Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Kaj se dogaja z Mileninimi kužki?

Kaj se dogaja z Mileninimi kužki?

Katja je zapisala:”…To je pač dejstvo – psi so predmeti (celo po ustavi)…”

Draga Katja to pa še zdaleč ni res. Doma imam pravnico, ki mi je podala nekako tako pojasnilo.

V enem od členov v ustavi piše, da varstvo pred mučenjem živali ureja poseben zakon in tak zakon imamo že nekaj časa. Imamo tudi ustrezen podzakonski akt, ki določa MINIMALNE pogoje za zavetišča. Toplo ti priporočan, da si vzameš nekaj časa, pa boš videla, kaj je družbeno sprejemljiv minimum in kje se nahaja azil MM.

Toplo priporočam tole povezavo, da boš drugič bolj pazljiva:
http://www.gov.si/vurs/zakonodaja/1a/1a_zziv.htm

PS: Se načeloma strinjam, da živali končajo v azilih zaradi človeške hudobije. Smo pa živalovarstveniki kljub vsemu odvisni od ljudi (tistih preostalih – boljših), da živalim pomagajo tako, da jih vzamejo v svoje domove. Ne gre drugače. In to je tudi smisel azila. Da živalim predstavlja začasni dom in nestalni.

OK, ŠE ENKRAT, ker očitno niste dobro prebrali. Milena oddaja pse ljudem, ki se ji zdijo zaupanja vredni. Nagradno vprašanje je: Komu bi oddali psa, ki ga npr. zaradi selitve ali katerega drugega vzroka ne bi mogli več imeti? Če bi vam pes pomenil toliko kot pomeni meni in njej, se pravi, da mi je kot brat oz. sestra (družinski član), bi zelo dobro premislili, komu bi ga dali, ali ne? OK, najbrž psov nimate ravno za svoje brate, zato si raje predstavljajte, komu bi dali v rejo svojega mlajšega brata? Sigurno družini, ki bi mu lahko posvetila ogromno ogromno časa, ne pa tistim, ki bi že imeli pet otrok, kajne? Je tako ali ne???

Ženska se trudi po svojih najboljših močeh, da bi pomagala tistim, ki so jim ljudje že povzročili izredno hude bolečine.

IN KDO DAJE DRŽAVI PRAVICO, DA UBIJA ODVEČNE PSE PO AZILIH??? SO ŽIVA BITJA KOT SMO MI!!! Res je, azili so prehodne narave, pse pa po nekaj dneh oz. tednih, ko jih nihče ne pride iskat, uspavajo. In to zdrave pse, ki imajo pač to smolo, da so prišli na svet, seveda po človekovi krivdi. TEŽAVE SE NE REŠUJEJO S POBIJANJEM, AMPAK S POMOČJO!!! Če vas skrbi, kam bo šel vaš denar, ki bi ga nakazali na Milenin račun, imam za vas rešitev – lepo kupite nekaj metrov ograje, hrano za pse, vitaminske tablete, antibiotike, karkoli že, kar rabi, in vaš denar bo šel naravnost v to, kar boste kupili.

IN ŠE NEKAJ! Kdo od vas se je že kdaj pritožil čez kakšnega kmeta, ki ima svoje prašiče in krave zaprte na enem kvadratnem metru? Aja, to se vas ne tiče, tako ali tako so te živali namenjene za hrano.

In za konec: noben vas ne sili, da pomagate Mileni, pomagali ji bomo tisti, ki vemo resnico o njej. Vi pa, prosim, nehajte širiti laži. HVALA!

Katja naivna si!
Kako boste pomagali. Da boste letos nahranili 250 psov, drugo leto 450,… ?
Ob naslednjem obisku pa le vprašaj gospo kdo sta Dušan in Dunja. Da nista mogoče onadva postavila in plačala ograj okrog njenega azila? Le kje sta danes?

Mimogrede se potrudi še toliko da vprašaš člane ljubljanskega društva koliko živalim so pomagali lani in koliko so jih uspavali – po tvoje pobili! Se mi kar zdi da boš presenečena nad odgovori!

