Kaj se dogaja z Mileninimi kužki?
Precej časa je minilo, ko se je na forumu govorilo o “azilu” MM in ne razumem, zakaj je stvar kar naenkrat potihnila. Kaj se sedaj tam sploh dogaja? Se je stanje kaj izboljšalo? Ali pse še vedno nameravajo namestiti drugje? Kako bo z mucami – kaj se bo z njimi zgodilo? Predvsem me pa zanima, kako lahko posamezniki pomagamo pri tej situaciji in na koga se lahko obrnemo. Naj povem še to, da nisem pripravljena nakazovati denarja, ker ne vem, kam bo v resnici šel. Verjetno se da pomagati tudi na kakšen drug način.
Še v aprilu bodo cepili pse proti steklini. Stroške bo krila država. Potem naj bi po obljubah Nemcev začeli pse sterilizirati in kastrirati. Kaj je sedaj z oddajanjem, pa ne vem. O mucah ne vem kaj dosti razen to, da jih ima MM zaprte v eni sobi v prvem nastropju. Lahko jih vidiš, kako otožno gledajo skozi okno.
Prav je, da ne nakazuješ denarja. Pomagati se da tudi na drugačen način (hrana, delo, ……).
Poglej si spletno stran http://www.twinet.net/mmocivnik
Jaz bi si najbolj želel, da bi kužki dobili svoje lastnike. Pa vedno znova ta ideja ne zaživi.
Naj povem, da sem prejšnji teden obiskala Milenine kužke, da se na laste oči prepričam kako tam izgleda in predvsem za to, da vzamem enega brezdomčka s sabo. Prijateljičina mlajša sestra si je namreč zaželela kužka in obljubila sem ji, da ji bom pripeljala enega iz azila pri MM. In veste kaj? Obljube nisem držala! Pa ne po svoji krivdi. Sicer smo potem vseeno našli primernega psička, vednar drugje.
O celotnem poteku dogajanja ne bom pisala, ker bi bilo preveč dolgo. Lahko pa povem svoj vtis. Ko sem odhajala od tam, sem bila zelo žalostna in sem še vedno. Ne gre mi iz glave Milenina osornost, kuža na kratki verigi pred hišo, pa tisti s krvavim gobčkom… No, psička pa nisem dobila, ker sem ji po resnici povedala, kako bi ta kuža odslej živel: na kmetiji, brez verige, imel bi svoj pesjak in ograjeno dvorišče z vrtom, predvsem pa bi bil deležen pozornosti vseh domačih, ki imajo radi pse. Imel bi seveda tudi redne spehode in izlete. Lahko sem ji tudi iz lastnih izkušenj to zagotovila, saj vem, da se je njihovem prejšnjem psu (vzela ga je starost) lepo godilo. Zanji pa bi večinoma skrbela odgovorna 16-letnica, ki bi ji tudi sama zaupala svojega psa. Zamanj!
To, da je nezaupliva ji ne gre preveč zameriti, ker ima verjetno res grozne izkušnje. Vendar, tudi sama s psi ne ravna ravno najbolje. Ne gre mi iz glave, da tako mirno pusti, da se psi parijo in da imajo psice posledično mladičke (kaj se pa potem zgodi z njimi?). Hudo mi je tudi za psa, ki je privezan na zelo kratki verigi in je prav šolski primer mučenja živali. Da ne govorim o vseh krvavih gobčkih,ki so verjetno posledica pretepanja v prenatrpani ogradi. Le zakaj država končno tega ne vidi in bolje poskrbi za te reveže?!!!??? Takega životarjenja si zagotovo ne zaslužijo. Veliko bi jih lahko dobilo vestne lastnike in lepo življenje, vendar jih Milena noče oddajat! Žalostno :-((((
Marsikaj o tem si lahko preberete na forumu mojpes.com.
Nobene slabe izkušnje ne opravičujejo mučenja, ki se tam dogaja.
Ironično, ni kaj. Milena ima kužka na kratki verigi, ostalim pa pametuje, da je to mučenje.
Poznate zgodbo o Mirku? To je bil kuža, ki je živel privezan pred Milenino hišo, nekaj let. Verjetno ga je zdaj nadomestil pes o katerem govori TT. Mirko je umrl, ker so ga raztrgali ostali psi. Milena (ali pa kdo od njenih pomagačev) ga je namreč spustila v ogrado kjer je bil trop psov. Ti pa prišleka niso sprejeli z navdušenjem in rezultat je pač še en mrtev pes. Kot že toliko drugih, ki tam umrejo.
Tudi jaz pravim: Haloooo…In sicer halo vsem, ki tako vneto zagovarjajo(te) ta Milenin azil, ki me spominja na koncentracijsko taborišče iz časa druge svetovne vojne. A ne bi bilo morda res bolj humano dati kužkom odrešujočo injekcijo? Zmrazi me, ko na to pomislim, toda sama bi svojemu psu raje dala to kot pa da bi ga peljala k Mileni. Oprosti mi, moj zlati kuža!
