Kaj resnično pomaga proti ušem?
Natančno tako.
Ne eksperimentiraj z raznimi drugimi zvarki, ker boš poškodovala lasišče in kvaliteto las. Zelo pomembno pa je, da opereš oblačila (ne pozabi na avto), posteljnino. Presesaš sobe in avto. Biokil lahko uporabiš za špricanje preprog in avta.
In potem na nekaj dni česanje s tistim gostim glavničkom.
Če sprašuješ po preventivi, pomaga zgolj fizični izogib, vse drugo je bolj blažev žegen, malo preprečuje, ne pa v celoti.
Če sprašuješ po kurativi, šamponi že desetletja ne pomagajo več, pomagajo pa definitivno razni oljni pripravki – kupi v lekarni, po spletu, ki jih naneseš po navodilih na lase (nič šparat, temeljito, vsak las, vsak košček kože mora biti pokrit) in zadevo, če se tako zahteva, ponoviš v roku 5-7 dni.
Pa pomaga tudi čisto navadno kokosovo olje (100%), pa petrolej tudi (50/50 mešanica z oljem) – to običajno uporabim jaz pri otrocih.
Nikoli nisem prala posteljnine, plišastih igrač, sesala kavčev, preprog, prala oblačila ipd. Edino prevleke za vzglavnike sem zaradi feelinga zamenjala. Nikoli in vedno so bile uši odpravljene že s prvo kuro. Gnida z las ne more, uš pa ne želi, saj ni blesava, da bo zapustila živo in se preselila na mrtvo – ok, to bi se zgodilo, če bi bila glava že tako ušiva, da bi od daleč videl uši in bi dejasko padla dol. Lahko pa pereš, škodilo ne bo.
In jasno, če se trudiš le ti, ostali starši otrok pa ne, je vse skupaj jalovo.
Dobro me preberi, ker sem naredila testa:
Hči je bila enkrat ušiva s plemenskimi ušmi na glavi. Kar nekaj sva jih z glavničkom potegnile dol, še živih.
Naredila sem test. Eno sem pošpricala z biokilom, drugo z škropivom za vrtnice, ne boš verjela, po pol ure namakanja so začele migat!
Potem mi je znanka povedala za domač močan šnopc. Ga dobila, namazala glavo, da so uši dobesedno plavale v njemu, povrh dobro zatesnjejo vrečko in čakat 1 uro!
Na vsake tri dni ponovi vajo in uši resnično pocrkajo. To je bila edina varianta, ki je učinkovala.
Tudi mi smo za šampone zmetali veliko denarja, povsem pa odpravili šele z domačim šnopcom.
Za znoret je s temi ušmi, imam otroke, eden ušiv, če je vsaj en na šoli, takoj jih dobi, drugi pa nikoli. Pa razumi. Perejo pa enako glave 2x tedensko!!! Pa res pranje posteljnine, temeljito sesanje vsak dan….
Me je začela noroo srbet glava, ko mi samo omeniš uši!
lepo prosim, ne otroke mazat s petrolejem!! mene so kot otroka, žgalo je kot hudič, imela sem popolnoma vneto lasišče.[/quote]
Kako so tebe mazali, ne vem. Morda kak kiks v mešanici, ne vem. To je stoletja preizkušen in 100% delujoč pripravek. tako so razuševali mene, mojega brat, moje starše, njihove starše. Nikogar ni nič peklo, žgalo in nihče ni imel ne rdečice, ne vnetja, ne izgube las. Pa še bankrotiraš ne, če je čela familija ušiva…
Za petrolejčka pa – petrolej kupiš na vsaki bencinski postaji, obvezno ga razrečiš z oljem, pol, pol – olje vseeno katero, gre bolj za to, da se petrolej meša z oljem, ne pa vodo, zato se reči s tem. jaz bom v bodoče po moje kak poceni olivno olje kupila, ker je bolj viskozno in se bo še bolj držalo las. Pač zmešaš, na lase, res vse, pazi, da ne gre v oči. Pokriješ s čim, jaz kar plenico zavežem, tako da uš nima kam prebegnit. in pustiš. Min. 20 min, max. 40 minut (jaz kar max, da je za ziher). In opreš lase – to ej pa že bolj zoprno, uporabi konkreten šampon in 2x šamponiraj. pa ne vreč plenice v pralni stroj, ker boš vse zasmradila, najprej operi posebej, vsaj za silo, na roke. Pobije vse, uši, gnide, niti ponovit ne rabiš (razen če novo uš prinese).
