Najdi forum

kaj se dogaja

Spoštovani
Tudi jaz se vam oglašam, ker imam celo vrsto težav, ki niso še diagnosticirane, razen pomanjkanja vit. b 12. Sicer imam sldakorno bolezen tipa 1, pred enim letom ugotovljeno hašimoto, hipotireozo, sedaj so ščitniščni hormoniok brez zdravil.
Res že kar nekaj časa me spremlja močna izčrpanost in izrednos labo počutje, bila sem tudi na ipp zaradi driske, mrzlice in povišane temperature, ugotovili so tromboflebitis po odvzemu krvi, zaradi česar sem jemala fragmin inj. Zaradi otekline ob ušesi in vročine so odvzeli kri, odsotpanja od normale so povišana AF, AST, ALT, gGT, UZ jeter pokazal povečana jetra.

Veliko je bilo tudi bolečine in otekanja v predelu želodca. Sedaj je še vedno prisotna občasno slabost, siljenje na bruhanje, nosečnost izključena.
Povišano je tudi železo, MCV, MCH, RDW in S-trigliceridi. Nizki so eozinofilci.
To so izvidi od konca novembra. Ko sem prosila za ponovne preiskave teh vrednosti, splošna zdravnica ni hotela izdat napotnice za laboratorij. To se mi zdi zelo nestrokovno. Sedaj je sredina februarja, a po treh mesecih nimam pravice za ponovno preiskavo. Izvid ANA je pozitiven.

Na splošno je moje počutje zelo slabo, vlečem se in nimam nobene energije kot včasih. Ne bi rekla da sem toliko psihično kot pa fizično šibka. Prosim, če mi lahko karkoli svetujete ali usmerite.
Zdaj sem naročena še k revmatologu, samo vrsta je zelo dolga, dva meseca.
Občutek imam, da me noben zdravnik ne jemlje resno. Zelo bi vam bila hvaležna za kakršnokoli spodbudno besedo.
Sicer pa vsem skupaj veliko zdravja in naj nam sije sonce navkljub tegobam.

Draga “radovedna”,

res kup težav. Vašo izpoved sem prebrala že nekajkrat in se kar ne znam prebiti skoznjo. Včasih sem postavljena pred težjo nalogo, kot jo strokovno zmorem.

Ne obremenjujte se s tem, da vas “nihče ne jemlje resno”, kot ste potožili. Da se z vami nekaj dogaja, ni nobenega dvoma, tega ne dokazuje le vaše subjektivno počutje temveč tudi objektivni pokazatelji, ki pa jih je najbrž kar preveč, da bi še lahko vodili glavno nit. Dejstvo je, da se včasih tudi stroka znajde pred težko rešljivo uganko. Takrat je smiselno vprašati za mnenje več medicinskih strokovnjakov, po načelu “več glav več ve”. Tukaj torej vidim vprašanja za več forumov tega portala, na katerih odgovarjajo zdravniki.

Meni se (laično) porajajo številna vprašanja, kot na primer:
Če bi strnili vse težave glede na to, koliko vas obremenjujejo v vsakdanjem funkcioniranju, katere bi izpostavili kot najbolj moteče?
Kako so se kronološko (časovno) pojavljale težave od prvih znakov do danes?
Kako ocenjuje vašo zdravstveno situacijo vaša izbrana zdravnica?
Kaj pa endokrinolog oz. tirolog? Ali je hipotiroza res obvladana brez zdravil? Kakšne terapije ste bili doslej deležni?
Pri revmatološkem pregledu vas bodo testirali tudi na avtoimuna protitelesa, zato je ta pregled seveda potreben. Ali vam je bil doslej že omenjen pregled pri infektologu?
Ali prebirate teme na našem forumu? Koliko se najdete v posameznih zgodbah? (npr.Vesna, Maruša, Metka, Milena, Slavka , … – če pogledate teme nazaj?)
In tako naprej …

Bo treba torej vprašati še katerega medicinskega strokovnjaka.

