Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala Kaj pomeni za vas uspeti v tujini

Kaj pomeni za vas uspeti v tujini

Uspeh

Ce to primerjas z Slovenijo in drugo drzavo pa je to zelo velika razlika

Ce v Slovenij nikogar ne poznas bo tezk kaj najti posebno se eno prima delo — kar pa drugih drzav zadeva pa bo to bolj odvisno od tega kar bos sposoben da z tvojim znanjem prineses

firmi kjer bi rad delo dobil ..Za ene sama volja za delo zadostuje za druge pa

bo treba boljsi kot njihovi drzavljani biti da te sprejmejo .Ce si tokar pa te kar

hitro ven vrzejo pa bilo od kje prihajas .Uspeh v Tujini je dobra integracija in

zasluziti zadosti da lahko posteno zivis da ti ni treba Slovensko deviso vzeti

kjer vsi en drugega kradejo ..Dobro ziveti da ti ni treba brat brata goljufati .

Saj ni vsem potrebno da se Mercedesom ki bo 60000 eu kostal .

Je dosti bolj vredno da imas dobro stabilnost v delu in dosti zasluzis

da tudi se kaj od tega dela profitiras in da zivis od dela in ne nasprotno

Kar pa druzinskega faktorja zadeva pa ne morem reci da so V drugih drzavah

ljudje bolj stabilni .To pa je individualna rec in v tem je pa vsak svoje srece kovac ..

Ce pa zelis spoznati eno osebo ki ima visoko delovno funkcijo ali pa bogatasa

pa je vse bolj uspesno ce se ti v istem krogu nahajas kot vseskozi imamo Kaste .

to pa prav takole fonktionnira kot pri Judich –oni te prej pretehtajo da bi vedli kaj si

pa ti vreden koliko se bojo dobicka od tebe imeli ..

Moj uspeh v tujini prvo pomeni življenje, da si bom lahko privoščil osnovne življenske potrebe in živel življenje ne da bi vsak dan zaspal v skrbeh in morah kako bom preživel naslednji dan. Kar v Sloveniji zame ni mogoče. Potem pa pride čas ko lahko začneš ustvarjat na karieri.

Jaz sem v tujini uspel. Zivim zivljenje, ki si ga v Sloveniji niti predstavljati nisem mogel. To je uspeh. Preseci kaj si mislim, da je uspeh.

kaj pa pocnes, ce ni skrivnost, da si tako uspel?
hvala za odgovor.

Mogoce so taka nakljucja redka kjerkoli si toda pravica se je izvrsila v zgoraj navedenem primeru, namrec ni pes kriv ce napada ljudi temvec lastniki ki jih tako dresirajo, Upam da je lastnica dobila primerno kazen.Vem da v sloveniji tega se ne morete razumeti, kultura se ni dosegla te stopnje.Toda to je druga zgodba.Jaz sem vesel da se niste spravili nad in umorili nedolzne zivali.Uspavaj lastnike.oni so ta krivi tukaj.
lp brit

kaj pa pocnes, ce ni skrivnost, da si tako uspel?
hvala za odgovor.[/quote]
Le nadaljeval sem z delom, ki sem ga ze v Sloveniji delal. Nimam ne vem kaj, zivim pa dosti bolje od tistih, ki imajo 10x vec.

lepo

Povsod po svetu so Tujcem v glavnem na rapolago posla ki jih domacini nocejo delat. To so tako imenovana nizko placana dela. Taka dela imas isto v sloveniji.Ceprav mogoce v tujini prejmes trikrat vec place kot za tako isto delo v sloveniji vseeno ostanes na istem socialnem nivoju. Na primer status smetarja je isti tu ali tam. Tada je res da standard zivljenja je malo visji v tujini.Evo ti, tu je mera tvojega uspeha v tujini. V tujini bos stal do kolen v dreku medtem ko v sloveniji do jajc.Izbira je tvoja
lp brit.

tu se pa stinjam s teboj Brit.
povedal si dokaj dobro in smesno.
raje v dreku do kolen, kot pa do jajc ali za slovenijo bolj velja do vratu.

v stirih mesecih v angliji sem spoznal, da je hrana tu enako draga kot v sloveniji. dolocene stvari so cello ceneje tu. najemnine za stanovanje so malce drazje v angliji. pazi. malce.
placa pa PRECEJ visja. ce mi ostane 300£ na koncu meseca, se ne vrnem vec v slovenijo. samo se v penzijo.

