Najdi forum

Kaj se dogaja v mozganih?

Pozdravljeni!

Prebrala sem knjigo Anathonomy of food addiction, jo mogoce poznate? V njej avtorica opisuje, kaj se dogaja v zasvojenih mozganih, obenem opozarja na skodljivost sladkorja in rafiniranih ogljikovih hidratov. Zanima me, ali so res tako blazno skodljivi? Kaj o tem menite vi? Zanima me tudi, ali bi lahko pri zasvojenosti s hrano pomagale kaksne tablete, antidepresivi?

Najlepsa hvala za odgovor

Pozdravljena,
te konkretne knjige ne poznam. O dogajanjih v možganih, povezanih z različnimi zasvojenostmi, je danes že veliko znanega, o specifičnih zasvojenostih s sladkorji pa, kolikor je meni znano, ne. V pol poljudnih knjigah je sicer moč marsikaj prebrati. Moje stališče je: zdrava prehrana je uravnotežena in polnovredna, v taka ekstremna stališča o škodljivosti posamezne vrste hrane na splošno pa ne verjamem. Glede zdravil, dokazano je, da nekateri antidepresivi znižajo pogostnost epizod basanja s hrano. Seveda morajo biti dozirani natančno in postopno. Hkrati je bulimija nervoza pogosto spremljana z depresijo, v takih primerih je zdrvaljenje z antidepresivi še posebej pomembno in pogosto povezano z izboljšanjem težav s hranjenjem.

Marija Anderluh

zzzzzzzzzzz

Hey!

Jaz sem prebrala to knjigo in me ni prevec prepricala! Tudi sama se zdravin za motnjo hranjenja in sem ugotovila, da moja motnja nima nobene veze z odvisnostjo od katerekoli hrane ampak je vzrok v necem drugem!
zanimivo je bili prebrati se en vidik glede motenj hran. to je pa tudi vse kar si mislim o tej knjigi!

LP, Liza

New Report

Close