Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! Kaj pa vrči/filtri Britta?

Kaj pa vrči/filtri Britta?

A je nakup smiseln? Trenutno si ne morem privoščiti filtrov na pipah, pa bi bila to začasna rešitev, ampak ne bi rada kupila na vrat na nos, ker je nekdo rekel, da je fino. Izkušnje?

Živjo!

Jaz imam ta vrč že par let. Vedno ga vzamem s seboj na dopust in filtriram vodo. Otroka sta to vodo pila od 1. leta dalje (filtrirano na dopustih, sicer pa doma pijemo kar direkt iz pipie, ker ni klorirana), pa nikoli nista dobila driske. Priporočam!

Tukaj se boste morala odločiti sama.

Prednost Brita filtra v primerjavi s filtrom, ki se montira na vodovodno pipo, je v njegovi praktičnosti pri potovanjih, vendar je menjava filtrov kar veliko dražja in pogostejša.

LP

Miran Vučko

mi imamo brita filter pa nisem nič kaj navdušena nad njim.
zadnjič smo bili na dopustu, kjer je bila voda klorirana. po filtriranju v briti je še vedno smrdela.

problem je v menjavanju filtrov. ne samo, da so precej dragi, način menjave je absurden: če ga uporabljata dva, ga menjate na toliko in toliko, če 3, na toliko in toliko, štirje na toliko in toliko…

to nič ne pove. a to pomeni, da si moraš beležiti obiske in računati povprečej?!? svašta. če bi vsaj napisali po koliko litrih se filter zamenja…
mimogrede… voda, ki gre preko starega filtra je menda bolj oporečna kot voda, ki je ne filtriramo.

tretja stvar, nezanemarljiva. ko natočimo vodo v brito, in je nekaj vode še v zgornji posodi (pred filtrom), del pa spodaj (že filtriran) in ko točimo vodo, se vodi – filtrirana in nefiltrirana mešata pri dulčku, ker pokrov zgoraj ne tesni, ampak teče voda mimo.

men je to skratka mim sistem in komaj čakam, da najdem nekaj boljšega.

Posvetujte se z g. Jožetom Romšakom,041 789 143 , ne bo vam žal.

Upam, da sem pomagal.

LP

Miran Vučko

A kdo najde kje opis, kaj ta filter sploh dela. Kaksna je njegova sestava. Je notri samo aktivno oglje, al se kaj drugega.

Njihov opis:
Vodovodna voda, sicer varna za pitje, lahko vsebuje snovi, ki vplivajo na vonj in okus vode, kot so klor, organske nečistoče in določeni pesticidi. BRITA filtri zmanjšujejo vsebnost teh snovi in tudi težkih kovin, npr. svinec, baker ter aluminij. Topli in hladni napitki, pripravljeni s filtrirano vodo, so zato boljšega okusa in lepšega izgleda. BRITA je idealna za uporabo pri kuhanju in pripravi hrane. Zmanjša tudi trdoto vode, ki povzroča vodni kamen na gopodinjskih aparatih npr. grelnikih.

To dela tudi navadno aktivno oglje. Prvi problem je, da aktivno oglje iz vode neselektivno veže tudi nujno potrebne mikroelemente. Drugi problem pa je, da aktivno oglje to vezano svinarijo tudi sprosti nazaj v vodo (npr drugacen Ph).

Še ena stvar, ki me bega pa je zmanjševanje trdote vode. To naredi tudi aktivno oglje, ker vodi spremeni Ph bolj na kislo, s tem pa upade Kh. A Brita potemtakem naredi tudi bolj kislo vodo? Ce se ne motim, si s pitjem kisle vode zakisamo organizem … to bi znal bolje razloziti kdo drug na tem forumu.

————-
Nitratov iz vode pa itak ne odstrani. Zadnjič sem v Italiji na avtocesti kupil steklenico vode, ki je imela v deklaraciji napisano, da ima nitratov 6 mg/l. Sem jo zlil stran, ker se mi je zdela prevec onesnazena. Doma sem ugotovil, da je meja v večini držav 10 mg/l, v slo pa kar 50mg/l http://www.aquakristal.com/ContentPage.aspx?page_id=70 . Za razmislek poglejte tudi tale link http://www.ljubljana.si/si/mescani/okolje/podzemne_vode/projekti/35203/podrobno.html kjer dobite obcutek, kako je z nitrati v ljubljanskem vodovodu. Da ne govorimo o vodovodu v Apacah 25.9.07 57 mg/l http://www.obcina-apace.si/index.php?option=com_content&task=view&id=70&Itemid=224 in 14.4.04 celo 81 mg/l http://24ur.com/novice/slovenija/nitrati-v-pitni-vodi.html … ti ljudje dobesedno pijejo gnojnico! Je tista italijanska voda, ki sem jo zlil stran za njih pravi biser.

Problem predstavljajo tudi nitrati v biopridelavi zelenjave (gnojnica). V solati jih zna biti kar precej. No na tem linku pa parvijo, da so nitrati dobrodosli, ce imate le dovolj bakterij v ustih in zelodcu (svasta – nitrifikacija v ustih – fuj). http://www.svet-je-lep.com/phorum/read.php?f=5&i=11196&t=9922&v=f

Lahko pa kupite izum slovenskega izvora in ga naprej trzite. Cedilo za odstranjevanje nitratov in ostalih nezazelenih stvari v vodi. http://www.imamidejo.si/index.php?t=searchResultInovacija&id=26

Meni je Britta filter super, samo sita sem oderuških cen za te filtre, ki so šle v nebo, tako, da jaz že načrtujem nakup cenejšega filtra.