Uspeti v tujini pa je najbolj vazno da ze vemo kje bomo spali in kuhali

pa tudi da zasluzimo zadosti da si liter vina vsaki dan kupimo suhe klobasse

in struco kruha potem pa vse mirno zaspati vse do stirih zjutraj nato

pa imas stiri avtobuse ki te bojo pripeljali na delo 5km od tam kjer zivis .

Za kosilo pa samo kornet beef pozres pol flase vina z kolegi spijes

potem pa se znova v blato delat vrnes ..Ce imas sreco da lahko 10 ur dnevno delas

pa bos tisocaka zasluzil katerega pa bos ze 15 zapil z prijatli ..Ti so pa kar cudni

jih najvec vidmo ko sem placo dobo od 20 do 5 slednjega meseca ni vec nikogar ..

se mi zdi da jih tudi oni imajo vec in tudi tistih ki niso se nigdar delali ti pa

kar na tvojem hrptu zivijo in so zmeraj kredit kartico pozabili doma ki ga sploh nimajo

Booof zdaj bom pa liter zgotovil in grem spat –sam seveda ker babnice spufanih strancev ne marajo ..

To je slika vecina strancev ki srece niso imeli kaka skoda ker se po gostilnah nimajo nikogar za

pogovor cetudi nihce pijancke ne poslusa v tujini pa se ne razumejo nic nase

tugeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee evo ti pisma stare yugeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

1: Uspeh v tujini je, ko se naucis, da vino je samo pijaca za kosilo in vecerjo! Ne pa alternativa za vodo in mleko!

2: Uspeh je tudi, ko prides na obisk v Slovenijo in takoj po drugem dnevu zacnes pogresati drzavo iz katere si ravno prisel.

3: Uspej je tudi, ko reces vsem (v Sloveniji), da imas 14 hladilnikov – samo zato, ker ti je delodajalec placo nabil v nebo, ker si ta pravi Sloven’c.

4: Uspeh je, ce lahko zivis zunaj Slovenije, a v njej imas vikend ali celo dobro stanovanje!

Ja to je zares cudno ti slovencki ki zivijo zunaj

komaj so zaceli delat v tujini oni ze zacnejo sparat da bi si mercedesa ali velikega Audija kupili

pa se poleg teh vloznic skromno zivijo tam .. Cim pa ga imajo z tem pridejo da bi nam pokazali kak to oni prima zasluzijo kako super situacijo imajo cetudi samo svinjarijo jejo samo da bi se pokazali
glejte me kako sem jas super ..

A 3 tocke od 4 tudi stejejo? Ne poznam nikogar, ki ima 14 hladilnikov. 🙂

Rad bi komentiral tole zadevscino…

Ne vem kako je v tujini… ampak si predstavljam, da tudi ni vse tako z zlatom posuto, pac kot povsod.

Razlika med zivljenjem v tujini in v SLO je po mojem mnenju v pravicnem obdavcevanju dobrin.

Za delo, so obdavceni vsi enako, medtem ko v SLO niso vsi obdavceni enako. Sploh ce gledamo prispevke za ZZZS in pokojnisnko…
Recimo minimalna placa v SLO je 570 EUR. Ce bi ljudem drzava pustila delodajalcev prispevek za ZZZS in pokojnisnko in bvi dejansko vsak placeval prispevke zgolj zase bi bila ta minimalna placa ze priv mesec 710 EUR. Se slisi lepse? Recimo, da bi potem moz in zena oba delala za minimalca bi skupaj domov prinsesla 1420 EUR namesto 1140 EUR.

Torej skoraj 300 EUR vec. Ob predpostavki, da za skormno stanovanje v okolici LJ porabis 350-400 EUR za najemnino bi paru ostalo 1000 EUR za zivljenje, kar ni slabo ne? ce imata dva placo 570 EUR oz. skupaj 1140 in odstejes najemnino ostane paru zgolj 740 EUR. 740 EUR prakticno tezko prides skozi mesec, sploh ce imas se otroke ki hodijo v vrtec, solo itd…

Torej moje mnenje je, da bi v SLO marsikdo imel boljso placo, lazje dobil delo, vce bi drzava delo obdavcila manj… za razliko ba bi drzava obdavcila vikende na morju in avtomobile nad 50.000 EUR in podobno…. To pozna tujina veliko bolj kot mi. Skromno zivljenje v tujini je nagrajeno… pri nas zatirano… luskuz pri nas ni obdavcen – osnoven standard pa zelo!

