Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Kaj resnično pomaga proti ušem?

Kaj resnično pomaga proti ušem?

Šamponi proti ušem (samo šamponi) že desetletja več ne uničujejo uši, kot treba, ker so postale imune. Uporablja se oljne nanose (več izbire v lekarni in vsi so ok), ki uš udušijo in tako ne razvije rezistence, gnidi pa stopi ovojnico in le ta propade. Šampon je lahko samo za zraven, ga pa ne rabiš. Enak učinek, le da je zelo poceni (ampak smrdi), dosežeš tudi z mešanico olja in petroleja v razmerju 50/50. Na glavi pustiš če se le da 40 minut, pokrito s plenico, vrečko. Ravno tako svetujem, da tiste oljne nanose pustite na glavi 40 minut in ne le 20, kot piše v navodilih. Vse uniči vse, ponovitev čez en teden je bolj zaradi nove okužbe, kot ostanka uši/gnid. Pri nas sem vedno vse uničila v prvi rundi, pa smo 4 dolgolaske, posteljnini sem zamenjala le prevleko od vzglavnika, sesala in razkuževala in zamrzovala nisem nikoli ničesar. Gnida z glave ne gre sploh (ne more), uš pa nima interesa zapuščat glave in bo padla dol kvečjemu takrat, ko gre že za neznosno ušivost (ko se uši vidijo že na daleč, na desetine njih).

Če uporabljajo šampon, je jasno, da ne pomaga. Pri oljih pa po moje nanesejo premalo in uš/gnida preživi. Olja je potrebno nanesti v presežkih, ker ne sme ostati niti mikro delčke brez olja, ali kam zračni mehurček, posebna pozornost velja za ušeši, vratu.

APNO deluje 1000%!

New Report

Close