Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala Kaj pomeni za vas uspeti v tujini

Kaj pomeni za vas uspeti v tujini

Uspeh je ze to, da se ti ni treba vedno sekirati kako bo slo skozi mesec. Ce zelis delati lahko delas oz. imas neko delo. To je moje mnenje o uspehu. Upam, da velikanska vecina ljudi ne misli, da mora v tujini obogateti, ker vam povem, da ne bo skoraj nihce res bogat. Vecina bo zivela povprecno zivljenje kar pa je seveda odlicno v primerjavi s sekretom, ki se mu rece Slovenija.

No to je pa dostikrat drazje kot v UK ni cudno da se anglezi vracajo posebno na stara leta. Koliko je pint of Fosters lager?
Lp Brit

Podobni stroski kot jih rs omenja za Avstralijo. Slovenija se mi zdi skoraj zastonj.

Kg jabolk 3.75.
Kg kruha 7 – 10.
Liter bencina zelo niha. Zdaj je okoli 1.10 (odvisno od firme, ki ga prodaja) do 1.30 in vec cez poletje.
Internet 60+
TV okoli 90.
Kila mesa 15 – 16 in vec. Organsko pridelano 40+
Ducat jajc 3 – 5
Liter mleka 2.20
K temu je se treba pristeti 5 – 15 % davka (odvisno od province).

Toki in Elmander, hvala.

Elmander, kaksni so pa pogoji za selitev na Dansko? Se lahko priselis, ce ne nameravas hoditi v sluzbo? Pri nas je bila enkrat oddaja na radiu prav o tem, in so omenjali zelo stroge pogoje, ces da se otrok starejsih od kake 3 leta nocejo vzet, ker naj se ne bi bili zmozni prilagoditi danskemu nacinu zivljenja. Slo se je za konkretnega 5-letnika, ki je tekoce govoril dansko. Omenjali so tudi stroge zahteve znanja danscine za vse odrasle, ki naj bi morali zapustiti Dansko, ce je niso obvladali na dolocenem nivoju po zakljucku tecaja. V tem primeru so imeli tudi nekaj intervjujev s priseljenci iz Evrope in drugod. Je res kaj na tem?

Kaksni so pa vsakodnevni izdatki na Danskem in na Svedskem?

Bi bilo fino, ce bi se kdo napisal o zivljenjskih stroskih, da ljudje lahko primerjajo. Moji so v prejsnjem postu za Kanado, kjer ni minimalne mesecne place, le minimalna urna bruto placa, ki ostaja po leta in leta enaka, ne glede na inflacijo.

Kaj v svedscini pomeni avgift? Stric google pravi , da je to fee. Ampak ne pove kaksne sorte fee je to. Kaj s tem placas? Kdo ve?

Bravo Joni…Smo istega mnenja 🙂

A benzin da niha, lol, TV, kruk, jabolka, so pa na zabetoniranih cenah vsepovsod, lol.

Ja, v Avstraliji imamo visoke cene seveda. Amapk ljudje sedaj pa primerjajte nase place s placami v bananistanu Slovenija. Mi imamo 2,5-3x visje povprecne place kot pa Slovenci. Amapk cene pa pri nas niso 2.5-3x visje. A je avto, mobilni telefon, televizija, kruh, mleko….itd. 2.5-3x drazji v Avstraliji kot pa v Sloveniji. A so hise, parcele,….2.5-3x cenejse v Sloveniji kot pa v Avstraliji(povprecne cene seveda…sam predvidevam, da je ta cena okrog 400K EUR za hiso)? Nikakor seveda ne. Sele, ko sem bila v Sloveniji na obisku pred kratkim sem v bistvu videla, da je v Avstraliji vse zelo poceni oz. moram reci, da je v Sloveniji svinjsko drago. Ampak Slovenci smo itak zombiji in potrpimo ter prenesemo vse samo, da so nasi(tapravi) na oblasti.

