kaj podariti bolni prijateljici
Enkrat ste mi že svetovali glede druge zadeve .
Imam hudo bolno prijateljico – rak želodca, ki so ga odstranili, pred kratkim so ji odstranili tudi rodila, skratka žalostna sem in rada bi pomagala, jo razveselila. Pred kratkim mi je posnela štiri čudovite glasbene CDje, nič noče za to, niti plačila za cdje. Razmišljam in razmišljam, kaj bi jo vsaj malo razvedrilo, kakšna knjiga, ali kaj. Moja draga prijateljica je mama dveh otrok, vsak dan na poti med bolnišnico in oddaljenim krajem v Sloveniji.
Hvala za vsak nasvet ali vzpodbudno besedo
Največ ji boš podarila, če jo ne boš obravnavala kot invalida ali bolnika. Obnašaj se do nje popolnoma naravno in normalno. Če bi se ji rada zahvalila pa ji podari nekaj kar im rada, verjetno jo kot prijateljico dobro poznaš. Skratka darilo naj ne bo vezano na njeno bolezen.
Prijatelj je tisti, ki vedno čuti, kdaj nam je potreben.
Draga ana,
če prijateljica na poti lahko bere, je knjiga zelo priporočljivo darilo. Seveda njen okus sami najbolj poznate, lahko pa vam naštejem nekaj naslovov:
Mali princ, Tao medvedka Puja, Kurja juhica za dušo, če ima rada literaturo pa Buda iz predmestja, Pet ur z Mariem (vendar je tu bolj črni humor, branje je zahtevno), Okrasni toni, Živalsko srce. In seveda Trije možje v čolnu, da o psu niti ne govorimo (vendar ne vem, ali se jo da kupiti). Če pa še ni brala Harryja Potterja, pa prav tako priporočam, ker knjiga namreč začara tudi odrasle.
Oglasite se še pri Knjižnih Moljih, kjer boste dobili še več idej!
Predstavljam si, da ti je zelo hudo za prijateljico. Ko sem sama zbolela, sem bila zelo vesela knjige Kurja juhica – zgodbe ljudi, ki so preživeli raka. Točnega naslova se trenutno ne spomnim. Vesela sem bila tudi majhnih pozornosti: vrtnice, čaja…stvari, ki jih podarimo, ko hočemo koga malo “pocartati”. Ne predragih, ampak luštkanih darilc, ki so izražala pozornost. Največ pa pomeni navzočnost brez pametnih besed.
Tvoji prijateljici in tebi želim vse najboljše.
Pia