kaj pripraviti kolegu za 30 let
Zdravo!
Kolega v soboto praznuje 30. rojstni dan in me zanima, če imate kako idejo, kaj naj mu pripravimo. Nekaj idej za drobna darilca je, ampak mogoče imate kako idejo za kakšno neumnost?:)
Povezuje nas predvsem igranje nogometa in žur seveda;) Drugače je odprt za raznorazne fore;)
na umetno pičko našpricite sladko smetano, pa naj jo liže in pove, za katero vrsto “piškota” gre…z zavezanimi očmi sevda, pa v tak gay stil ga naštimite umes al kej tazga…
Meni gre pa full na živce, ker me vsi sprašujejo, kaj naj mi kupijo za 30. rojstni dan. Če bi jim rekla, da potrebujem denar in da naj mi dajo, kolikor pač mislijo dati ali pa da bom vesela že, če se spomnijo name, bom izpadla čudno ali ne?
Danes sem v trgovini videla eno full lepo pomladansko jakno, ki niti ni tako zelo draga. Nakita ne rabim, imam ogrlico, verižico, prstan, zapestnico in uhane…
Denar pa rabim, ker s fantom šparava za stanovanje. Samo ne morem sorodnikom, prijateljem in znancem reči, da naj mi dajo denar, no.
Šparata za stanovanje? Za kolk? 10 m2?
Moj prijatelj je bil v podobni situaciji, gradil je hišo in ko je pripravljal zabavo in povabljal ljudi, je vsem preprosto povedal, da daril ne potrebuje, da pa, če že, mu manjka denarja, pa saj to so sami dobro vedeli. Da pa bo vesel že, če se udeležijo zabave.
Zbral je konkreten kup denarja.
Podobno sta naredila prijatelja ob poroki, ki tudi gradita hišo, zdaj pa sta v mali garsonjeri, kamor večjih daril (kakšni gospod. aparati, mikrovalovke,..) preprosto nimama kam dat in sta tudi vsem povabljenim na poroko povedala, da bosta najbolj vesela denarne pomoči.
Od takrat sta precej napredovala v gradnji! 🙂
Res, da je denar zelo neosebna stvar, ampak pomisli- bi raje kake vaze, kozarce, dobesedno šaro, ki je nimaš kam dat? Jaz raje nič, kot to.
In jaz sem z veseljem dala kuverto in še kako malenkost. Taki ljudje tudi rešijo marsikoga, ker so ljudje danes popolnoma brez idej..
Srečno!
Mislim, da je EnYa lepo napisal/a. Glej, za začetek je tudi garsonjera dovolj.
In nisem izkoriščevalka, ki želi “molsti” ljudi za denar. Sploh ne. Tudi meni je pomembno, da se ljudje udeležijo, pa četudi mi ne podarijo nič. Vendar, če že vztrajajo na čem, potem raje vidim, če mi dajo denar, kot pa rezano cvetje, ki ga je škoda ali pa raznih predmetov, na katerih se samo prah nabira.
In saj veš, kako gre tisti pregovor: Zrno na zrno – pogača, kamen na kamen palača. Ali pa boljše: evro na evro domek. 🙂
Meni gre pa na kozlanje to zbiranje denarja kot darila…
In to pri ljudeh, ki jim niti ne manjka veliko sredstev do rešitve stanovanjskega vprašanja…
Na srečo moji prijatelji znajo ločiti darila in denar.
