kaj pomeni
to so laborski parametri, ki se pregledajo v serumu (s = serum, kri);
tule se gre predvsem za funkcijo jeter…
ce bodo punktirali, potem ste imela verjetno ze tudi kak drug pregled in so lahko podali kak sum. Kako naj mi vemo kaj imate, ce tega tisti, ki Vas preglejujejo, tudi ne vedo 😉 Po punkciji boste zvedela, upam, da ne bo prehudo.
LP
nika,
same vrednosti običajno ne povedo nič, še posebej če jih gledamo neodvisno od drugih vrednosti.
Običajno krvne vrednosti pri limfomu niso nič kaj drugačne, nekatri opisujejo da imajo nekoliko višji CRP in sedimentacijo. Obstaja tudi tumorski marker, ki pa je lahko povišan tudi zaradi drugih stvari.
Vrednosti, ki jih navajaš pa so jetrni testi, biokemične preiskave.
ALT (vrednosti med 0 – 0.60) A. fosfataza (med 0.50- 1.50) in gama – got (do 0.62) so jetrni enicimi.Vrednosti so v ukatih – količina ustreza količini encima, ki v eni minuti lahko potvori (raztopi) določeno snov (npr. beljakovine, aminokisline). Običajno se “sekiramo”, če vrednosti naraščajo oz. prestopijo zg. mejo, ker to pomeni da jetra ne delujejo tako kot bi morala.
Torej, če bi bila npr.alt = 61, ali pa 1.70.
Kakšne so tvoje vrednosti?In kaj so ti rekli?
lp, petra
Nika, na tvoje vprašanje težko odgovorim, ker nisem preveč doma v teh zadevah in jih med zdravljenjem nisem preveč naštudirala. Najbolje bo, da za nasvet vprašaš res zdravnika, ker je tako,kot pravi Petra… Neko krvno sliko je potrebno pvoezati še z drugimi zadevami v krvi pa tudi s simptomi, ki še spremljajo povečane bezgavke.
Vsekakor bomo držali pesti, da ni limfom, saj vsaka povečana bezgavka še ne pomeni limfom!
Javi nam, kako si zrihtala. Če imaš še kakšno vprašanje pa kar vprašaj. Bomo poskusili pomagati po svojih močeh in predvsem izkušnjah.
Veliko sončka in optimizma ti želim!
Ja takole so ljudje hvalezni, ce se jim pomaga.
Gospa Nika, povejte prosim, kdo je tukaj nesramen???????? Nekateri res sami ne vedo kdaj so nesramni; brez skrbi pa, da jaz premislim vsako besedo preden jo napisem.
Tudi otipavanje bezgavk je pregled; pa Vi tudi niste napisala nic kje bodo punktirali in tudi niste napisala nic o bezgavkah.
Jaz sem odgovorila samo na to, kar ste Vi vprasala.
Povejte kdo je tukaj nesramen?????????
LP
Vrbica, komentar je namenjen vsem nam, ker smo včasih preobčutljivi. In zato včasih lahko hitro razumemo določene stvari narobe. :))))
Juhej, sonček je, poletje gre notri! Veselje, veselje! Juhej! 🙂