resničnih člankov o njej.
Če govorim o Mileni, govorim hkrati tudi o njenih psih. Ko boste pomagali psom – da bodo pri Mileni živeli v boljših razmerah, boste pomagali tudi njej. In ker imate toliko za povedati proti njej, vam bo končno nekdo verjel in se lahko enkrat ponovi tragedija z Visokega – soodgovorni boste za smrt veliko živali.

Draga moja ljubiteljica psov in MM!
Na Visokem te niti slučajno ni bilo zraven ,zato ne skušaj dogodkov, ki jih ne poznaš poveličevati, večati in množiti, ker s tem delaš škodo. Veš zakaj so pobili pse na Visokem?! Ker je MM lagala, tako kot laže tebi in vsem ostalim. Lagala je koliko psov je v resnici. NAs je nategnila, da jih je kakih 100 ali 120. Nato pa smo jih že prvi dan preselili 280. Ker je rekla da je psov le še kakih 10 smo se odločili, da teh 10 odpeljemo naslednji dan. A glej ga zlomka, tam je bilo več kot 80 psov… Zapomni si enkrat za vselej, za pobo na Visokem je kriva izključno MM in nihče drug. In kaj pomeni poboj. Zaupaj mi koliko psov so postrelili, ker veš vse iz prve roke?! Veliko manj, kot jih umira sedaj pri MM! Ne trdim, da postreljeni psi niso vredni omembe, trdim pa, da poveličujete dogodke, ki jih je zakuhala MM v svojo korist. Če se boste še malo napihovali glede tega poboja, bom začela razmišljati, d aje MM prišlo prav, d aso jih nekaj postrelili, da sedaj to izkorišča v svojo korist.

Nihče ni govoril o poboju, tudi sedaj ne, govorimo o odvzemu živlai, ki jih bomo potem oddali. da bo med njimi tudi nekaj evtanazij nismo nikoli tajili, povedali smo tudi kaj se naj evtanizira in če je greh usmiliti se trpeče živali, ki ji ni več pomoči, potem res ne vem več kaj se dogaja z vami.

Tudi to cepljenje je pravzaprav le potrdilo to kar trdimo nekateri že ves čas, da je tam več kot 300 živali. Ceplenih je bilo skoraj 250 psov, med 25 in 40 jih niso cepili ker so nesocializirani, bolani ali agresivni, ostali so necepljeni tudi mladiči ca 20, na cepljenju pa je manjkalo kar nekja psov, za katere vemo da so še vedno tam na primer Poli, Aušek, Fifa, Sonček, LIza….ne bom naštela vseh. In če to seštejemo pridemo do števila vsaj 330. In potem spet lažemo mi?! Ali je sploh kdo od vas pomislil in seštev vse skupaj, ali ste zadovoljni z podatkom ceplenih toliko in toliko? Sicer pa imate prav, MM je nazadnje trdila da jih je med 150 in 200, pustimo malenkosti, pa je sedaj ni nihče vprašal, kako to da jih je več kot 250. Upam samo, da hrano dobijo vsi, ne le med 150 in 200 psov.

In sedaj vprašanje tebi, konketno, koliko oglasov si v zadnjem času napisala in koliko psov si oddala?! Mendar smo si enotni vsaj v tem, da je treba oddati čim več psov?! Naj ti povem, da ima v hiši leglo majhnih črnih dolgodalikih mladičkov, ki jih lahko oddaš v nekaj dneh. Tudi ljudi, ki imajo hišo z vrtom in so upokojeni in si želijo psa podobnega ovčarju je zelo veliko. Zdaj pa kar veselo na delo!!!

V redu, v redu, vidim, da nima več smisla, k skupnemu zaključku očitno ne bomo prišli. Jaz vem, da bi najprej zelo zelo zelo zelo temeljito preverila, komu dajem psa, mislite, da bi kakšen človek hotel živeti pod tolikšnim nadzorom? Da bi ga ljudje na vsakem koraku preverjali, kaj počne s psom? TEŽKO VERJAMEM! Dobro, ker sem popolnoma odprta za ideje, mi lahko sporočite ime, priimek in naslov koga, ki ga tak nadzor ne bi motil. DO TEDAJ PA: EDINA REŠITEV JE POMAGATI PSOM TAM, KJER SO – TO JE PRI NJEJ! Pa ne bodo več ubogi, kakor pravite, da so. Poleg tega pa število psov ni važno, tudi če bi jih imela 500 – z vašo pomočjo bi se imeli prav lepo. Res ne razumem, mi lahko kdo razloži, kaj bi manjkalo psom, če bi imeli dosti prostora in zdravstveno oskrbo (ostale stvari že imajo)? Lepo prosim za pametno razlago. Hvala!

