Kaj pravi Nostradamus…
“In the City of God there will be a great thunder,
Two Brothers torn apart by Chaos,
while the fortress endures,
the great leader will succumb.
The third big war will begin when the big city is burning”
– Nostradamus, 1654
Zamislte se, kako je vedel kaj se bo zgodilo nekdo leta 1654…
Verjetn ne rabite razlage…
Mislim, da gre za to, kar hocemo ali pa nocemo videti. Iz poprejsnjih
analiz Nostradamusovih napovedi je bilo jasno ugotovljeno, kje in kolikokrat
je sekal mimo. O tem obstajajo studije in cele knjige, pa na internetu se tudi
kaj najde. Torej verjamemo ali pa ne.
Pa gremo nekoliko laicno po vrsti:
In the City of God – vzeto kolikor toliko smiselno je to lahko le Rim, Meka,
morda Jeruzalem, Kioto ali kaj podobnega, NY prav gotovo ne, razen ce ne
zacnemo pojma Bog posplosevati in siriti na, recimo, financno moc, ali kaj
podobnega. Potem to sicer lahko je NY, lahko pa tudi Tokio, Hong Kong,
London ali Zurich.
Two brothers thorn apart in chaos – je lahko marsikaj – od nadaljevanja legende o
rimskih dvojckih Romulu in Remu, do nadaljevanja kaksnih budisticnih legend.
Spekulacija ne pripelje dalec. Primerjava s stavbama je vprasljiva.
Succumb of the great leader ? Hmmm, takih vodij je bilo od Nostradamusovih
casov ze kar nekaj, ki so se “rodili” iz raznih pozarov, revolucij in kaosa – kaj
pa npr. vzpon Hitlerja po pozigu Reichstaga ?
Third big war will begin when big city is burning – lepo in navidez jasno, vendar –
kaj je bila za Nostradamusa “tretja” vojna? Kje jih je zacel steti? To je zelo
subjektivna stvar, konec koncev je bilo toliko vojn, da je vsaka lahko tretja,
odvisno pac od tega, katera je bila prva. Kaj je zanj “velika vojna” je tudi
vprasanje – zivel je v casu, ko na svetu ni bilo niti pol milijarde ljudi in ce je v
neki bitki padlo nekaj tisoc ljudi, je bila to takrat neprimerljiva stevilka.
Big city burning? To ne pove dosti, saj je bilo pozarov pac vedno veliko.
Skratka – kot je rekel Preseren – Ne bodmo Salobarde….
jaz grem po napisanem na kozarcek….
Kolikor sem jaz prebrala o Nostradamusu , je bila njegova latinscina zelo dvomljiva , se je dalo precej narediti pri prevajanju , pa se to je , da je svoje prerokbe v verzih ( ze to lahko povzroci dvoumnost) pisal izkljucno za narocnico Katarino de Medici (takratno francosko kraljico ) Ve morda kdo kaj drugega o tej stvari ? Tako sem nekje prebrala.
Sploh pa , Bog nam je dal zdrav razum (vsaj vecini) , dve roki za delo , domisljijo in neskoncno moznosti , da s tem oblikujemo svojo prihodnost. Ne potrebujemo nikakrsnih Nostradamusov , da bi za nekimi kao neizogibnimi prerokbami skrivali in opravicevali svojo nezmoznost , da vzamemo zivljenje v svoje roke !
LP vecna dvomljivka A.
ok pojavlja se vse več njegovih napovedi, za tile 2 pa vem, da sta bili enkrat objavljeni že neki let nazaj (samo malo sem pobrskala po mojem PC)
: “In the year of the new century and nine months,
: From the sky will come a great King of Terror…
: The sky will burn at forty-five degrees.
: Fire approaches the great new city…”
: “In the city of york there will be a great collapse,
: 2 twin brothers torn apart by chaos
: while the fortress falls the great leader will succumb
: third big war will begin when the big city is burning”
Prof.dr.Miškolin odgovarja:
Na našem inštitutu za seksologijo (oddelek za boj proti farbanju ljudi) smo, po skrbni analizi Nostradamusovih zapisov ugotovili naslednje:
– bil je eden glavnih malarjev 17. stoletja, ker je farbal ljudi ne samo v svojem času, temveč vse do danes.
– bil je izjemno močan človek, ker je dolga leta “okol prenašal” silne množice ljudi.
– bil je tudi izjemno potenten človek, ki mu je uspelo “nategniti” ne samo navadnih ljudi ampak tudi kralja Karla IX. To mu uspeva še danes.
Oddelek za raziskave prihodnosti (department of futurological studies) pa je, glede na obče veljavne parametre izdal naslednjo notico:
– prihodnosti se ne da 100% vnaprej ugotoviti (čeprav bi si marsikdo to želel, npr. igralci na lotu, razni politiki, punce na 1. randiju,itd.)
– konca sveta v naslednji petletki še ne pričakujemo (lahko pa upamo, da se bodo končale traparije naših politikov in birokratov)
– edini resni napovedovalec prihodnosti je bil Einstein, ki je dejal: Ne vem s čim se bodo ljudje bojevali v 3. svetovni vojni, siguren pa sem, da se bodo v 4. svetovni vojni s kamnitimi sekirami.
Ne razumem zakaj to nebi prevedla v slovenski jezik,saj se da ali ne,in centurijo Nostradamusa napisati v našem jeziku.Še vedno smo.nekateri pravijo” hvalabogu” v Sloveniji.Poleg te centurije pa je Nostradamus napisal še druge,ki so še bliže temu dogodku.Npr.o dveh mestih na 90.vzporedniku……….Mesti sta samo dve:Beograd in New York.Ob priliki bombandiranja Beograda smo vsi,ki kolikortoliko poznamo Nostradamusa mislili,da je imel v mislih to mesto,sedaj pa smo drugačnega mnenja.
Pa lep pozdrav!
Poglejte si to:
Ha, na 90. vzporedniku pa res ni ničesar, ker se mi zdi, da je to na severnem tečaju:) Beograd je na približno 45., New York pa na malo nad 40. vzporednikom. Toliko o gospodu Noterdamskem, ki se je blazno dobro spoznal na stvari. Njegova klobasanja bi še najbolje lahko primerjal s horoskopi v trač revijah.
Dannya smo en teden honorarno zaposlili na oddelku za kartologijo (veda, ki proučuje hitrostno mešanje kart), vendar smo ugotovili, da je goljufal (skrival je karte v rokavu). Zato mu je dal naš hišnik Pepi eno pošteno brco v rit (kar poglejte ga sedaj, kako sedi). Čeprav določeni viri opozarjajo, da mu je hišnih s tem pripravil še neke vrste užitkov…