Najdi forum

KAJ SE DOGAJA Z MANO

Pozdravljena,

Ne vem več kaj se dogaja z mano in v moji glavi.
Stara sem blizu tridesetke in imam družino, službo, stanovanje pravzaprav vse. Ampak se mi je v zadnjih mesecih življenje obrnilo na glavo.
Prej je bilo vse O.K. Mož,je delal pri svojem očetu jaz v neki drugi službi z “evropskim” delovnim časom, ampak stvari so bile pošlihtane. Mož je sicer delal samo ponoči nekeko 4 krat na teden in je hodil iskat otroke v vrtec, vikende pa smo imeli zase. Privoščili smo si dopust izlete in vse kar paše zravem.
Pred parimi meseci pa je umrl tast, ki nam je vsem pomenil zelo veliko. Svet se nama je postavil na glavo. Ostala sva sama z taščo ki neizmerno žaluje, z delno odplačanimi krediti za njegovo obrt, delno odplačanimi krediti za stanovanje, in brez časa. Mož se je odločil nadaljevati njegovo obrt, ker enostavno ne gre drugače. Nemoreš se čez noč zaposliti drugje. Moja plača pa ne zadostuje za preživetje štiričlanske družine.
Mož dela vse noči, vikendov nimamo več, izletov ne poznamo, samo še delo, delo, delo in kopico dolgov, ki se bodo po zaupščini poplačali, vendar v Sloveniji to lako traja tudi več mesecev, obresti pa rastejo.
Jaz sem cele dneve v službi, otoci so po šoli pri tašči, ko pa pridem domov jih dam lahko samo še spat. Kje pa so še vsa gospodinjska dela od likanja, pranja, kuhanja in nenazadnje ukvarjanja z otoki, učenje z njimi.
Od moža težko kaj pričakujem, ker je vse noči odsoten, zjutraj ponavadi ureja kakšne dokumente, papirje in ostalo birokracijo. Enkrat pa se mora tudi naspati. Išče si človeka ki bi ga zaposlil, vendar je vse več takih ki nočejo delati.
Utrujena sem , izčrpana. Poskušam se skulirati vendar ne gre. Nisem zbrana. V službi delam neumnosti, ker sem z mislimi drugje. Čez dan sem v službi, zvečer in ponoči delam doma najnujnejša dela.

Ne iščem sočutja niti besed kaj bi pa rada, saj imaš vse. Imam vse, nimam pa časa, časa za moža, otroke, za dopust, za razvedrilo.

Olajšala sem si dušo. Čeprav to ne bo rešilo problema. Mislim, da sva premlada in da nisva še nič uživala na tem svetu. Mlada sva se poročila, potem pa šparanje in vlaganje v stanovanje. In ravno nama je bilo lepo pa se nama je vse sesulo. Človeku zares ne sme biti luštno.

Če imaš kakšno pametno idejo kaj storiti bo dobrodošla.

Lep večer.

MAŠA

Maša pozdravljena,

Situacija, ki ste jo opisala je res težka in verjamem, da se v tem trenutku zdi brezizhodna. Žal vam kaj več kot spodbudnih besed ne morem dati. Glede na to, da mož že išče nove sodelavce, menim da se bo s tem vaša situacija spremenila, seveda pa se to ne bo zgodilo čez noč in ta čas je potrebno zdržati. Razumem tudi vašo taščo, ki sedaj žaluje, vendar menim, da bi ji lahko skupaj z možem, čez čas omenila svojo stisko, saj kakor razumem je ona del vašega gospodinjstva in če je le zmožna, je njen prispevek še kako dobrodošel.

V življenju nas obiščejo razni izzivi, upam da boste tega uspešno prebrodila skupaj z vašo družino.

Lepo pozdravljena,

Tanja

Kaj se dogaja z mano

Nemudoma na dopust!
Hiter tempo življenja brez počitka pripelje do bolezni. Verjemi!

New Report

Close