Kaj pomeni ta izvid?
Pozdravljeni!
Stara sem malo čez 30 let, prosila bi Vas, če mi lahko pojasnite, kaj pomenijo te besede, ki sem jih dobila napisane na zdravniškem izvidu, ko sem bila na slikanju, na CH in funkcionalnih posnetkih le-te.
Moram povedati, da sem iskala in brala po forumih sem in tja, kaj pomenijo te besede, a sem zmedena, zato prosim Vas, če mi lahko poveste, kaj pomenijo te besede v mojem – osebnem primeru.
Moj izvid:
Na CH je vidna izravnana fiziološka lordoza. diskretno je lomljena os poteka cervikalnih vretenc v višini vretenca C 3 – lezija ligamentarnega dela.
Na CH je vidna osteohondroza.
Na funkc. posnetkih pri retrofleksiji ni videti znakov pataloških sprememb.
Pri antefleksiji so vidni znaki začetne instibilatete v višini vretenca C 2 oziroma vretenca C 3
(lezija ligamentarnega dela, stanje po poškodbi).[/u]
Navedla sem celoten izvid, precej besed je, ki jih ne razumem, zanima me, ali pomeni kaj hudega? Kaj naj naredim, kako naj si pomagam, da me ne bo več tako bolel vrat, mravljinčile in mrtvele roke, saj je to čedalje huje, ponoči slabo spim zaradi tega. Vsakdanja opravila ne morem opravljati, saj so bolečine in mrtvičenje neznosne… Velikokrat me boli tudi križ, ali je to od tega, kar je navedeno na izvidu?
Najlepša hvala Vam že vnaprej za odgovor, za pojasnilo mojega izvida!
Lp
Pozdravljeni,
izvid kaže na številne obrabne spremembe v vratnem delu hrbtenice, nekatere bolj, druge manj izrazite. Slike pa ne nakazujejo na znake poškodbe, ki so zapisane v spodnjem delu izvida. Izravnana fiziološka lordoza je znak bolečinskih občutkov, kar pomeni t.i. protibolečinsko držo (zaradi draženja enega od živcev predelu vratnega dela hrbtenice se posledično zaradi bolečin napnejo tudi mišice v tem delu, telo pa naravno odreagira z držo, v katerem so bolečine čim manjše. Po dolgotrajnih bolečinah hrbtenica razvije napačno držo, tako kot je to v vratnem delu, ko je le-ta izgubil svojo naravno ukrivljenost. Lomljena os L3 obenem dodatno potrjuje cono vzroka težav, po vsej verjetnosti vzrok bolečin izhaja natančno iz tega predela.
Zaradi pretekle poškodbe se na funkcionalnih posnetkih iščče zdrs vretenca, ki pa ni ugotovljeno. Ocenjujem, da je rahla nestabilnosti v predelu C2-C3 posledica bolečinskih občutkov, ki izvirajo iz tega dela.
Sumim na klasično cervikobrahialgijo, izvid sicer kaže na znake akutnih bolečin, spremembe pa niso resne.
S tehnikami manualne medicine uspešno zdravimo številne podobne primere. Priporočam vam, da se naročite na pregled v eno od naših ordinacij, s seboj pa prinesete tudi vse izvide in slike.
Posredujem vam povezavo do kontaktnih informacij: http://mo-gy.si/ordinacije-5/
Lep pozdrav,