Razveseljivo je, da duševno ohranjate trdna tla in da ne padate v malodušje, kot sami ocenjujete. Tudi kadar gre vse narobe, se prej ali slej najde tudi tista prava nit, ki začne klobčič odmotavati na pravem koncu.

Še se oglasite s povratno informacijo! In seveda lahko tudi zgolj klepetate z nami, če vam je olajšujoče.

LP,
Veronika

Spoštovana Veronika!
Zelo sem bila vesela Vašega hitrega odgovora! Hvala !

Predlagate dr. Kersnika, nisem se še obrnila nanj, kje pa ga lahko kontaktiram?

Najbolj moteće je seveda splošna oslabelost in slabo počutje, izčrpanost, saj zelo težko v takem stanju vodim gospodinjstvo, da ne govorim oo vseh zadevah, ki stojijo prav zaradi tega, sem pač samohranilka in moram vse sama… Kot drugo pa me najbolj moti to kar pač takoj vidim ko se zbudim: kožne spremembe, ki seveda samo odražajo neko dogajanje znotraj telesa… tako tudi alergolog, ki pravi zakaj niso pogledali še protiteles pri tireologu… Ne vem, vprašam se tudi sama zakaj…

Kronološko se je začelo z srbenjem lasišča, povečanim izpadanjem las, vnete podkožne vene, potem otekline okoli ušes, bolečina v želodcu, napihnjen trebuh, vrtoglavica, zanašanje, dvojni vid… do vedno večjih kožnih sprememb. Tako nekako v kratkem.
Izbran zdravnik pravi ne ve, kaj je, bolezni je veliko .. napiše napotnico, sicer pa nimam še bolj jasnega odgovora. Tireolog pove,da so hormoni v mejah normale, za protitelesa pa niso pogledali, verjetno bi bilo dobro če bi, po nasvetu alergologa..

Pri infektologu sem bila tudi pregledana. Rezultati so omenjeni v prejšnjem mojem postu.

V skoraj večini zgodb na tem forumu se zelo najdem! Zelo dobro razumem, včasih kot da bi brala sebe..

Najbolj bi rada vedela kaj narediti da se pozdravim.

Hvala še enkrat za vse spodbudne besede in veliko zdrvja vsem nam skupaj kajne.

Draga “radovedna”,

doktorja najdete na forumu DRUŽINSKA MEDICINA . Kar skopirajte oba posta, ki ste ju poslali meni, in ju pošljite še na priporočani forum. Zagotovo prav kmalu dobite odgovor.

Glede ozdravitve bolezni mora vedno veljati, da UPANJE UMIRA ZADNJE ! Toda dlje ko se človek spopada z boleznijo, bolj se uči z njo tudi živeti in jo nekako sprejeti v svoje življenje. Po osmih letih spopadanja (v mojem primeru) se človek sprijazni tudi z njeno vključitvijo v svoj vsakdan. Pri tem si lahko pomaga tudi z življenjsko filozofijo, ki mora biti takšna, da zagotavlja dovolj trdne temelje, ki lahko kljubujejo obupu, zagrenjenosti, občutku nesmisla in nekoristnosti.
Mnogokrat se stvari v življenju ne iztečejo tako, kot mislimo, da bi se morale. Načrti, ki smo jih sami delali, se večkrat podrejo. Včasih smo za to krivi sami, včasih pa okoliščine, ki niso odvisne od nas. Te spremenjene okoliščine, ki niso odvisne (samo) od nas, moramo s p r e j e t i in graditi dalje.

Jaz si pomagam takole :

“Daj mi pogum, da spremenim stvari, ki jih lahko spremenim !
Daj mi moč, da sprejmem stvari, ki jih ne morem spremeniti !
Daj mi modrost, da bi razlikoval med tem dvojim ! “

Želim vam čim več moči, da bi spremenili stvari, ki jih lahko spremenite !
In še se oglasite !

Veronika

New Report

Close