Dragi moji!
Že nekaj časa spremljam debate po različnih forumih okrog Močilnikove! Lepo vas prosim, dajte že enkrat nehat napadat vse, ki mislijo drugače na tako grob način! Katja sigurno ne misli slabo. Da vas ne bi samo spomnila, da ste prav vsi vi na začetku takole verjeli vsemu kar je Močivnikova povedala. Nekateri celo precej dolgo. Katja res ne vidi problema realno. Sklepam, da ima zelo rada živali in so jo zato zgodbice o mučenju ganile in misli, da s tem ko brani Močilnikovo pomaga živalim. Žalostno je samo to, da bo porabila še nekaj mesecev, da bo dojela, da ni vse res kar pravi.
Če odmislimo krivdo za to stanje je dejstvo, da ogromno živali živi tam v katastrofalnih razmerah in da problem ne bo rešen, dokler ne bodo živali začele odhajati od tam. Verjamem da je to jasno tudi Katji.
Katja tebi pa zares priporočam, da se prebereš naprimer temo Protestni shod na tem forumu ali kaj na forumu revije mojpes. Tam boš najdla kar nekaj odgovorov na svoja vprašanja in predvsem boš dojela, da nekaj zelo smrdi! Nehaj verjeti Močilnikovi vse kar pravi in bodi vsaj toliko realna da boš preverila kaj je res in kaj ne. Lep primer je da so v dzzž v enem letu pomagali okoli 1200 psom, uspavali pa so jih samo 9, tistih katerim je evtanazija skrajšala njihovo trpljenje. Drug podatek pa je, da po zakonu proti mučenju živali ni dovoljeno evtanaziratih zdravih živali??? Že tukaj je nekaj hudo narobe. Katja zbudi se! A si gledala pred časom oddajo Preverjeno?

Lepo se ti zahvaljujem, Ali, ker spoštuješ tudi moje mnenje. Vsak od nas očitno pač razmišlja drugače in v bistvu je čisto prav tako.
Skupaj z mamo sem preštela, kolikokrat smo obiskali Mileno, to pa je bilo vsaj dvajsetkrat (v več mesecih seveda). In Milenine težave spremljamo že več let, že od tedaj, ko je bila na Visokem. NIKOLI NE VERJAMEM LJUDEM KAR NA BESEDO, VEDNO SE HOČEM PREPRIČATI NA LASTNE OČI IN UŠESA, PREDEN KOGARKOLI ČESARKOLI OBTOŽIM OZ. IZRAZIM SVOJE MNENJE! Zato brez problema stojim za svojimi trditvami.

Postavila bi vam še eno vprašanje: ZAKAJ MISLITE, DA IMA MOČIVNIKOVA TOLIKO PSOV? Zakaj po cele dneve gara za njih? Zakaj je pustila svoje prejšnje življenje? Ima od psov kakšno korist? Sama mislim, da vse to dela za njih le iz enega razloga – ker jih ima rada. Kateri človek pa bi se odpovedal vsemu zaradi psov, če jim ne bi bil popolnoma predan??? Kateri človek bi cele dneve čistil, spal v mrzli hiši,…

Dobro, razumela bi vaša mnenja v primeru, da bi si Močivnikova sama nabavila 200 psov in ne bi mogla poskrbeti zanje, pa si jih ni! Ljudje ji odvečne pse puščajo pred vhodom, breje psičke (od tu sploh breje psičke pri njej!), mladiče, stare pse,…
Torej ne morete obtoževati nje, temveč ljudi, ki ji puščajo pse pred vrati!

Draga Katja,

tudi če Mileno poznaš že dolgo, verjemi, da nihče na tem božjem svetu ne bi žrtvoval svojega “normalnega” življenja za 200 kužkov. Še posebej ne za življenje, kot ga živi Milena.
Veliko bogatih in znanih ljudi neizmerno ljubi živali, podarja denar, hrano itd. za pasje brezdomčke (v okviru društev, drugih organizacij ali pa celo peljejo direktno k Mileni), vendar nihče se prav gotovo ni pripravljen odpovedati civiliziranemu načinu življenja. Zakaj to pišem? Rada bi ti povedala, da MIlena žal ni čisto “navadna” državljanka Slovenije. Je malo posebna. In ta njena posebnost je moteča tudi takrat, ko je vprašanje oddaje psov v novi dom.

