Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Kaj pomenijo redni spolni odnosi?

Kaj pomenijo redni spolni odnosi?

Pozdravljeni,

kaj v kontekstu načrtovanja nosečnosti pomenijo redni spolni odnosi? Nisem najbolj pridna v tem smislu, si pa želim otroka. Nezaščitene spolne odnose imam že kakšno leto, vmes sem imela težave z vmesnimi krvavitvami med ciklusom. Ovulacije pretirano ne občutim, vendar je res da ko gledam nazaj, kadar je pa menstruacija prišla in predvidevam kdaj je bila ovulacija (imam namreč različno dolge cikluse) sem imela spolni odnos v pravem času morda le nekajkrat. Kaj torej v kontekstu neplodnosti pomenijo redni spolni odnosi. Hvala. Upam, da vprašanje ni “smešno”

Pozdravljena,

vprašanje sploh ni smešno. V kontekstu načrtovanja nosečnosti redni spolni odnosi pomenijo vsak drugi dan.

In to je za natisnit in nekam obesit. Vsak drugi dan ali pogosteje. Ker večina žensk še vedno misli, da ima težave z zanositvijo, seksa pa 3x na mesec ali pač nekatere le, ko menijo, da ovulirajo.

Hja, pa še ciklusi so vse od 21 do 33 dni. V zadnjem letu naprimer. Tako, da ovulacije morda niti nisem trofla….hvala za odgovore. Bomo bolj pridni….

Meni je pa milo rečeno nenavadno, da mora par na datum gledat, kdaj sexata, če si želita otroka in paziti, da bosta ja sexala dovolj pogosto. A ni to tako malo duhomorno, da ne sexaš potem iz želje po sexu, ampak samo zato, ker zaradi potencialne zanositve moraš? Potem vsak dan kalkuliraš v stilu: joj, včeraj nisva, danes MORAVA!
A ne ubije to vso strast?

Ja, marsikateri se držijo ovulacije in časa okoli nje. Super je če je želja po otroku in strast skupaj. Ampak, ja razumem kaj misliš 🙂 Predvsem meni, ki nimam bajnih spolnih potreb so priporočila o pogostnosti kar ogromna 🙂 Poleg tega pa so moji ciklusi tako različni, da ne morem predvidet ovulacije. Znakov le te pa nimam oziroma redko oziroma jih ne zaznavam močno (včasih že). Kaj ko je žensko jajčece na razpolago 12-24 ur in potem finito. Kar je pred tem pa pomeni, da morajo spermiji preživet. Visoko plodna je ženska samo kaka 2 dni, višek plodnosti je pa le 12-24 ur. Ne vem, narava bi morala pustiti jajčece da čaka malo dalj, no 🙂

Vsak drugi dan je pač priporočilo stroke, ker samo na ta način zagotovo seksaš med plodnimi dnevi. Je pa seveda odvisno od para, eni imajo že itak tako visok libido. Drugi pa ja, se morajo malo “potruditi” oz. misliti na to, kar ubije del strasti in romantike, ampak tako pač je.

Je pa sicer moja izkušnja recimo takšna, da je že sama odločitev, da bova zdaj pa poskusila, malo spodbudila strast. Ne znam ravno opisati, ampak se mi zdi, da naju je ža sama zavest, da sva se odločila za ta korak, malo podžgala. Tako dva sva brez tiste misli na “vsak drugi dan” seksala dovolj pogosto. Je pa res, da nama je uspelo zelo hitro. Si predstavljam, da po nekaj mesecih postane res kar duhamorno in nič kaj romantično, če sicer nimaš tako močnega libida.

Moja bivša je mislila, da so redni spolni odnosi 1x mesečno. Kasneje še manj, 1x /2 meseca.  Zelo je bila zavrta v tej smeri. Žal tud taki obstajajo.

New Report

Close