Najdi forum

kaj pri odvečni kislini

Ali kdo ve, kaj pomaga pri povečani želodčni kislini? Nekje sem slišala, da korenje? Ali je to res? Jem sicer zdravila, rada bi pa še kaj poskusila,naravnega..

limonin sok v vodi, spiti na tešče.
zdrava prehrana, veliko zelenjave, malo sadja, mali obroki, malo mesa, zdravi OH kot kosmiči, polnozrnate testenine, brez kruha, piti pretežno vodo, čimmanj kave, cigaret in veliko gibanja.

Miranda

Dieta. Sama nisem jedla stvari, ki mi ne pašejo (sveža paprika, sveže kumarice, čebula, česen…). Solila in poprala sem manj. Težave so čez nekaj časa izginile.

Obstaja seznam za dieto, vendar ga nimam več. Sama ugotovi, po kateri hrani ti ni dobro.

Veliko uspeha

Jaz zjutraj na tešče spijem vsaj tri deci vode, čez čas pa pojem jabolko( olupljeno). Vodo spijem pred vsakim obrokom in vedno preden spijem kavo.Če se pregrešim in pojem n.p palačinke, topel jabolčni zavitek, nasploh sladice ali kaj ocvrtega in potem čutim želodec, pojem nesvež črn kruh in sir.Meni to vedno pomaga. Torej, zame sta zdravilo jabolka in sir in voda.

prepečenec in čim manj sadja

Tudi mene je dolga leta spravljana v slabo voljo želodčna kislnina. Celo 3 leta sem jemala tablete, da se mi kislina ni ustvarjala. Zdravilo zanje: od medicinskih rutacid – po dve naenkrat.

Od naravnih zdravil: kot je že nekdo prej omeni, ugotoviti je potrebno katera hrana ti povzroča kislino (različnim ljudem, različna hrana). Pri povečani kislini je potrebno biti pozoren, da jeste vsaj 5 obrokov na dan. Zelo dobro vpija kislino en dan star kruh ali žemlja….. in BANANE!!!! Pri pripravljanju hrane čim manj začimb – mislim na raznolikost. Jaz običajno uporabljam samo sol, limono ali domača zelišča. Čim manj industrijsko narejene hrane kot so konzerve, salame….. izogobajte se sladkarijam oz. uživajte jih v zmerni količini. Meso pripravite vedno kot mleto (polpeti, mesna štruca…), da želodec ne rabi izločati toliko kisline za razgradnjo. Sadje skuhajte v kompot in jo zaužijte tako. Namesto kisa na salato dajte limoni sok – parkrat bo malo čudno, potem pa se boste navadili in bo v redu. Sadne sokove in čaje zamenjajte z navadno vodo (ne vodo z okusom), čaj povzroča nastajanje kisline. Zmanjšajte pitje kave ali pa ga razredčite z mlekom.

Pri težavah z preveč ali premalo želodčne kisline vam priporočam islandski lišaj , ki uravnava pravo količino želodčne kisline v želodcu. V Sloveniji raste na redkih področjih na višini 1600 m visoko in ga je zelo malo. Ker hodim veliko po sredogorju sem ga našla in nabrala. Kontakt 040-843-750.

New Report

Close