Absolutno se strinjam z Mileno, da pes ni za na verigo, vendar menim, da je marsikateremu vaškemu cucku na ketni mnogo lepše, kot prenekaterim Mileneinim kužkom.
Kar se pa tiče oddaje psov mladim družinam z otroci…. To, da pes ni primeren za življenje z družino, ni res! Pojdi v Tivoli! Koliko “vozičkarjev” z malimi otroci sprehaja svoje kosmatince po parku! Sama sicer še nimam otrok, imam pa psa, ki bo prav gotovo kmalu dobil človeško “sestrico ali bratca”. Svojega psa sem namreč tako socializirala, da je prijazen kuža, ki obožuje majhne otroke in se z njimi še raje igra, kot, da teka za žogo. Moj prejšnji (pokojni kuža) je bil najdenček, ki sem ga dobila na Društvu proti mučenju živali LJ. Bil je popolnoma neprijazen in nesocializiran. Po opravljeni pasji šoli in treningu socializacije, je kuža prebrosil tudi slabe izkušnje iz preteklosti in imel rad tudi male otroke.

Pisala si, da mlada familija nima časa za psa. Ni res! Vse, kar delaš z malim otrokom v prostem času, lahko delaš tudi s psom. No, le v nekatere trgovine ne moreš!

Skratka, kot bivša članica DPMŽ LJ sem imela priliko v živo doživeti dan, konas je Milena odbila, ko smo ji hoteli pomagati urediti njeno zavetišče. Detajlov ne bi pisala, ker bom predolga.

Moj zaključek: ŽENSKA MUČI ŽIVALI, NE PA DA JIH IMA RADA!!!!!!!

LP,

mimi

Katja,
še enkrat te prosim, da prebereš vsaj temelje za pogovor o organiziranost azila. Potem se bomo lahko pogovarjali. Za ga. Močivnikovo veljajo prav tako predpisi kot zate in zame.

Drugače pa samo malo za pokušino, da te končno zvabim v pranje zakonodaje in drugih predpisov:
– kdor pripelje žival v azil, ker zanjo ne more iz takšnega ali drugačnega razloga skrbeti več, mu ne sme biti omogočeno, da bi kajkoli posvojil žival iz azila – he/she is finished!

Katja!
Pa ja ne misliš resno, da so vse pse, ki jih ima Milena pripeljali tja ljudje? Velika večina psov je bila tam skotena. Razen, če nas prepričuješ, da so psi pri Mileni vzdržni. Ker naredi izračun. Če se vsaka psica goni dvakrat na leto (oz. pri Mileni le enkrat, pa še malo), pa če je tam samo 100 psic, koliko mladičev to nanese. Sicer pa velika večina ne preživi. Ker pomrejo od bolezni ali pa jih požrejo drugi psi. Torej kdo muči živali? Gospa Milena že ne, kajne?
Oglej si stran ljubljanskega društva. Tam boš našla slike nekaterih psov, ki so prišli iz Borovnice. Tistih nekaj srečnežev bi se dalo prešteti na prste ene roke. Poglej tisto črno belo psičko, ki ima rano na hrbtu. Od ugriza. Ali pa dobermana, ki je bil tako sestradan, da je komaj stal na nogah.

Vprašala si tudi, zakaj je pustila prejšnje življenje. Pozanimaj se kakšno je bilo njeno prejšnje življenje, no! Ker pa to trenutno nima zveze s psi, ne bom več pisarila.

Povprašaj malo tiste ljudi, ki so z Mileno delali. Če jim boš verjela le 10 % od vsega kar ti bodo povedali, bo že to dovolj!

Pa verjemi mi, da nimam nič proti, če kdo hodi pomagat Mileni. Zaradi psov, ne zaradi nje.

Katja!
Sprašuješ se isto, kot smo se vsi mi na začetku! Ženska je bila zame včasih heroj! Potem pa začne človek ugotavljati, kako da ni nobenga ki bi pomagal, … Potem počasi pogruntaš, da tiste stvari, in zgodbe, ki te najbolj prizadanejo sploh niso res,… Jaz sem vsakič jokala ! Ko boš prvič slišala razne tragične zgodbe o istem psu, boš mislila, da je pomešala,… Ko boš začela dvomit vanjo, pa boš jokala od razočaranja, kako si lahko tako dolgo verjela!