Stvarno res ne razumem kaj govoris Joni o cenah v Sloveniji ker, v uk so place povprecno manjse kot v australiji toda cene so povprecno visje.Jaz na primer hodim vsako leto iz uk v slovenijo in cene so dosti nizje kot v uk. Seveda ne kupujem tv,avto in podobno toda govorim o vsakdanjih zivljenskih potrosnjah kot hrana ,pijaca in usluge.Mogoce ker hodim tja dokaj redno ne opazim drasticne spremembe cen iz leta v leto. Toda je zmerno ceneje kot v uk,Torej kaj…….?Za slovence tam je pa res drago!

Evo slucajno sem brala novice iz bananistana Slovenija in kaj najdem. Tale novica je za taksne in drugacne skeptike ali pa realiste kako je cudovito oz. kako je hudo v Sloveniji (mislim ekonomsko, politicno in moralno, da ne bo pomote):

http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/vecina-slovencev-je-lani-prejemala-podpovprecne-place/321549

Ko preberes clanek si lahko resnicno vesel, da lahko v tujini zivis skromno, povprecno zivljenje!

PS: Hkrati se pa po besedah mojega dobrega prijatelja cudis kako smo (so) Slovenci kot narod tako neumni, da lahko volijo svoje politike!

Place v Sloveniji in Avstraliji je izredno tezko primerjat. Jaz sem delala nek izracun za podobno delovno mesto in rezultati so
Slovenija, letna osnovna placa, regres, malica, prevoz, brez ostalih dodatkov – 13,045 eur
Avstralija, letna osnovna placa, ni regresa, malice, prevoza – 55,123 aud

Povprecna letna placa v AUS je letos aud 72,800. Ce koga zanima vec, je tule zanimiv clanek o placah v Avstraliji.

http://mattcowgill.wordpress.com/2013/05/13/what-is-the-typical-australians-income-in-2013/

How are we going RS,

Sem samo hotela pavsalno pokazati, da je zivljenje v Avstraliji povprecno in relativno cenejse kot pa v zavozeni Sloveniji. Hotela sem primerjati razmerje cene / place. Moja ocena velja SAMO med Slovenijo in Avstralijo. Se enkrat recem, da so cene v Avstraliji visoke ampak, ko te cene primerjas s Slovenskimi glede na njihove place vidis, kaksen sekret je Slovenija. Moja primerjava takoj pade, ko zacnes primerjati place / cene med razvitimi drzavami in Avstralijo.

Glede plac pa takole. Ze za tvojo navedbo place Slovenske / Avstralske je trikratna razlika. Torej sem imela prav glede pavsalne ocene velikosti plac. Se enkrat, Slovenija je totalno zavozena in ljudje so kot v transu. Sele, ko gres ziveti v tujino vidis kako slabo je doma stanje duha ter ekomnomsko ter politicno stanje.

Najbrz so najvecja hiba Slovenije davki. Ljudje zapomnite si to, davki!!!! Dokler ljudje zivimo doma se nam zdijo vse obdavcitve normalne. Bruto / neto to slovencev sploh ne briga. Vsak pravi, da je vazno koliko dobi na racun. Ko pa jim poves recimo, da bi mogoce ob Avstralskih davkih en povprecni Janez s povprecno placo imel mogoce na mesec 200-300 EUR (pavsalno spet) vec na racunu samo gledajo kot tele v nova vrata. V Avstraliji je ena povprecna placa od povprecnega John-a obdavcena priblizno 20-25% (pavsal spet). Ampak pazi, se enkrat PAZI kaj sledi. Od njegove bruto place pa mora delodajalec obvezno placati se 9% v John-ov pokojniski sklad. Teh 9% je strosek delodajalca. Torej lahko zopet pavsalno recemo, da je povprecen davek na to povprecno John-ovo placo zaradi tega delodajalcevega placila v pokojniski sklad samo 10-15%!!!!!!!!!!!!! V tem zivalskem vrtu, ki se mu rece Slovenija se pa spomnim, da je bila moja neto placa vedno nekako 50%(pavsalno spet) manjsa kot pa bruto. Slovenci smo zobiji in ovce, ki jih lako vsak z LEVO / DESNO roko strize!

Lepo je ziveti lepo povprecno zivljenje v tujini.

