Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje kaj pomaga ko peče zgaga:)

kaj pomaga ko peče zgaga:)

Sem v 6,mesecu nosečnosti in zadnji teden imam težavice z zgago, ki preraščajo v težave..še nikoli v življenju me ni pekla zgaga, zato tudi nimam izkušenj kako jo ublažiti..imate morda kak nasvet? (do sedaj probala samo s prepečencem, ki pa ni pomagal).Najhuje je po jedi, včasih tudi zjutraj..hvala::))))

zdravo

meni najbolj pomaga da si iztisnem pol limone in 2-3 dl tople vode (ne ledene) in potem tisto spijem…to mi je do sedaj najbolj pomagal…

lep pozdrav

super..sicer se ne bi nikoli spomnila na limono, ampak jih grem jutri takoj nabavit:)hvala!

Žvečenje kavinih zrn pomaga, sicer pa lahko nosečnice tudi jemljemo rupurut in podobna zdravila, če je res hudo.

Celih 9 mesecev spila liter Donata brez mehurčkov na dan. Težav s prebavo in zaprtjem tudi ni bilo. 🙂

Če pri meni kdaj donat ni pomagal, je soda bikarbona zagotovo. mi je pa neverjetno da pomaga limona, saj gre pri zgagi za preveč kisline ki jo je treba nevtralizirat.
no kakorkoli, nekaj od naštetega bo verjetno delovalo.

superca:)tole z limono mi je najbolj všeč, tako da je danes na sporedu:)plan b sta donat in soda bikarbona:)hvala in čudovit dan

New Report

Close