To, da so pri Močilnikovi samo zavržene živali na žalost ne drži! Poznaš pse, torej veš, da bi vsakega psa, ki ga nekdo vrže čez ograjo, krdelo v sekundi raztrgalo na koščke! Velika večina njenih živali je skotenih tam!!! Razumem, da pri tolikih psih ne moreš tega preprečit! Videla pa si njen azil in koliko je ograj! En sam popoldan bi rabili, da ločijo pse od psic! Zakaj ne naredijo tega? To meni ne gre v glavo!
Če res spremljaš zgodbo že toliko časa, se kar samo zastavlja vprašanje kako to da se v tolikih letih ni poboljšalo nič! Tako brezsrčni pa slovenci spet nismo, da ne bi nobeden hotel pomagat živalim. Ne verjemi na slepo vsega kar govori.
Odgovore na tvoja vprašanja zakaj Močilnikova dela tako boš najdla če si pogledaš članke o zbiralcih živali npr. na strani mojpes.net članek Živali v okovih!
Mene je streznil tudi članek dr. Vidica, ki ga osebno spoštujem, v majski reviji Moj pes! Ponuja ti odgovore na tvoja razmišljanja o pobijanju psov v azilih. Oprosti ampak še en dokaz, da je ta trditev le ena od Močilnikove ki je voda na njen mlin, za take ljudi kot si ti, ki jih boli pogled na njene kužke!
Prijatelj mi je rekel, ko sem razočarano ugotavljala, da sem ji verjela naslednji stavek: Uspelo ji je prepričati celo jasnovidko Meto Malus, pa tebe ne bo,…

Katja, tisto črnobelo psičko si lahko prideš pogledat, v živo je še huje. Sicer jo pa poznaš, a ne, če si bila tolikokrat gor. Traktor jo je povozil, ne? Potem jo je pa brezvesten lastnik zapustil, ubogo revo…No, zgodba je malček drugačna. Ajči, ki jo tudi poznaš, kajne, čistokrvna črna koker španjelka, jih je kotila, jaz sem bila pa zraven. Tri, enega je požrla Maruša, starega nekaj ur. Pred mano. A ja, Ajči je pri Mileni od leta 1997, da ne bo pomote okrog brejosti.
No, torej….psičke ni povozil traktor, pač pa jo je raztrgal pes. Sodeč po ranah sta bila pravzaprav dva, ki sta vlekla vsak v svoj konec. O.k., psica je živa in srečna, grozno pa ostaja dejstvo, da ob poškodbi ni videla veterinarja niti v sanjah. Ah, pa kaj pol….a ne?
Želim si., da tvoj email naslov ne vsebuje letnice tvojega rojstva, bolje zate bi vseeno bilo, ko bi imela kakšnih dvanajst, trinajst let. Žal mi je, tvojega mnenja za razliko od nekaterih ne morem spoštovati, ker ravno vsa ta mnenja preprečujejo odvzem živali največji mučiteljici psov in mačkov, kar jih je(vsaj da je bilo znano) kdaj teptalo našo zemljo.

Daisy, žal mi je zate, zelo žal. Upam, da se boš kmalu naučila spoštovati tuja mnenja. Jaz namreč spoštujem tvoje mnenje, pač je tako kot je in verjamem, da temelji na tvojih lastnih izkušnjah. In prav je, da temelji. Moje pa pač temelji na drugačnih izkušnjah. Samo toliko lahko rečem o svojih izkušnjah: zelo težko bi si en človek do podrobnosti zapomnil vse pasje usode, še posebno, če mora razmišljati o tem, kje bo zanje dobil hrano, zdravila itd. itd. Ali pa o tem, da jih takoj, ko si psičke začnejo iskati partnerja, zapre posebej. In kot veste, psičke niso takoj, ko se začne pojatev, pripravljene na parjenje, ampak šele po 7 do 12 dneh – dosti časa, da se jih da posebej.

Ste se že kdaj vprašali, kaj vse šele preživljajo krave, prašiči, kokoši in ostali, ki jih kmetje gojijo za hrano? Če imate Mileno za mučiteljico živali, kaj so potem vsi ti nešteti kmetje, ki imajo na majhnem prostorčku po pet, šest prašičev? IN KI SE JIM NITI NE TRUDIJO IZBOLJŠATI RAZMER??? In ki jih imajo le zaradi denarja? Mi prosim lahko kdo pove, kaj ima Milena od psov, razen tega, da zaradi njih trpi? Pravzaprav odgovor poznam sama – ima njihovo ljubezen in to ji je, k sreči, dovolj.