Sicer nisem v tujini, ampak imam od vedno željo iti, pa nikoli dovolj poguma. Zdaj pričakujem še otroka, tako da bo to še težje. Ampak OK, selijo se tudi družine, tako da mogoče se bomo tudi mi 🙂

Zame bi bil uspeh to, da si kot mlada ženska sploh najdem zaposlitev, primerno mojim sposobnostim in znanju, v kateri bi se imela možnost izkazati in napredovati. Tu dobivam samo razna nadomeščanja bolnišk in porodnišk, o stalni službi lahko samo sanjam, čeprav sem za moje pojme pridna in dovolj dobro usposobljena. Partner ima sicer stalno službo, a brez kakršne koli možnosti napredovanja in višje plače. Ful dobra motivacija za delo, ne? 🙂 Za njega sem sigurna, da bi takoj dobil delo v tujini in bi tudi hitro napredoval.

Uspeh bi bil to, da bi oba imela službi, v katerih bi bila zadovoljna – pri nas je še vedno navada, da večina ljudi kljub vsemu vztraja v svojih službah, tudi če so blazno nezadovoljni, ker si ne upajo probati drugje. Mene najbolj ubija to, da moram delati nekaj, kar sovražim.

To, da bi imela lastno nepremičnino, je tudi želja, v Sloveniji vem, da je nikoli ne bom imela, razen če jo podedujem – nočem, da pride do te situacije.

In še ena stvar: zame je zelo pomembna kvaliteta življenja – to, da koristno zapolniš svoj prosti čas, da počneš stvari, ki te veselijo, da greš med vikendom na izlet, da vsako leto kam odpotuješ … Poleg urejene službe in družine mi je to ena glavnih prioritet v življenju. Trenutno živim v manjšem kraju, kjer se nič ne dogaja in mi ta pasivnost ni všeč. Ampak tu trenutno živimo, ker je najbolj ugodno. Nočem pri svojih letih živeti kot upokojenka, rada bi malo več možnosti, življenja, akcije … To in služba bosta glavni razlog, če se bomo kdaj preselili.

Pa srečno vsem v tujini!

Uspeti v tujini zame pomeni to, da v primeru, če te okoljejo psi:

– ti na sodišču ne bo sodil brat podpredsednika stranke XYZ
– se lastnica psov ne bo izogibala sodišču z opravičili, ki jih piše drugi podpredsednik stranke XYZ
– lastnika psov ne bo zastopl “partner” predsednice stranke XYZ
– psi ne bodo uspavani zaradi mnenja, ki ga je pripravil stric predsednice stranke XYZ

Vse zgoraj naj bi bila naključja, ali kot je rekel neki naš bivši predsednik, ko so ga povprašali o Smeltovi štipendiji njegovi hčerki: Vsi Slovenci smo si v sorodu.

Žal pri svojih 48 letih ne verjamem več v naključja v Sloveniji.

Zame pomeni uspeti to, da prvi mesec v tujini pošješ ponudbo za delo in delo dobiš – brez zvez in poznanstev, samo na podlagi svojega znanja, izkušenj in referenc.

Tocno tak je bil moj uspeh v tujini. Po sedmih mesecih, ko je bil konec predavanj na faksu, so mi pa dali brco v rit in namesto mene vzeli cenejsega domacega studenta.

uspeti?
Re: Kaj pomeni za vas uspeti v tujini

02.11.13 21:21
Zame pomeni uspeti to, da prvi mesec v tujini pošješ ponudbo za delo in delo dobiš – brez zvez in poznanstev, samo na podlagi svojega znanja, izkušenj in referenc.

Zivjo uspeti?

Ne vem za druge drzave ampak za Avstralijo ti lahko povem, da se velika vecina dobrih sluzb tudi dobi samo preko vez.

Pomisli malo, ce ne mores brez vez dobit dobro sjuzbo v slo koliko sans imas v tujini, zero.

Ni res, jaz sem jo dobila!

A res, seveda so izjeme, kaj pa delas draga moja, da je tako dobra sluzba?
lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close