Najdi forum

Kaj početi v življenju?

Pozdravljeni.
Prosil bi vas za kakšne nasvete. Star sem 25 let in kakšnih pet let nazaj sem podedoval nekaj stanovanj v Ljubljani in Mariboru, ki jih je imel v lasti dedek (zakaj nimam staršev je dolgo zgodba in zdaj nebi o tem) Sam živim v enem izmed njih, za ostale pa dobivam kar lepo vsoto denarja od pobiranja najemnin. Kot ste uganili od takrat dalje živim zgolj od tega dohodka in nisem nikjer zaposlen. Problem je pa v tem da nevem, če bi rad pri 25-ih bil upokojenec. Živim sam in včasih mi je grozno dolgčas. Enostavno nevem kaj si naj začnem z življenjem. Tako po cele dneve sem doma in gledam tv ali kaj podobnega in nimam nič za počet. Sicer mislil sem se v kako službo spravit zgolj zato da bi nekaj delal, samo glede na to mam nedokončano srednjo šolo…
Ker sem se preselil iz enega manjšega kraja v Maribor, tukaj nimam nobenih prijateljov in poznancev. Sem tudi bolj asocialni tip. Nimam tudi punce (pravzaprav je še nikoli nisem imel). Zaradi zdravstvenih razlogov tudi ne morem imeti izpita za avto.
Res nevem kaj naj počnem in v zadnjem času me muči tudi depresija.
Zakaj sploh živeti če ti življenje ne da nobenega izziva?
Mogoče z zadnjim stavkom malo pretiravam, vendar res nimam volje do ničesa.
Torej kako bi ravnali v mojem primeru oziroma kako bi mi svetovali?
Lep pozdrav Matej

Denarja dovolj? 99,9% forumašov takoj zamenja s tabo.

Brez izpita za avto? Za to pa obstaja taxi.

Dovolj denarja in dolgčas? Ej, človek…. vpiši se v kak tečaj. Izberi dva taka česar SPLOH ne bi počel, to ti zna malo razburkati lajf.

Mislim…

joj, ne morem verjet. saj sploh ne upam napisat, kar si mislim. najbolje, da greš za prostovoljca v afriko. da se boš zamislil nad tem, kako koristen si sam sebi in svetu. pismo, raje neham. lahko res zinem kakšno kruto, pa si bo ubogi dedič res kaj naredil…….

Verjamem, da ti je dolgčas in te čisto nič ne obsojam. Ravno takim, ki imajo ponavadi dovolj vsega oz. se jim ni treba v življenju dosti trudti, je ponavadi najbolj dolgčas. Mi, ki se moramo vsak dan posebej truditi za preživetje, nam že življenje samo ponuja polno preizkušenj in nam zaradi tega ni nikoli dolgčas. Si pomislil, da bi mogoče odprl kakšno firmo. Sigurno te v življenju kaj veseli in če bi imel firmo verjemi, da bi bil zaposlen cel dan.

Jaz imam pa toliko idej in enkrat več let kot ti, le denarja mi vedno primanjkuje, pa jih zato težko ali sploh ne morem uresničiti.

Razišči kaj te v življenju veseli in se loti tega. Če imaš preveč denarja, ga 10% nameni za dobrodelnost, sodeluj v prostovoljnih akcijah, naredi svetu kaj dobrega. Skozi delo za druge se bo tudi tvoja asocialnost zmanjšala ali celo odpravila. Lahko greš v šolo slikanja, saj se lahko preko slik dobro izražaš. Ali si naredi en bio vikend, obdeluj zemljo, prideluj bio zelenjavo, sprejemaj turiste in jim kaj ponudi, mogoče se zato usmeriš v šolo za kuharja ali vrtnarja. Ali pa pojdi na nekaj potovanj, če nimaš družbe, pa sam, oglej si, kako ljudje živijo kje drugje, napravi slike, reportažo, piši blog, pripravi potopisno predavanje. In ja, vse je povezano s komunikativnostjo. Mogoče šola retorike. Uf, izbire je tako veliko. Ob gledanju tvja te mora nujno kaj od tega, kar gledaš, navdušiti, da bi ti pa tudi počel kaj od tistega, kar se na tv videti da.

-Šport
-Prostovoljno delo
-Dokončanje srednje šole
-Fakulteta
-Potovanje
-Hobiji od A-Ž
-Popivanje
-……………

mislim kako lahko nekdo reče da nima kaj za počet mi ni jasno?

lp, Z

Takole je…očitno ti v življenju ni izziva, saj si načeloma dosegel to brez truda-denar, za kar se vsi prekleto borimo. Težko pa je spoznanje, da denar še zdaleč ni vse. Tvoj problem je težek, prav tako kot za navadne ljudi, ki nimajo denarja.

Ostal si sam.