P.S.: 1980 je moja rojstna letnica. Sicer pa starost ni važna, moja mati misli enako kot jaz, pa ima 43 let, moje prijateljice so tudi različnih let, pa mislijo enako itd. Važno je to, kar mislimo, da stojimo za svojimi trditvami, ki so nastale na podlagi izkušenj.

Katja,

sedaj si pa že malo zašla. Diskutiramo o problemu “Milena”, zato ne odpiraj novih tem, ki ne sodijo zraven. Seveda so problem tudi prašiči, krave, kokši…., ampak mi smo pri psih!!!!!!!!!!!!!!!

Dejstvo je, da ne boš odstopila od svojega niti za mm, ker se boš sicer vdala. Razumem. Tudi jaz bi naredila enako.

VAŽNO JE, KAJ MISLIMO GLOBOKO V SRCU. MISLIM, DA IMAMO KLJUB VSEMU NEKAJ SKUPNEGA – VSI IMAMO RADI ŽIVALI!

Morda bi bila pa ti, Katja, dobra Milenina sodelavka pri oddajanju psov. Morda bi pa ti imela vseeno malo nižji kriterij in bi tako pomagala Mileninim kužkom v boljše življenje?????!!!!! Razmisli!!!

Prav imaš, Mimi, vsi imamo radi živali in čas je, da se nehamo prepirati. Hotela sem le z vsemi deliti svoje izkušnje in nikoli se ne bom strinjala s tistimi, ki mislijo, da Milena muči živali, saj sem se na lastne oči prepričala, da jih ne. Verjamem, da je problem, če ti nekdo noče dati svojega psa v prepričanju, da ne boš dober lastnik. Seveda mu hočeš pod noge zmetati kolikor se da veliko polen. Logično. Razumljivo.

Dobro, pustimo to in se raje domislimo rešitve problema, ki se imenuje ODVEČNI PSI. Glede na to, da imamo na voljo vse več tehnologije, bi bilo pametno uvesti kakšne čipe, ki bi jih psom vbrizgali v podkožje na hrbtu in ki bi vsebovali podatke o lastnikih. Tako bi vsaj kdo odgovarjal, ko bi se kakšna žival spet pojavila pred Mileninimi vrati. Na zahodu čipe že uporabljajo za identifikacijo najdenih psov. Kaj mislite o tem?

Joj Katja! BEEEEEERI časopis ali pa vprašaj Mileno!
250 Mileninih psov je cepila proti steklini in čipirala veterinarska inšpekcija 29 aprila 2002! (ostali so le tisti, ki so bili preveč hudi, preveč bolani ali seveda poskriti!!!) Me močno skrbi, da je šel s tem še en njen izgovor, kako ji ljudje vračajo uboge kužke malo po vodi! Sedaj bo tudi to mogoče preveriti! Cepljenje in vsajevanje čipov je bila akcija, ki se je pripravljala par mesecev. Nemogoče, da vam Milena tega ni omenila?

Privošči si za svojo dušo en mali test: zapomni si kakšnih 10 ali 20 psic, ki živijo tam. Slikaj jih. Ko prideš k njen čez kakšen mesec ali dva pa si dobro oglej koliko od teh bo imelo seske do tal !!!! Glede na to, da jih ločuje, verjetno nobena???

Očitno z Mileno niste tako dobri prijateljici, da bi vam zaupala koliko psov so ji že pocepili in jim vstavili čipe. Pa tako dolgo se o tem že govori, da bi vam lahko že ptički povedali.

Katja! Vidim, da verjameš Mileni 100 % in pa da bi zares rada pomagala! Lepo od tebe samo na žalost to ne gre skupaj!
Prav je da hočeš pomagat! Ves čas pa v glavi ne smeš pozabit, da je edina pomoč da grejo psi od tam stran! Čimveč in čimprej! S tem, da jo branite in ji pomagate samo obdržati vse pse jim naredite zelo slabo uslugo! POMAGAJTE ODDAJAT PSE! PROSIM!