Sem se morala izkašljati – namreč imam nekaj znancev, ki polnijo svoj fond na takšem način. V študentskih časih se niti nismo družili preveč, sedaj pa – predvidevam – grejo po spisku in masovno vabijo svoje kolege, znance… (predvsem tiste, za katere smatrajo, da imajo nekaj pod palcem) – samo da se okoristijo. In seveda pripišejo, da pričakujejo konkretno kuverto in ne kar nekaj…
Takšnim se že na dalež izognem…
Ne vem no – ljudje nimajo več nikakršnih idej za darila, no sama ne sodim mednje, ampak to mi je že presedlo…
Denar in prijateljstvo ne sodijo skupaj…
Jaz pa se popolnoma strinjam z Enyo, kajti tudi sama imam tak primer, pa niti najmanj nisem izkoriščevalska, le daril nimam kam dajat, ker imam par m2 domeka, pa si s fantom kupujeva stanovanje ali malo hiško, denarja še ni..
Težko je, ko od plače ne ostane veliko, kredit tako ali tako bo pri obeh, a vendar. Ne rabim razne šare, da se mi gor nabira prah, mislim da to “denarno prijateljstvo” ni mišljeno tako, kakor ga je opisala predhodnica, seveda pa se dogaja tudi, da ljudje povabijo prijatelje, “znance”, kolege, ki imajo nekaj pod palcem, a meni ni do tega.
Mene pa zanima, koliko potem dobite denarja za darilo.
Oz. koliko se spodobi, koliko pričakujete…
Me res zanima, kako se s tem opomorete, kaj šele varčujete…
Sama raje kot denar dam kakšen darilni bon, če že res vem, da materialne stvari obdarovanec ne bo vesel; dajati denar mi pa res ni…
Pa še to:
ali tudi vi potem vrnete darilo v obliki denarja, ali pa smatrate, da pa je za preostale dovolj dobro nekaj materialnega oz. stara šara…
Ali si potem praktično ob rojstnih dnevih izmenjujete denar – enako vsoto (ali pa vi prispevate nekaj malega v primerjavi s prejetim, češ jaz potrebujem za hišo…)?
Ali potem sploh lahko govorimo o darilu, (govorim o darilu za rojstni dan, darilo za poroke je za večino nekaj drugega…)?
Jaz sem govorila o izključno “večjih” praznikih, kot je npr. poroka..
Seveda nekomu za roj. dan nikoli ne dan denarja, sploh ni to na kraj pameti ne pade, če pa ima človek pomembno obletnico in se ve, da je edino, kar trenutno res potrebuje, denar (kot sem navedla zgornji primer), potem se mi to ne zdi napačno. Nasprotno.
Sama nisem še nikoli dajala denarja, tudi zato, ker sem študentka in.. nimam. Vedno pa ljudem, ki so mi blizu, podarim kako malenkost, rada packam, naredim kaj iz gline.. 🙂
Jaz bi kolegu pripravila en dober Paint ball, veš tisto skakanje po gozdu in streljanje z barvo….to je ful hud žur….potem pa še ena dobra pijanka zvečer s striptizeto Jagodo…..zelo lušna ciganka….
Mislim, da bi se imeli zelo fajn….
tole je pa tak zblojeno da groza……….
Kaj dati prijatelju ‘ prijateljici za rojstni dan??????????
Če si iskren prijatelj potem mu ‘ ji nakloniš najprej svoj čas in se posvetiš njemu’njej in
pomagaš pri organizaciji zabave….Če ni keša se zbere keš med prjatli pa kupi neki za spit in pojest
če pa osnovno je pa je dobro ,,Prijatelja,, poznati in mu kuppiti-pokloniti kar si na skrivaj želi ali mu pripravit kako tako neumnost ,ki je v življenju nebo pozabil in ga bo grela na star leta….
Sam razmišljam o ,,Fake,, intervjuju iz POP TV…kao izžrebana osebnost en dan snemanja pa pol enourna oddaja po tv ju kao……….kao…..enga ,,voditelja in kao enga kamermana bom pa že našel med prjatli nalepke na kombi pa bomo tudi vštimal……
Razmišljam o potegavščinah ,ki se vsedejo do konca ,,penzije,, ker je to najboljše darilo
boni bo kar nekaj 😉 še sedaj jih imam nekaj pretečenih 😉
Forum je zaprt za komentiranje.