Edina izjava, s katero lahko soglašam je: NIMA SMISLA!
Resnično ne. Ko boste, spoštovana Katja, na pse začeli gledati
kot na živa bitja, ki imajo svoje nagone, potrebe in radosti in
ne kot na nekakšne stvari, ki jih je treba zgolj vskladiščiti, včasih malo premakniti, bomo morda le našli skupni jezik. Tako pa, dokler za vas ni problem niti 500 psov skupaj (!) na dovolj velikem prostoru (stadion?), katerih povečevanje števila so posledica neodgovornosti (pomanjkanja?)ljudi, resnično ne vidim nikakršnih pametnih zaključkov. Sploh pa ne v dobrobit živalim!

NEKAJ CASA ME NI BILO V SLO,ZATOBI RADA IZ PRVE ROKE ZVEDLA,CE SO PSI SE VEDNO PRI MM?ALI JE PRISLO DO KAKSNE SPREMEMBE NA BOLJE,ZA TE ZIVALCE.JAZ OSEBNO SEM MNENJA,DA BI NJIM BLA LJUBSA EVTANAZIJA,KOT MA TRPLJENJE PRI MM.SLOVENKA LETA????SLABO MI JE,KO VIDIM KJE ZIVIM,UPAM DA NE BOM VEC DOLG.

Katja, očitno so ti potrebe živali nepomembne, ti zagovarjaš MM! Ni važno koliko psov je skupaj, pa magari če jih je 500? A se tebi malo kisa? Vsk pes potrebuje svojega gospodarja, nekoga, ki ga ima rad, ga poboža, pocrklja, pelje na sprehod… Hrana in veterinarska oskrba sta samoumevni. Če ima MM pse rada in pri njej živijo v dobrih razmerah, potem je tudi Hitler enako močno ljubil Žide in jih je zato zapiral v koncentracijska taborišča ter jim onemogočal stike s tistimi, ki jih imajo radi.

Želiš pametno razlago? Preberi si knjigo Inteligenca psov, ali pa se (še bolje) daj zapreti v zapor za nekaj dni. Vmes naj te malo pretepejo ob času kosila, nekajkrat naj ti ne dajo jesti, ker so malce opiti, potem naj te malce posilijo, pa dvakrat na leto (ups, enkrat pa še malo) imej otroka… Če se ti bo zdelo to fino, potem še zagovarjaj MM. To je namreč slika povprečnega življenja psa pri MM. Tisti, ki se jim godi slabše, ker so po rangu nižji v krdelu so večinoma lačni in poškodovani.

Res se jim godi fantastično in hvaležni so ti, da podaljšuješ njihovo trpljenje pri največji slovenski zbiralki živali.

Pa tole si preberi o zbiralcih, predno začneš klobase prodajat…

http://animal-collector.tripod.com/

Katja!

To, da ste pomagali nositi vodo in hrano je fino in krasno! Zamisli pa se nad tem, da je od tega minilo že nekaj dni in te iste živali so SPET lačne in žejne. Kdo jim je pomagal ko tebe ni blo, kdo jim bo jutri, pojutrišnjem,…. Začni razmišljat! Pomisli na to, kolikokrat povprečno peljemo psa letno k veterinarju? Sorry ampak to kar si napisala je totalna glupost! Ker pa smo zate tako ali tako vsi, ki ti dopovedujemo, da tako ne gre, same zlobe in bedaki, pa te vseeno leeeeeeepo prosim, da si prebereš vsaj članek strokovnjaka gospoda Vidica. (al pa tud on ni dost dober zate?) Tam razlaga zakaj to ni življanje za psa! HALO!

Še vedno menim, da je moja ideja boljša :-))))))

Draga Katja!

