Najdi forum

kaj se dogaja v glavi

živjo
Ne vem če sem zadela pravi forum ampak mogoče mi boste pa le lahko odgovorili.
Včasim se mi pojavijo migrenski glavoboli (stara sm 24 let), najprej so se si samo na par let v zadnjem letu pa sem imela že 2. Nikakor nism našla vzroka za migreno bila sem tudi pri zdravniku pa mi ni nič povedov sem pa zadnjič prebrala da za migreno trpijo ljudje ki veliko razmišljajo. In sm ugotovila sami pri sebi da res veliko razmišlam oz se pogovarjam sama s sabo seveda potiho v glavi. Zdej me pa zanima a je res to tako slabo, da bi mogla manj razmišlat? Sliši se mi čudno. Morem rečt da me je kr malo pretresl vse skupej pa tudi ne morem nehat manj razmišlat. Prosim povejte mi a je to res tako narobe če človek razmišlja in premleva o stvareh, ki se mu dogajajo v življenju.
Hvala za odgovor in lep pozdrav

Pozdravljena Sandra,

Migrene pogosto pestijo sodobnega človeka. Za informacije z medicinskega vidika bi vas napotila na forum, ki ga moderira ga. Marija Rejec: Zdravje je vse.
Vsekakor pa menim, da razmišljanje o sebi, dogodkih, ki so se ti pripetili čez dan in vsem kar te zanima, seveda ni narobe.
Res pa je, da si moramo znati vzeti premor, sploh, če nas določeno razmišljanje zelo obremenjuje. Pomembno je, da se znamo sproščati in da znamo kot se to pogovorno reče “odklopit” možgane. Zelo pomagajo telesne aktivnosti. Ne vem kateri športi vas zanimajo, predlagam pa vam, da se redno rekreirate. Lahko je to hoja v naravi, ko pustimo misli da se zgubijo nekje v gozdu, lahko je to aerobika, ko nas enostavno intenzivna telesna vadba popolnoma usmeri v telo in možgani pač nimajo prostora oz. možnosti pretiranega razmišljanja. Kakršna koli aktivnost, ki vas veseli, poudarek je na to, da je redna. Pomembno je namreč, da skrbimo zase kot celoto.

Lepo vas pozdravljam,

Tanja

najlepše se vam zahvaljujem za odgovor in nasvete.

New Report

Close