Najdi forum

Spoštovani!

V odnosu sem z moškim, s katerim se sicer zelo ujemava, ampak imava veliko težavo. Namreč bo določenem obdobju se njegova ljubezen do mene v trenutku spremeni in sicer tako, da nima prav nobene potrebe po tem, da bi me videl niti slišal. Pravi, da mora bit sam. In tako pride do prekinitve odnosa tudi za več mesecev. Ko se vrne je vse spet lepo. Sama nisem bila prepričana kaj se dogaja, najprej sem pomislila na druge ženske, ampak se mi vse bolj zdi, da je nekaj drugega narobe.

Pomislila sem na duševno zdravje. Namreč njegovo otroštvo je bilo zelo težko, že zgodaj ga je mama zapustila skupaj z bolnim očetom, ki je kmalu umrl in mlajšim bratom. Anksioznost ga je doletela v najstniških letih in mislim, da ima s tem še vedno težave.

Rada bi vaše mnenje, ker tudi sama zaradi tega zelo trpim.

Hvala.

 

 

Draga Metka,

zagotovo zelo trpite, saj se je težko do konca navezati na človeka, se sprostiti ob njem in uživati v času, ki vama je dan, ker se v ozadje naseli strah pred ponovnim odhodom. In seveda takšen odnos ni pravo partnerstvo. Na takšnega moškega se ne da zares zanesti, ne veste kdaj bo ob vas in kdaj ga ne bo in po vsej verjetnosti niti ne veste kdaj se bo ponovno vrnil. Za vas to pomeni konstantno čakanje in ogromno ene nagotovosti. In nekako ostanete zasedena ali pa rezervirana za njega tudi v času njegove odsotnosti.

Draga Metka jaz iskreno ne vem kaj pomenijo te njegovi odmiki, sem pa prepričana, da si od odnosa zaslužite več. Seveda je najbolj pomembno, da najprej pri njem to preverite, ga vprašate po razlogih za odmik in najbolj pomembno, da poveste, da je za vas to moteče in boleče.
Ali vam bo ta moški to, kar rabite lahko dal ali ne, pa ne vem. Možno je, da ima duševne težave, druga ženska, finančne težave, zasvojenosti,…ampak karkoli je, je to nekaj kar more premagati on. Če si želimo partnerskega odnosa, moramo premagati strahove v sebi in zunanje izzive, da se lahko damo v odnos. Včasih nas k spremembi spodbudijo občutki, ki jih začutimo do drugega, spet drugič pa to ni dovolj. Ampak največ kar vi lahko naredite je to, da mu date vedeti, da vas bo s takim načinom izgubil!

Ko boste začutila, koliko bolečine prebuja vsakič znova njegov odhod, boste začela razmišljati, če ljubezen do njega res odtehta vso to bolečino. In ko vas bo ta bolečina nagovorila, upam da boste  poskrbela zase in začela zahtevati zase več od odnosa!

Srečno,
Eva Erpič
mag. zakonskin in družinskih študij, psihoterapetvka
http://www.evaerpic.si
http://www.akademija.evaerpic.si

E-motion, Eva Erpič s.p. I psihoterapija in svetovanje I 041/410-843

New Report

Close