Posode so pa res različne -pri enih je shit, ker se voda meša (bodite previdni pri nakupu), druge so ok. Obvezno pogledat, kako je narejena posoda tam kjer voda ven teče, ne sme mešati zgornji in spodnji tok.

Izkušnje s filtri torej dobre, motijo cene le-teh.

Ugotovila sem, da obstaja cenejša alternativa filter vložkov in sicer Anna (Spar trgovine, Mercator, ipd).

Ti filtri pašejo tudi v Britine posode (ampak samo klasični vložek(ozek, visok), ne sme biti Maxtra- nizek podolgovat). So pa pol cenejši kot originalni.

Pa so ti Anna filter vložki prav tako dobri? zanima me, v čem je razlika, da je cena toliko nižja. Upam, da tu ne velja tisto “malo dnarja malo muzike”.

Se pravi v končni fazi je bolje kot nič, vsaj dokler se ne odločim pa kupim filter, ki se montira na pipo, ni pa to amerika čiščenja vode.

Sem pogledala link od tiste inovacije. Škoda, ker gospod tega ni znal stržiti in prodajati.

filtri ANA so po kvaliteti enaki. cena pa je za en filter 3,15 eur. V svetu so ANNA filtri konkurenčni z brita filtri. V Sloveniji so pač ANNA filtri manj poznani, saj se skoraj nič ne reklamirajo. Očitno ima distributer premalo denarja za reklamiranje ali pa nima tako velike želje po denarju. Tudi zato so lahko cenejši.

A bi bil kdo tako prijazen in napisal, pri katerih modelih se vodi ne mešata? Jaz gledam in gledam, pa ne poštudiram čisto, pri katerih se meša in pri katerih ne..
Na tem linku so objavljeni vsi modeli: http://www.bogart.si/proizvodi.html
Najlepša hvala!

Darja

Aluna Memo in Aluna Calendar, možno pa da po novem vsi, ker tistega modela, za katerega vem, da se je voda mešala, ni na slikah. Pred cca. 6 leti sem kupila prvič, oblika podobna omenjenima, čez 2 leti novega, oblika bolj moderna, kvadratasta, pa se je voda mešala. K sreči starega nisem zavrgla.

Brita je neka začasna rešitev in izkušenj lahko potrdim, da razlika med Brito in ostalimi filtri JE, ne vem v čem, toda okus je drugačen, tako da sem se jaz vedno vrnila na Brito. Ne ravnaj se po “količini pretočene vode”, ko gre za zamenjavo, ravnaj se po občkutku, sama boš zaznala v okusu, kdaj je filter “zasičen”. Pazi še to, da se 1x dnevno vsa voda iztoči iz vrča, tj., da se ne meša z novo nalito.

Pozdravljeni vsi tisti, ki vas skrbi kvaliteta slovenske pitne vode.
Vidim, da vas je veliko takih, ki ste enakega mnenja kot jaz. Naša slovenska voda že dolgo ni več to, kar je nekoč bila. Za vse to smo krivi izključno mi ljudje, ker se do narave tako obnašamo.
Vendar, rešitve so. Kakšne?
Danes najboljši sistem, edini, ki zagotavlja popolnoma čisto vodo v vsakem trenutk,osmotski filter. Preberite si malo po spletu kaj je osmoza, pa vam bo takoj več jasno. Osmoza so filtri, ki jih že zelo dolgo uporablja NASA, vojska po vsem svetu, ladje…
Če želite imeti doma tudi sami vodo, ki bi bila prečiščena VSEH, NE SAMO DELNO škodljivih snovi, pa je tu moja številka. Pokličete me lahko kadarkoli in ponudim vam lahko rešitev.
Nina 031-859-389

1 filter Brita za 100 litrov, lp.

Po javno dostopnih podatkih je v naših vodah po nekaj miligramov klora in nekaj mikrogramov na liter težkih kovin, pesticidov in drugih onesnaževalcev vode. Zato moramo vodo za pitje filtrirati. Za centralno filtriranje vode je priporočljivo izbrati zmogljiv filter za vodo, ki zmore učinkovito filtrirati večje količine vode. Če želite iz vode odstraniti tudi težke kovine mora filter poleg aktivnega oglja vsebovati še poseben patentiran filtrirni medij KDF® 55.

Kar se tiče filtrov najbolje vodo prečisti reverzna osmoza. Ta vsebuje polprepustno membrano 0,1 nm, ki iz vode odstrani v povprečju 95% vseh snovi. Slaba lastnost je, da odstrani tudi kalcij in magnezij, ki sta za zdravje človeka zelo pomembna minerala in voda je pomemben vir teh mineralov. Voda iz reverzne osmoze je kisla s pH med 5,5 in 6,0. Dobre reverzne osmoze imajo mineralni oz. alkalni filter ki prečiščeni vodi povrnejo čiste minerale kalcija, magnezija, natrija in kalija in ji povrnejo njen naravni pH.
Njihove cene se gibljejo okrog 200 Eur.

Se pa že za manj kot 100 Eur dobi filter za vodo, ki iz vode odstrani klor, pesticide, težke kovine. Vsa pitna voda iz javnega omrežja je namreč klorirana. Klor je bil v prvi svetovni vojni uporabljen kot bojni strup in ne sodi v vodo za pitje. Moramo pa priznati, da bi bili cevovodi brez njega pravo gojišče mikroorganizmov. Zato moramo vodo za pitje filtrirati. Dober filter ki je NSF in WQ certificiran filtrira vodo do boljše kvalitete kot je voda iz plastenk.

New Report

Close