kaj rabim za HSG????????
Zdravo!
V petek 12.07.02 imam slikanje maternice pa me zanima kakšne izvide rabim imeti sabo. Sestra mi je omenila, da moram pred tem opraviti laboratorijske preiskave krvi: sedimentacijo, levkocite in izvid prinesti skupaj z napotnico na HSG.Je to vse-sedimentacija in levkociti?
Hvala za pomoč, še naprej pa vam želim lep dan,
Lea
Lea, meni so kri vzeli tisto jutro pred HSG, in sicer v Leonišču (LJ). Tam torej poveš, da greš na HSG, oni pa že vejo, kakšne preiskave je treba storiti. Drugače pa je, če boš izvide že prinesla s seboj npr. od tvojega splošnega zdravnika. Meni je bilo takrat, ko sem se naročila na HSG rečeno, da najraje vidijo da daš kri pri njih in da je še od tistega dne.
Kolikor se spomnim, jih v bistvu najbolj skrbi sedimentacija, ki kaže na kakšno morebitno vnetje, mislim da poleg tega in levkocitov pri meni niso nič drugega kontrolirali.
LP, Andreja
Thanks za tvoje dobre želje pri HSG. Ampak za 1x mi še ni treba na HSG. Samo firbcam, veš?! Marca so mi delali LPSC (laparo), kjer so ugotvili, da je vse b.p., tako, da upam, da mi ne bo potrebno še na HSG, kaj praviš? Ti si itak že na pol ginekologinja.
Čau!
P.s.: Kako kaj brca tvoje detece? Špila nogomet? Si že izvedela za spol? Saj res! Ali imaš že zbrani imeni? Napiši malo še o tem!
Hoj, Andreja!
Za lokacijo HSG sprašujem zato, ker so meni LPSC delali v Kliničnem centru na gineklologiji. Tam je namreč moj izbrani ginekolog operater in mi je kar sam naredil LPSC. Je izurjen laparoskopist in operater. Pa še TAKOJ sem prišla na vrsto, ker sem pač njegova “izbrana pacientka”. hihihihi…
Aja, v laboratorij pa sem šla na urgenci, ko sem bila na pripravah na “operacijo”.
S skoki je pa bolj tako, tako. Imam manjše težavice s krvavitvami, tako, da za 1x bolj švoh kaže. Ta ciklus bolj počivamo in se pripravljamo na novega, ko bo ravno na morčku ta najbolj ugoden čas…. Jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! Pa morje, jod, ….. uh me kar ma, da bi že zdajle napadla našega…. Prejšnji ciklus sem jamrala, kako imam full čez glavo skokov, sedaj mi jih pa kar malo manjka. Bomo v naslednjem ciklusu nadoknadili.
Sicer pa sem se odločila, da bom v juliju in avgustu skakala le po potrebi, oz. vsake 2-3 dni. Če bo kaj, bo, če ne bo nič, bomo pa septembra bolj pljunili v roke.
Hvala za tvojo INFO in lep vikend tebi in vsem skupaj!
Taja