Tako, da verjamem, da je tujina res za marsikoga boljse izhodisce kot pa ziveti v SLO.

simmi555
Kot ves zivim v uk.Upam da ves razliko kaj je blue colar worker ali pa white collar worker.Jaz sem bil white collar. Nic posebnega nekako tretji po lestvici kvalifikacij.Skoraj ne mores biti bolj povprecen kot to.To je vecina delovske sile v UK. Kaj je razlika med slo in anglezi iste clase je da imajo anglezi druge prioritete. Za njih je dom in druzina prvo. Za slovenca je avto in dopusti kot si sam omenil. Dom je tisto v kar se 99% anglezev zapufa za celo zivljenje, docim slovenec se zapufa za avto, toda ta. Avto ni zato da bo vozil okrog svojo druzino, ne, avto je za kurbarijo. Kam bos dal druzino v merc 500 sport.Sicer kaj naj se recem, po moje je vse ostalo ocividno. Kaj je razmerje v locitvah 3/5?
lp brit

@simi 555

Pri nas niso obdavceni vsi enako, prav tako ne placujejo vsi enako za zdravstveno zavarovanje in le 33% jih placuje preko podjetja, ostale caka samo drzavna pokojnina, ki je kot nekaksna drzavna podpora za upokojence, ki pa ne zadosca za zivljenje. Ker je zdravstveno zavarovanje razlicno, kot v Sloveniji obvezno in dodatno. Dodatnega nimajo vsi , obvezno pa krije le osnove. Zobozdravnik in okulist nista pokrita z obveznim zavarovanjem. Ko zobozdravnik vidi, da imas dodatno zavarovanje, ti nabije ceno, ker del cene placa zavarovanje, del pa ti sam. Tako so meni ze pred leti zaracunali takratnih 300 evrov za puljenje 1 zoba. Hrana je pri nas od 2x do 4x drazja kot v Sloveniji, odvisno od artikla, kar je podobno razmerje s placo kot v Sloveniji.

Pri nas tudi ni minimalne place. Obstoja minimalna urna placa, ki je malo manj kot 7 evrov bruto pred vsemi davki in odbitki, ne pa minimalna placa. Delavec lahko dela poln delovni cas, lahko le 20 ur na teden, lahko le 10 ur na teden in v teh primerih hodi delat v razlicna podjetja, da kombinira zasluzke iz njih. Pri nas delavec tudi ne dobi regresa, malice, placanega prevoza.

Pri nas so najbolj obdavceni samski ljudje brez otrok, zato imajo dalec najnizje neto dohodke med vsemi zaposlenimi..

Ker ni minimalne mesecnee place, ne morem narediti primerjavo z minimalno placo. Lahko pa s povprecno neto placo, ki je priblizno 5000 evrov na druzino, kjer sta zaposlena oba starsa. Taka druzina ponavadi odplacuje svojo hiso, za katero obroki znasajo od tam nekje od 1400 evrov naprej. Najem je lahko precej drazji.

Drzavnih vrtcev pri nas ni, privatne varuske ti racunajo 600 evrov na otroka, ce otrok tudi dobi hrano pri njej. Vrtcevskih subvencij ne poznamo. Drzava ne obdavcuje extra vikendov na morju, ki jih imajo pri nas le miliionarji in ne obdavcuje extra avtov nad 50000, ki si jih tudi malokdo privosci. Pac pa vsak placa davek na svojo ali svoje nepremicnine, ki znasa letno malenkost pod 1% trzne vrednosti nepremicnine. Torej, ce je nepremicnina vredna 30000, kar je cena povprecne hise, je lahko nepremicninski davek blizu 3000 na leto.Pri tem tisti, ki imajo vec, placajo malo manj na svojo nepremicnino, kot tisti, ki imajo le majhno stanovanjce, ker gre drzava na roke premoznim, ne revnim.

Ne morem reci, da je skromno zivljenje pri nas nagrajeno, kvecjemu nasprotno.

Je pa ena podobnost. Ljudje so prav tako usekani na avtomobile kot v Sloveniji, le s to razliko, da si tu ne kupujejo Audijev in BMwjev, ampak terence.

Toliko na tvoje tocke za primerjavo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close