To žensko, Mileno Močivnik bi bilo treba zapreti zaradi mučenja živali. Samo poglejte jo, maškaro! Vsa skuštrana daje vtis, kako si od ust trga za te uboge kužke! Kje pa! Babnica je tako brihtna, da ji je ratalo postati Slovenka leta. Na svojo stran je dobila nekaj vplivnih bedakov, ki ji stojijo ob strani.
Na jok mi gre, ko vidim njeno koncentracijsko taborišče. Ženska 100%-no potrebuje psihiatra, ker ni gladka.
Najprej moram reči dve besedi: ZELO LEPO! Problem Slovencev je v tem, da ne znajo pomesti pod svojim pragom, pa pometajo sam pod tujimi. Vsak naklada samo o tem, kaj vse je narobe pri Mileni, noben pa ne pride tja in ne začne odpravljati težav. Od vašega nakladanja o slabih razmerah nima Močivnikova nič pametnega, kvečjemu škodo. Sicer pa: če vam njen azil ni všeč, začnite že enkrat gradit drugega!!! Namesto, da nakladate bedarije, lepo začnite polagat opeke, pa ograjevati, pa vse ostalo, bo več koristi.
Uh… Katja, čemu ta pikrost? Opisala sem pač negativno izkušnjo, ki sem jo doživela na lastni koži. Isto bi naredila, če bi bila ta izkušnaj pozitivna. Moj namen je bil POMAGATI! Denarja nisem bila pripravljena dati (kje lahko dobim potrdilo kam bi šel?), sem pa hotela vzeti enega brezdomčka s sabo. Zame je to dobro dejanje, ker ravno to je cilj vsakega azila: oddajanje živali. To, da sem pred vrati pustila še dva velika žaklja hrane (čeprav sem bila minuto prej na precej osoren način odslovljena) se mi ni zdelo omembe vredno.
Aja, pa še to. Zakaj se najprej ne pozanimaš kako pa kaj in šele nato poveš svoje mnenje? To, da nihče ne pride tja pomagat nikakor ni res! Ogromno ljudi je prišlo tja z namenom pomagati, vendar so bile ovire prehude, da bi njihov trud obrodil sadove. Zato menim, da je samo še država tista, ki lahko stvar razreši. Seveda v prid kužkom, ne Mileni!
Lep pozdrav!
Ps: Kaj si pa ti storila za dobro brezdomčkov?
Nisem se vtikala v tale razglabljanja. Sedaj, ko si se
spoštovana Katja oglasila ti, mi pa ne da miru, da ti nekaj
ne povem.
Prvo kot prvo: še nekrat, če je pa treba pa še trikrat
preberi, kaj si napisala. Kako bodo pa šli spreminjati
karkoli pri tej Slovenki leta, če ta absolutno ne dovoli
nobenega vtikanja in pomoči.
Drugo: od nakladanja ima škodo? A res? A ni za največjo škodo
sebi, največ kriva kar sama? Kjer je dim, je tudi ogenj!!
Tretje: če se že prištevaš k BOLJŠIM med slabšimi, bodi vsaj
vzgled – začni TI zidati, pa bomo videli, če ti bo kdo prišel
pomagat – seveda, ko bo natanko vedel kam in kako je denar
porabljen.
Četrto: to tvoje besedičenje je prav tako neproduktivno ali
celo kontraproduktivno kot tistih, katere obtožuješ!
Peto: V drugem stavku si lepo napisala , kaj si misliš o
Slovencih – z opisanim, si opredelila tudi sebe. Ali pa morda
ne sodiš v kategorijo “Slovenci”?
Šesto. če si simpatizerka Milene in njenega ravnanja z živalmi,
mi ni jasno, zakaj se skrivaš za neko “Katjo”!
Očitno ti njeno ravnanje ni napačno in narobe. Torej, zakaj se
nekdo nima poguma podpisati z lastnim naslovom, če je boljši od vseh drugih?
Ne trudi se z odgovorom, ker si svoje mnenje že podala z omenjenim postom in ga, roko na srce, niti ne pričakujem.
Z ozirom na način gornjega posta, pa ga, pošteno povedano,
niti ne želim.
