kaj pomeni tešč
Pozdravljene, sem čist frišna ščitničarka, danes sem dobila tablete euthyrox 50, pa piše in rekli so tudi , da je treba jemati na tešč in potem pol ure nič hrane. Kaj pa kofe, sicer ne čist taprav- nescafe z mlekom a to se lahko spije preden mine pol ure ali ne?
saj že cel dsan berem vaš forum ampak do tega še nisem prišla.
itak bom imela še milijon vprašanj ampak za zdaj toliko.
lp
frišna
Tešč pomeni zjutraj najprej tablete za ščitnico z malo VODE in potem NIČ, NIČ vsaj pol ure. Osebno se držim raje eno uro.Priporočam, da si zvečer pripravite tablete in kozarec vode na nočno omarico in popijete še preden vstanete.
Naj dodam še to, da kava negativno deluje na presnovo ščitničnih tablet, tako da je sploh treba res počakat. Pa še tole: Nescaffe JE prava kava, samo da v instant obliki.
Meta praviš kava neg. deluje – Kako???? Že desetletje sem na euterokxu, vendar nikoli se ne spomnim, da bi ga jemla kot ste opisali. On mi je ob jutranji kavici ritual in me zelo zanima, kaj je stem narobe??
LP
Miša
Predvidevam da bi ga ob vodi pol ure prej rabila nizjo dozo ! Malo zgooglaj kavo in hormone. Ni mi jasno kako lahko katerokoli zdravilo kdo jemlje s kavo? Navodila za jemanje imajo svoj tehten razlog.
Tudi jaz jemljem euthyrox 100, zdravnika sem vprašala kako je z jemanjem, ali res moram čakat pol ure (kar mi je zelo težko, sploh pa ne maram vstajat še pol ure hitreje kot sicer) in povedal mi je, da brez problema lahko vzamem tableto tudi ob zajtrku. Tako da zdaj že nekaj let zjutraj, takoj ko se zbudim, vzamem tableto z malo vode – vse skupaj si vedno pripravim zvečer. Nato se skobacam s postelje, umijem zobe & co in kar v pižami zajtrkujem z veliko šalco močne turške kave, na čas sploh ne gledam. In počutim se ok. V navodilih pa tudi nič ne piše v povezavi s kavo. Sploh pa je tudi veliko v našem razmišljanju. Manj se obremenjujemo s tem, lažje je 🙂
No, s temle se ne bi čisto strinjala… ampak če si vredu, potem je OK.
Bi pa verjetno rabila malo manj tablet, če bi jih jemala “propisno”, ker njihova absorbcija ni popolna – čudi me, da zdravnik tako odgovarja.
Morda ni zadeve v navodilih, je pa teh študij polno na internetu, recimo tule:
http://en.wikipedia.org/wiki/Levothyroxine
pa tule:
http://thyroid.about.com/od/thyroiddrugstreatments/a/Coffee-Espresso-Thyroid-Medication-Levothyroxine.htm itd
Kot rečeno – če je počutje OK, potem je očitno vse OK :)))
Forum je zaprt za komentiranje.