Nemška organizacija ji je v zadnjem letu plačala:
-vso hrano za živali,
-vso veterinarsko oskrbo,
-vse sterilizacije psičk,
-delavca, ki bo čistil in hranil pse,…

Program ambulante in sterilizacij se začne v drug teden! To pomeni: v roku kakšnega meseca naj bi bilo tam:
-nič več sestradanih živali,
-vse kristalno čisto,
-vsaj 20 psičk steriliziranih,
-skoraj nobenega poškodovanega in bolanega psa,
-VSAJ 20 do 30 posvojenih psov na mesec!

Več kot to ne more narest nihče! Boljšega plana in še finančno podprtega zraven si jaz ne morem zamisliti!

Zdaj pa samo SPREMLJAJ DOGAJANJE. Če je res Milena uboga in bi zares rada pomoč, bo šel ta plan zelo hitro naprej. Če pa imamo mi, ki smo zlobni lažljivi kljukci – po tvojem mnenju – na žalost spet prav, pa se bo zadeva ustavila zelo hitro! Do zdaj se je še zmerom. Ne pri prvih psih ampak po kakih desetih!

Če bi se vsaj zgodil čudež! ;(((((

Katja,

oprosti ampak ali nisi zasledila v medijih, da so prav v ponedeljek pri MM cepili in čipirali pse? Tvoje besede je težko jemati kot mnenje, ker padajo kar iz neba, ne da bi zadeve vsaj malo pred tem, kot jih napišeš, proučila. Lahko rečem, da ne vložiš niti kančka truda v svoje ideje – jih kar blekneš.

Očitno si zakonodaje ne boš prebrala, niti pravilnika o urejenosti azilov ne. Sem bil, kot kaže, zelo naiven, da sem kaj takega pričakoval od tebe. Kaj pa če bi si ogledala spletno stran od MM in nemških aktivistov?

Ja, dragi moji, treba bo malo natančneje prebrati, kaj sem napisala. NISEM GOVORILA O MILENINIH PSIH!!! Govorila sem o psih na splošno, o vseh slovenskih psih. Ko bi se kak pes pojavil pred Mileninimi vrati ali pa kjerkoli drugje, bi lepo iz čipa lahko prebrali, čigav je, in brezvesten lastnik bi odgovarjal, ker ga je kar pustil. To sem mislila. In s tem bi posredno rešili tudi Milenine težave, saj ne bi k njej več prihajali novi psi.

Katjica, draga moja Katjica!
No zdaj je pa še meni jasno, da nisi in nikoli ne boš niti iskala, kaj šele našla rešitve niti za enega Mileninega kužka. Bog jim pomagaj, če ste ostali samo še takšni ljudje, ki se jim še brati ne da, kaj šele da bi kaj naredili! In jaz pričakujem, da boste videli dejstva?

Da ti prihranim strašen trud pri branju, pa naj ti skrivnostno zaupam, da si s svojimi idejicami malce pozna. Slovenski kužki rojeni po prvem januarju 2002 bodo morali ob prvem cepljenju proti steklini biti obvezno čipirani. To je namreč zapisano v novem pravilniku o označevanju živali, ki ga je sprejela Veterinarska uprava Republike Slovenije. Pa tudi vsi tisti kužki, katerih lastniki bodo izgubili značko o cepljenju proti steklini. A si moreš misliti! Zdaj pa čakam samo še, da me vprašaš kaj je to steklina!

Se pa v eni stvari popolnoma strinjam s tabo. Najbolje bo Milenine kužke pustiti zares pri miru, pa naj se mučijo dalje, po tvoji logiki jim je tako ali tako lepo! Če jim pomagate na take načine,…

Joj, Katja, kako lahko je gobezdati do nezavesti! Kje si, bejba, ko je treba odpeljati na veterino čisto raztrganega psa, kotenega tam, mama prav tako kotena tam….pred tem pa se moraš skorajda stepsti z gospo mučiteljico, ker ti ga ne da!!! A veš, zakaj? Zato da veterinarji ne bi videli tako grozljivo poškodovanega psa, ker bi potem govorili o tem. Pa kaj, če žval crkne! A se teb da dopovedat, da je tam več psov, ki so se skotili, ker M misli, da je tako prav in naravno, kot pa resnično zavrženih??

New Report

Close