Takole:
1. Katja mi je čisto zares ime, če pa kdo rabi moj mail: [email protected].
2. Postavite se v naslednjo situacijo: vaša psička ima mladičke in seveda si prizadevate, da bi jih dali v čim boljše domove (vsaj upam, da si). 4 mladičke res oddate k dobrim družinam, ta petega pa vam po dveh mesecih vrnejo, pretepenega, z zlomljeno tačko, podhranjenega – razlog: njegovi krempeljci so razpraskali novi parket, zato jih je pač vsak dan dobil. BI VI KDAJ ŠE KOMU ZAUPALI ENEGA SVOJIH PSOV??? To je pač dejstvo – psi so predmeti (celo po ustavi) in veliko ljudem so le statusni simbol ali pa bitja, nad katerimi lahko zneseš svojo jezo – pa kaj, sej mi ne bo noben mogel nič, če fentam svojo lastnino. Ali pa jo svojim otrokom podarim za igračo. SE ŠE ZDAJ SPRAŠUJETE, ZAKAJ MILENA NOČE ODDAJATI PSOV?
3. Milena nas je ( mojo družino in mene) videla le nekajkrat, ko smo ji prišli pomagat, pa nam je že ponudila enega svojih psičkov. Toliko o tem, da noče oddajat svojih psov. Če bi jaz doživela toliko negativnih stvari s strani ljudi kot jih je ona, bi tudi znala DOBRO oceniti, kdo je primeren posvojitelj psa. To pa vsekakor niso tisti, ki imajo majhne otroke, saj se morajo ukvarjati z njihovo vzgojo. A bodo pet let vseskozi doma, da bodo DOBRO vzgojili tako otroka kot psa??? Ne verjamem. In pes ne sodi v pesjak!!! Kje ste pa že videli, da bi trop volkov zaprl enega svojega člana v eno kletko? Pes mora biti s svojim tropom, se pravi svojo družino.
4. Milena ima pse na verigah. Čudno, kajne? Ko bo imela dovolj boksov za pse, ki niso socializirani, jih bo dala v te bokse, brez skrbi! Če vas motijo psi na verigah, kar hitro pridno gradit bokse, pa bo vse v redu.
5. Milena je pijanka. Spet čudn, kajne? V Sloveniji imamo na tisoče alkoholikov. Pa njim sploh ne grozijo, da jim bodo pobili družino, nimajo vseskozi težav z oblastmi, zato, ker delajo dobra dela. In oni vseeno pijejo. In po zadnjih anketah pijejo že otroci v petem razredu osnovne šole. Potem pa neka ženska spije kakšen kozarec vina, pa je seveda pijanka. Lepo, samo potem smo vsi alkoholiki!
6. Nekateri imajo doma samo enega psa, pa ga ne peljejo na obvezna letna cepljenja. Če zboli, mu dajo lepo milostni strel, ker je veterinar predrag. Mislite, da se Milena ne trudi pozdravit svoje pse? Seveda se, le stroški so gromozanski. PONOVNO: Če je kateri njenih psov bolan in vas to moti, bo z veseljem sprejela vašo donacijo za veterinarja.
7. ZAKAJ SPLOH POMETAM POD VAŠIMI PRAGOVI? Ker Milena ne more, nima dostopa do interneta. In neupravičeno jo obtožujete stvari, ki se ne dogajajo ali pa bi se z vašo donacijo, pomočjo brez težav odpravile.
RAZMISLITE O TEM!!!
Oh, kaj takega, Katja! Milena te je videla nekajkrat….in že si požrla vso pamet tega sveta! Ja, uboga Milena…. Vsi vi, ki se oglašate njej v prid: ena sama hinavščina vas je. Toliko dvoličnosti ne premore vsakdo, izgleda, kakor da je posebej skoncentrirana prav v tebi.
Razloži mi NATANČNO: KAJ DAJE MILENI PRAVICO, DA MUČI ŽIVALI? In kdo jo daje tebi, da obsojaš vse druge, Milene, ki pa je neposredni izvrševalec mučenja, pa ne? Ne, njo je treba kovati v zvezde. Pokvarjeno, prebrisano mučiteljico, ki je za povrh še pijanka, je treba kovati v zvezde!! Blagor tebi, ki lahko živiš sama s seboj!
2. JA. Ne oddam psa v hišo, ker bo na verigi ali v pesjaku, ne oddam ga družini z otroci, ker ga bojo mučili,… Btw, sestrična ima 3 letnega sina ki se mu je pred 8 meseci pridružil še bratec-hkrati ima tudi 2 letno psičko. Ki živi krasno življenje!
3. A nima tudi Milena pesjakov? Ups, pardon, to so BOKSI!
4. Kaj pa, če bi pse oddajali namesto gradili ?
5. jaz ne, ne posplošuj. Nikoli ne pijem alkohola.
6. nekateri imajo 300 psov in ne pustijo sterilizacij in kastracij, ker ni naravno. Cepljenje pa boli. Sicer je zdaj očitno morala popustiti-in veš kaj, cepljenja ni plačala ona.
7. Donacija= denar? NO WAY IN HELL! Nič denarja, dokler ne gredo psi od tam, iz Pekla. PEKEL SO LJUDJE OKOLI TEBE!