lepo prosim, ne otroke mazat s petrolejem!! mene so kot otroka, žgalo je kot hudič, imela sem popolnoma vneto lasišče.[/quote]
Kako so tebe mazali, ne vem. Morda kak kiks v mešanici, ne vem. To je stoletja preizkušen in 100% delujoč pripravek. tako so razuševali mene, mojega brat, moje starše, njihove starše. Nikogar ni nič peklo, žgalo in nihče ni imel ne rdečice, ne vnetja, ne izgube las. Pa še bankrotiraš ne, če je čela familija ušiva…
Za petrolejčka pa – petrolej kupiš na vsaki bencinski postaji, obvezno ga razrečiš z oljem, pol, pol – olje vseeno katero, gre bolj za to, da se petrolej meša z oljem, ne pa vodo, zato se reči s tem. jaz bom v bodoče po moje kak poceni olivno olje kupila, ker je bolj viskozno in se bo še bolj držalo las. Pač zmešaš, na lase, res vse, pazi, da ne gre v oči. Pokriješ s čim, jaz kar plenico zavežem, tako da uš nima kam prebegnit. in pustiš. Min. 20 min, max. 40 minut (jaz kar max, da je za ziher). In opreš lase – to ej pa že bolj zoprno, uporabi konkreten šampon in 2x šamponiraj. pa ne vreč plenice v pralni stroj, ker boš vse zasmradila, najprej operi posebej, vsaj za silo, na roke. Pobije vse, uši, gnide, niti ponovit ne rabiš (razen če novo uš prinese).[/quote]
Preverjeni nasveti naših babic
Petrolej je nevaren za nežno lasišče, na katerem je polno kapilar, zato nanj pozabimo in nikar ne segajmo po raznih mačjih šamponih. Uši pomaga odstranjevati električni glavniček, ki jih dobesedno sežge. Uši se zadušijo, če nanje nanesemo katerokoli rastlinsko olje, lahko kar olivno. Lase zavijmo za dve uri v folijo in potem dobro sperimo. Uši lahko tudi utopimo, najbolje v slani vodi in nato pustimo lasišče še kakšen dan ali dva slano. V banjo natočimo vodo in jo dobro osolimo, nato pa držimo lase nekaj časa pod vodo, zadostuje pa tudi, da lase s slano vodo le dodobra splaknemo. Nasveti nekaterih mamic se glasijo, da je v običajen šampon dobro vmešati nekaj sivkinega olja ali pa lase sprati s kisom. Oboje ušem »na smrt« smrdi in menda ne prenesejo niti vonja balzama za lase. A karkoli že poskusimo, moramo vedeti, da so zoper nadlogo najučinkovitejši naši prsti in gost glavnik.
Ne iščem spora, sem le podala izkušnjo, način, ki se pri nas 100% obnese. Ostali načini se pač niso. Uši so sicer pocrkale, gnide preživele. Petrolej zdesetka tudi to. In poudarjam, nujno ga je razrečiti, ker sicer jasno, da lahko razdraži. Sol, kis … nope, se žal ni povsem obneslo. Sivka, neem tudi deluje, a bolj kot preventiva (pa spet ne 100%, zato se na to ne zanašam).
Glede olja drži, sploh olivno in kokosovo, ker je zelo prekrivno, samo dve uri meni noben otrok ne bo zdržal.
Se strinjam s predhodnicami – ne držite se pravil. Tudi moja dva sta že prišla z ušmi iz šole. Vse smo prekuhali (tudi igrače), vse počistili in vsi 4 oprali glave s šamponom. Smo se jih znebili praktično takoj in nismo imeli več problemov. Če pa glavo samo umiješ, za ostale stvari pa ne poskrbiš, potem imaš stalno problem s tem. V navodilih imaš lepo napisano kaj je potrebno naredit. Vzame kar nekaj časa in truda ampak se splača.
Uporabimo Alto Pou olje, uniči tudi gnide je pa res, da smo ga pri drugem pranju pustili delovati 1 uro in ne le 15 min kot piše, ker se v prvo, ko smo prali po navodilih nismo znebili vseh gnid. Smo paseveda vse oprali, pliškote dali za dva dni v skrinjo… in potem naši dolgolaski razčesavali mrtve gnide kot nori, potem pa je patronažna povedala da grejo odlično dol če temeljito namažeš lase z otroškim oljem razčešeš z glavničkom priloženim Alto Pou in je res šlo vsaj 90% dol. Smo pa ugotovili da grejo uši rade na z Jonson baby (kamilica) umite lase, ne marajo pa tako Bubchen kids (marelica).
Okej jaz sen pred dvema tednoma dobila usii, sem misla do bom ponorela sploh Neven kako sen jih dobila, Neven!
No v glavnem potem ko sem ugotovila da imam usi (ko sem si česala lase sta dve ble gor na krtaci) sem najprej porabila liter kisa, pa brisačo ovila okoli las za dveh uri, potem se splahnila dol pa si polila po laseh olivno olje, sicer fuuuul smrdiii, ampak Mislim a malo pomaga, malo oblazi vse skupaj..
Potem sem pa sla v lekarno in mi je tam gospa dala šampon paranit, Stane Mislim da 13,50€ ampak resnično pomaga! Jaz man dolžino las preko ramen in sem ga imela za dvakrat, ker je potrebno ponoviti,zato nisem rabila se enega kupiti, torej res, teh 13,50€ razkiras pa mas mir!
Doma imam štiri dolgolaske z zelo gostimi lasmi. Uši smo do sedaj imeli trikrat. Vsakič vse, ali vsaj po tri deklice. In vedno je šlo komot dol s temi oljnimi geli iz lekarne. Ne vem kaj to delate, da ne deluje. Ena naša jih je enkrat imela že full preden sem opazila.
Imam pa občutek da je s temi šamponi tako kot s kondomi, ki pokajo. Enim deluje vedno, drugim kar naprej pokajo. le zakaj?