Lahko ti povem, da sem v težkih življenjskih okoliščinah, borim se, da bi dobila šiht, imam magisterij, stara 27 in doma-nimam pojma kaj mi bo prineslo življenje. Jezna sem na “državo”, da me takole prisilno hendikepira. Ker pa sem takole doma že kar 2 leti sem se malce posvetila sebi, hobijem-obožujem naravo (hribi, potapljanje,-čevlje za v hribe sem uničila/luknjica pri luknjici-a nimam za nove, tako, da jih nosim dalje, nabiram zelišča za čaje, da jih ne kupujem-itak pa so bolj zdravi, delam zdravila po starih recepturah,……), ker sem tudi jaz asocialen tip človeka, pa sem se odločila delati ravno kontra temu- prostovoljstvo-po daljšem iskanju, mi je uspelo najti primerno delo zame, čeprav zastonj (pa nimam denarja-no 190 eur sociale, ravno da se nahranim pa za bencin) mi je v veselje. Se imam rajši.

Menim, da bi moral lepo dokončati srednjo šolo-tam boš že našel kakšno družbo in potem dalje-ni pa nujno.
Življenje ti samo po sebi pošilja izzive, jih ne rabiš iskat.-tebi je izziv obvladat to situacjo v kateri si. Malce poišči družino-razišči kdo si in se poskušaj spremeniti-če si ni všeč.
Sam si svojega življenja gospodar, naj ti bo to jasno-noben ti ne bo zavezal vezalk na čevlju.
Tako. In LP.

Meni tole diši po provokaciji.
Če pa ni provokacija pa rabiš veliko discipline in eno trdo roko, ker si eno razvajeno, zdolgočaseno dete. Krute besede, ampak resnične. Če boš nadaljeval v tem stilu kot sedaj, vedi, da boš večno samski in osamljen.
Super, če imaš dovolj denarja in ne rabiš službe, ampak malce izobrazbe vseeno ne škodi. Možnosti za hobije je ogromno. Prostovoljstvo je super zadeva. Preprosto ne morem veerjeti, da nekdo, ki ima polno rit denarja, ne ve kaj bi počel. Če je vse to res kar pišeš, potem bi velika večina ljudi zamenjala s tabo: kaj hočeš lepšega kot to, da ima ogromno prostega časa, da lahko potuješ, športaš, se rekreiraš in ti sploh ni potrebno pomislit kje boš dobil denar.
Večina nas je takih, da imamo ogromno idej kaj vse bi počeli pa ali ni dovolj časa ali pa ni dovolj denarja (če si v službi, potem si omejen s številom dni dopusta, če si brezposeln pa čas sicer imaš, samo nimaš denarja).
Tako, da zaslužiš si eno pošteno brco v svojo leno, zdolgočaseno rit. Oprosti, krutim besedam, ampak to si zaslužiš, ker ne veš kako ti je fajn oz. imaš odlične pogoje, da bi ti bilo super, samo prelen si, da bi jih izkoristil.
Ja tako je, denar ni vse, če je glava in srce prazno.

Če si pa en neslan provokator pa tudi kažeš svoj puhel značaj.

stara tema, pa vseeno…

če imaš toliko dnarja, ti dandanes ne bi smel bit problem dobit dekle. če si le normalen. sicer glede na tvoj pogled na svet, ne boš dobil ravno tako, ki te bo ljubila, ampak tako, ki te bo imela rada do konca tvojih dni oz. tako, da ti bo čimprej pomagala na oni svet in pobasala dnar.
s tvojim razmišljanjem in depro bi še normalnega človeka naredil zmešanega tako, da dokler tebi samemu ne bo rele preklopil na normalno, niti ne sanjaj o kakršnihkoli prijateljih, puncah,… oz. o komerkoli, ki bi želel biti v tvoji bližini. po zgoraj opisanem si zadnji tip človeka, ki bi ga kdorkoli hotel poznat.
mogoče sem bil malo krut, ampak žal je to resnica in upam, da boš kaj povlekel iz nje.

najprej moraš imet rad sebe, da te bodo imeli radi drugi.

Podari vsa stanovanja revežem, razen enega, v katerem se počutiš najbolje, tega zadrži zase.
Pridobi si neko izobrazbo, dokončaj šolo.
Začni živeti od dela svojih rok.
Ostalo se bo uredilo nato samo po sebi.

Obstaja tudi lažja pot – ne stori nič in zdolgočaseno čakaj še nekaj deseletij na smrt in piši provokacije na mon.

Zakaj bi podarjal nekomu,kar je tvoje?(KARITAS)

Potem boš ti ostal brez vsega.Življenje je še dolgo in nikoli ne veš,kaj ti bo prineslo.

Poskušaj narediti šolo do konca.Sigurno imaš v življenju kakšno stvar,ki te vseeno zanima.Včlani se v kakšno društvo ,počasi boš spoznal koga,ki bo podoben tebi…

Če je vse to res, potem moraš biti previden.Preden se vpišeš (če, ko ) v šolo pojdi v knjižnico in si preberi nekaj vseživljenjskih knjig, mogoče boš ugotovil, kaj hočeš, kdo hočeš, da si.Srečno.

Ja, sigurno je res, čutim na vodi.

Ce ne gres med ljudi smatram da si malce drugacn al pa tudi ne ampak glede na to je velika verjetnost da si….ampak nic za to zunanjost ni vse..vedno se nekdo najde v druzbo sam ven mores pa ce tudi je mogoce tezko in narodno…

Vsakdo je nekomu namenjem

Za kaksna vprasanja.svetovanja me lahko kontaktiras
[email protected]

New Report

Close