Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Življenje, ah to življenje kaj pomeni “Marijino brezmadežno spočetje”?

kaj pomeni “Marijino brezmadežno spočetje”?

Pozdravljeni,

če je tu prisoten kakšen katolik ali katoličanka prosim, če mi lahko pojasni,kaj točno pomeni Marijino brezmadežno spočetje.

Za čimveč odgovorov se vnaprej zahvaljujem.
LP
Nev44

Da je spočela otroka, prez spolena odnosa, ampak po čudežu. Z božjo pomočjo. tako so me učili. Verjamem v Boga,Jezusa, Marijo in v vse Svete ter Angele. Ampak v tisto, da se non stop boj, ker če ne te bog vidi, pa te stvari pa ne. Ker jaz verjamem, da je Bog mnenja, da vsak naj počne kar želi, le da ne škodi drugemu. Pa molim tudi zelo rada. Ob večerih doma.

debata izpred par mesecev

http://med.over.net/forum5/read.php?151,4654103,4654957#msg-4654957

Vse skupaj gre za napako pri prevajanju svetih spisov, ker itak vemo da župniki in oni tam doli v Vatikanu niso najbolj brihtne glave.

Namreč ta beseda, ki so jo oni prevedli kot Devica dejansko pomeni “Ženska z otrokom”

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

To je še ena pravljica v zbirki pravljic, imenovano Sveto pismo.:P

Ja, težave s prevodi, pomen se dostikrat zgubi. Drugo so pa kar sklepi glasovanja na zborih škofov in drugih cerkevnih dostojanstvenikov in nimajo veze z orginalnimi smernicami oziroma Jezusovimi besedami.

A vas je kdo vprašal, kaj si o tem mislite ali samo, kaj to pomeni?
Eni ne morete brez tega, da ne pokažete svoje cinične distance.

Kocinca, ker očitno tudi ti ne veš, kaj točno bi to pomenilo, je tudi zate enako nespametno, da se oglašaš.

A res?
Očitno ti tega ne veš, zato se oglašaš.
Če te vprašam, kaj pomeni znak za prepoved vožnje, pač ne pričakujem, da mi moraliziraš o tem, da so to samo pravljice.

Marija naj bi zanosila kot devica, brez spolnega odnosa, torej po čudežu, tako kot so že pred mano napisali.

Sorazmerno dobro poznam zgodovino in sveto pismo in moja (res samo moja) razlaga dogodkov je taka:

Marija, zaročena z Jožefom, je bila poslana za nekaj mesecev k teti Elizabeti (al kako ji je že blo ime) in nazaj prišla noseča.
Da bi njena družina skrila sramoto pred svetom in predvsem pred zaročencem Jožefom, so si izmislili zgodbico o angelu, ki je prišel k Mariji in ji
rekel, da je zanosila brezmadežno itd…

Seveda ne vem. Kot tudi ne ve vsa truma v nebo vpijoče verujočih. In, kot si že omenila, je to zame res pravljica. In nikomur ne moraliziram, ti kar verjemi, če boš zato kaj lažje živela.

Če si hotela napisat kako neumni so vsi skupaj, ki verjamejo v svetopisemska dejstva, bi potem o tem napisala pač svoje mnenje, ne pa da provociraš in sprašuješ kar tako, ker ti je enostavno dolgčas.
Ali pa uporabi iskalni, google-a…

Svetopisemska dejstva? Dokazana s čim?

najprej poklikaj tiste linke, ki so bili zgoraj navedeni, pa boš hitro videla, da brezmadežno spočetje nima kake veze z jezusom.

sicer pa, tale dogma obstaja šele par sto ! let. pred 2.000 leti se s tem sploh niso kaj prida ukvarjali. mislim, da jim tudi seks ni bil ravno tabu. ker pa je bil vedno večji tabu cerkvi, je bilo potrebno uvesti take in drugačne zgodbice, ki naj bi razložile, da jezus in marija nikoli nista počela kaj takega in da niti marijinim staršem ni bilo potrebno delati kakega razvrata.

Jaz sem katoličanka in sem tudi do pribl. 21. leta mislila, da gre pri brezmadežnem spočetju za to, da je Marija rodila Jezusa Kot devica, pač brez spolnih odnosov. Potem me je pa na faksu “razsvetlila” kolegica, ki je vzporedno študirala še teologijo, da gre za to, da je bila Marija spočeta brez madeža, da torej ni imela izvirnega greha, ki naj bi ga sicer imeli vsi in se izbriše s krstom. Taka je dogma, ne bom se spuščala v razpravo o tem, kaj verjeti ali ne. Pa lep dan

najprej poklikaj tiste linke, ki so bili zgoraj navedeni, pa boš hitro videla, da brezmadežno spočetje nima kake veze z jezusom.

sicer pa, tale dogma obstaja šele par sto ! let. pred 2.000 leti se s tem sploh niso kaj prida ukvarjali. mislim, da jim tudi seks ni bil ravno tabu. ker pa je bil vedno večji tabu cerkvi, je bilo potrebno uvesti take in drugačne zgodbice, ki naj bi razložile, da jezus in marija nikoli nista počela kaj takega in da niti marijinim staršem ni bilo potrebno delati kakega razvrata.[/quote]

Čakej, čakej, sedaj pa jaz ne razumem – Marijino brezmadežno spočetje se nanaša na spočetje njenega otroka, Jezusa. Ali ne?

sicer pa, tale dogma obstaja šele par sto ! let. pred 2.000 leti se s tem sploh niso kaj prida ukvarjali. mislim, da jim tudi seks ni bil ravno tabu. ker pa je bil vedno večji tabu cerkvi, je bilo potrebno uvesti take in drugačne zgodbice, ki naj bi razložile, da jezus in marija nikoli nista počela kaj takega in da niti marijinim staršem ni bilo potrebno delati kakega razvrata.[/quote]

Čakej, čakej, sedaj pa jaz ne razumem – Marijino brezmadežno spočetje se nanaša na spočetje njenega otroka, Jezusa. Ali ne?[/quote]
NE
Jezus sploh ni bil spočet 🙂
sem bila razsvetljena pred par meseci na tem forumu 🙂

poklikaj linke, pa ti bo jasno

Klap, klap. :((

Točno to kar pravi 12.14;

brezmadežno spočetje pomeni, da je bila Marija brez izvirnega greha!

New Report

Close