Kaj početi s shizofrenijo?
Živijo,
Imam problem, bojujem se s shizofrenijo že 15 let. Sem zaposlena za 4 ure, vendar bi rada poleg službe počela še kaj za sprostitev pa nimam nobene volje, samo sedim in kadim. V teh 15 letih sem poiskusila že marsikaj, pa
nisem pri nobeni stvari vztrajala, sem že čisto obupana, ker ne vem več kako naprej, tudi za službo mi čedalje večkrat manjka volje, zbranosti. Kaj naj naredim, da bom bolj zadovoljna, družina me podpira.
Lp
Pozdravljena,
Občutek zadovoljstva doživimo ob uresničenju kakšnega cilja ali želje.
Da vztrajamo pri neki stvari, moramo v njej videti smisel. Zato je pomembno, da si osmislimo naše življenje. Smisel ali razlog, da nekaj počnemo, je lahko karkoli. Če ti je težko delati nekaj le zaradi sebe, počni nekaj zato, da bo srečna tvoja družina.
Če imaš kakšnega prijatelja ali prijateljico, počnita neko stvar skupaj in si postavita skupen cilj.
S tem, ko zmanjšujemo svoje delovanje in aktivnosti, se zaščitimo pred razočaranji, vendar se s tem tudi prikrajšamo za lepe občutke in zadovoljstvo.
Če želiš kakšen izčrpnejši odgovor, lahko napišeš več o tem, zakaj nimaš volje oz. zakaj nisi vztrajala.
Forum je zaprt za komentiranje.