Najdi forum

Kaj se dogaja z mano?

Pozdravljeni.
V zadnjem času opažam, da se je moja spolna sla zmanjšala oz da je skoraj ni več. Tudi seks se mi nekako gabi oz govor o tem pa ne okusne šale na to temo. Sploh s strani moških.
Drugače sem imela kar visok libido oz pač v mejah normale. Imam tudi fanta, ki me privlači in vse. Zato se sekiram, ker me skrbi da bo to vplivalo na najino zvezo. Je zelo razumevajoč in ljubeč, vendar se mi zdi, da pa ne razume popolnoma oz ne verjame, ko mu rečem da mi res ni več toliko do seksa. Ni pa on nič kriv, da je tako.
Sem pod zelo hudim stresom. V službi je naporno in konstanten stres in psihično in fizični napor. Tud drugače se mi zdi, da sem psihično že malo uničena. Vedno se nekaj sekiram. Pa ta virus, konstantno je to zapiranje in odpiranje, pa ukrepi itd. S fantom še ne živiva skupaj, in mi je težko, ker to zapiranje vpliva tudi na to da se ne moreva videti. Sva namreč iz različnih regij. Iščeva stanovanje, težko se kaj najde. Eno je že bilo skoraj najino pa si je lastnica premislila. Tud to me sekira.
Še en problem pa je to, da me skrbi da se mi ni v preteklosti kaj zgodilo. Kašna zloraba ali kaj, pa se mi to zdaj vrača. No nekaj je bilo v preteklosti, samo ni bilo hudo. Je pa res da nihče ne ve in da nisem predelala ampak samo shranila nekam stran. Sem pa tudi zadnje čase paranoična, z lahkoto vidim nevarnost, sploh v moških. Ne vem, mogoče berem preveč takih novic in stvari, ki so na to temo (spolno nadlegovanje, posilstvo in podobno).
V glavnem želim si sebe nazaj. Želim si spet želeti to skoraj stalno željo po spolnosti s s fantom. Ker se mi zdi, da je vse skupaj vplivalo na to, da sem se izgubila.
Vem, da sem se na dolgo razpisala. Upam, da si vseeno vzamete čas in preberete. Hvala za odgovor

Pozdravljena,

stres seveda zaviralno vpliva na človekov libido. Ko je človek v stresu pač telo želi preživeti v nekih hudi situaciji in mu spolnost ni toliko v ospredju, gre namreč za golo preživetje. Tako da bi veljalo razbremeniti se stresa in bo tudi želja po spolnosti zelo verjetno prišla nazaj. Tudi sicer je v pomoč zdrav življenjski slog, veliko sproščanja, rekreacija, stik z naravo in sabo, dihanje in zdrava prehrana…Slabe novice pa raje ne spremljajte.
Vse dobro, lp,
Bernarda

Pojdi v gozd in rjovi. Preboksaj blazino. Pomaga globoko dihanje štej do štiri glibok vdih in do 8 izdih. Pojdi na sptehod, več spi. Pojdi spat magar popoldan. Telovadi. Kupi si sok Aronije. Pa kava maca tudi pomaga.

New Report

Close