Očitno je, da si pač pod vplivom MM in boš ostala dokler se pač ne bo zgodilo nekaj, kar te bo prizemljili. Tudi jaz se,m bila, potem sem treščila ob resnico.
Pa poglejva tvoje razmišljane z očmi svet, prakse, ki jo uporabla cel vesolni humani svet. Zavtišča, azili so prehodni dom za živali. Psi tja pridejo, gredo skozi karanteno, so cepljeni, sterilizirani in kastrirani. Potem se bodisi vrnejo novim lastnikom ali pa oddajajo novim lastnikom. V redu, pri MM do syedaj “kao” te možnosti ni bilo, ker ni bilo denarja….Sedaj Nemci krijejo vse, veterinarsko oskrbo, hrano, obstajajo evidence, v katere se lahko piše oz. bi se moglo pisati kaj se z psom dogaja, saj veš, pes ne je, ima drisko, pri nas je od takrat in takrat, z njim počnemo to in to, ker le tako lahko kaj veš kaj delaš in se lahko tudi opreš na podatke ki jih potrebuješ, saj veš za svojega psa imaš tudi knjižico, v dnevnik sinapišeš danes je prvič lulal zunaj, danes se je stepel, zbolel je in šli smo k vetrinarju. v zavetiščih pa so takšni dnevniki nujni, d alahko pravočasno opazimo kaj je narobe oz da vemo kaj smo počeli oz, da lahko novemu lastniku opovemo kaj o njegovih navadah npr. ta kuža vedno je šele zvečer, tudi če mu hrano damo že zjutraj, poje vse na enkrat oz. je večkrat pšo malem. Smešno zakaj bi bilo to pomembno? NAj ti potihem zaupam da je to zelo pomembno. Da pa ne bom predolga se ne bom spuščala v podrobnosti.
In sedaj vprašanje zateKako lahko živiš pod tolikšno kontrolo? Vpisana si v rojstni matični knjigi, v šoli te kontrolirajo ali kaj znaš ali nič, potem hočejo da napraviš toliko in toliko izpitov, še med nosečnostjo ne boš imela miru in bodo ves čas gledali kaj se dogaja v tvojem trebuščku….TAk je sistem, to so pravila, ki so zapisana zato ker je tako dobro in prav, koristno tako zate kot za okolico, soljudi in druga živa bitja. Kontrola mora biti, dejavmnost kot je zavetišče mora biti javna, da lahko pristojne službe in javnost vidijo kaj se dogaja in d av kolikor pride do napak zahtevjo popravek ali pa podjetje, organizacijo… enostavno zaprejo.TAko se vrti naš svet in žal zakoni veljajo tudi zate in MM. In ko boš dojela kaj je cilj zavetišča ( socilaizacija, prehodni dom, vračanje v okolje, preprečevanje širjenja kužnih in nalezljivih bolezni, izobraževanje in osveščanje ljudi), potem povej čemu zadošča taborišče v Borivnici?! No mislim da nam je vsem jasno da ničemer od tega. Je pa čista resnica da razmere, dejavnost, način manipuliranja z ljudmi in javnostjo, situacija kakršna je popolnoma ustreza predpisom, ki veljajo na dvoriščih zbiralcev živali. Od tebe pa je odvisno ali boš zbirateljstvo ali bolje rečeno zasvojenost z živalmi sprejela kot zate moralno sprejemljivo ali ne. Jaz tega gotovo ne morem sprejeti in odobravati, tako kot ne odobravam alkoholizma drogiranja…PA ne da sem za to, da te ljudi socialnio izoliramo, daleč od tega, ti ljudje potrebujejo pomoč. Ti pa si se očitno odločila za to da boš “diler – pomočnik”Kako lahko živiš s svojo vestjo?

Hm, strašno, ampak zelo poučno za tiste, ki ZNAJO brati.

A je kdo od vas že slišal za sterilizacijo? Glede na to, da se po vašem mnenju pri njej rojevajo novi in novi psi, bi očitno rabila denar za sterilizacijo psičk – kar na plan z njim.

A je kdo od vas že slišal za veterinarsko oskrbo? Glede na to, da je po vašem mnenju pri njej toliko in toliko bolnih psov, bi očitno rabila denar za veterinarsko oskrbo – kar na dan z njim.

A je kdo od vas že slišal za navezanost človeka na psa in obratno? Glede na to, da po vašem mnenju psi pri Mileni nimajo ljubezni, bi očitno ona rabila več časa vsak dan, da jim jo izkaže, torej rabi več pomoči – kar začnite čistiti in ostalo namesto nje.

A je kdo od vas že slišal, da se nekateri psi med seboj pač ne prenesejo (sovražnost do drugih psov so jim vcepili ljudje, isti ljudje, ki so jih nato vrgli pred Milenina vrata) – kar na dan z denarjem za ograde velikosti vsaj 50mX 50m.

Aha, in še vedno nisem zasledila nobenega imena, priimka in naslova človeka, ki bi se pustil nadzorovati, da bi ugotovili, ali bo dober lastnik kakega Mileninega psa. ČAKAM! Sem prepričana, da mu bo po vseh dokazih Milena z veseljem dala psa. Komaj čakamo, da se kdo pojavi.

In kdo bi bil po vašem mnenju Slovenka leta? Da ona ni primerna, bi se z vami strinjala v enem samem primeru: če bi obstajala ženska, ki bi se toliko žrtvovala za živali, kolikor se je ona. Kar izvolite, povejte ime in priimek ženske, ki se je za živali žrtvovala bolj kot MM. ČAKAM!

New Report

Close