Najdi forum

KAJ SE DOGAJA- KJE JE KONEC?

Lepo pozdravljen,
večkrat sem že prebirala odgovore na tem forumu, danes pa iščem drugo mnenje. Ne vem več kaj naj si mislim, kaj naj čutim, predvsem pa ne razumem, zakaj je tako težko. Sem izredno čustvena oseba in čutim- marsikaj, predvsem pa ljudi. Trudim se ne soditi, ne škodovati komurkoli( kar ne pomeni, da nikomur nisem), biti odkrita, poštena, iskrena; vem, da je ljubezen, čutim jo,… a moja čustva so večna zmeda in kadar delujem pod njihovim vplivom, vedno nastanejo težave; če pa delam z razumom, se počutim prazno in me izčrpava in tako rezultatov spet ni. Pred 2. leti sem eno leto obiskovala duhovne delavnice v obliki tantričnih meditacij in začela spreminjati svoj pogled na svet; glede na to, da je bil pred tem moj odgovor na mojo ranljivost, umikanje pred zunanjim svetom- družbo, ne naravo in živalmi, sem prehodila hudo trnovo pot, da sem začela prepoznavati svoje občutke, si priznala napake, se pogledala tako kot sem, mi še do danes ni uspelo vzljubiti samo sebe. Nekoč med meditacijo sem se zagledala kot osebo, ki bi jo želela objeti in spoznala, kako grda sem sama do sebe, a…NE ZNAM!. Že vse življenje tudi živim v pomanjkanju in kdaj pa kdaj se mi zdi, da je moje življenje zakleto- pametna sem, pa nimam možnosti, da bi to izkoristila; in bolj kot razumem naravo in bolj kot čutim, bolj kot delam, slabše je. Vem da je skrivnost v prilagoditvi- vendar čemu? Preizkušnje se kar vrstijo in niso lahke. Utrujena sem in takoj, ko se najdem, se spet izgubim. Saj vem, da rastem in se razvijam…Ampak, je to res potrebno na tak način? Kako naj preusmerim tok svojega življenja? In ja, imam vero, v boljši svet, ki ga ustvarjam,…Rada bi se učila naprej, a me je strah…še več negativnih izkušenj v življenju.

Draga deklica, veliko premalo sta napisali, da bi vam lahko kar koli odgovoril v zvezi s problemi, ki jih občutite. Ne vem niti vaše starosti, ne poznam okolja, v katerem živite, s čim se ukvarjate, kakšen je vaš svetovni nazor, koliko časa vas že mučijo te težave……. Veliko ljudi že majhne težave spravijo v obup, drugi pa vstrajajo pri veliko hujših problemih. Je to vaše stanje prehodnega značaja, ali je kronično tole razpoloženje? Kažete znake reaktivne depresije in kako to stanje spremeniti, je stvar vaše odločitve. Vsekakor imate na razplago različne terapije ( joga, avtogeni trening, kognitivna trapija … , tudi antidepresivi ali kombinacija vsega ) in različne postopke.

Vendar, dokler se ne boste zavedli, da ste najpomembnejši človek na svetu sami zase, da ne pričakujte sprememb od zunaj, ampak bodite vi sprememba, dokler se boste utapljali v samopomilovanju in ne boste pripravljeni spremeniti načina razmišljanja, vam tudi noben odgovor z moje strani ne bo mogel pomagati.

Napišite veliko več o sebi, lahko tudi na zasebno sporočilo ali na moj naslov [email protected]. Vendar vam, po sedaj dostopnih podatkih, res ne morem z ničemer pomagati. Oglasite se še in bomo skupaj poiskali rešitev!

...naj bo Luč, Ljubezen in Radost!...Igor T. - LOSANG TASHI

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close