Najdi forum

kaj pa rolete ali polkna

V naselju kjer bomo gradili imajo vsi polkna, mi pa v projektu rolete. Eni pravijo da so polkna boljša iz varnostnega razloga (vlomilci), drugi pravijo da ne, ker ne moreš imeti rož na oknu… Kaj menite?

Menim,da sta obe izjavi iz trte zviti, ker pravih vlomilcem ne zadržijo nobena polkna (večinoma je še alarm premalo), rože imate pa na okenski polici in ne na polknih (pa na roletah tudi ne).

Funkcionalne so rolete bolj, razen na Primorskem, kjer klasišna lesena polkna v vročini omogočajo pravilno kroženje zraka, s tem pa tudi ohranjajo notranjost hladno,

pozdravček, Nike

Mi imamo doma polkna, vendar so na oknih vedno odprta (ravno zaradi rož) – sicer pa rože lahko imaš, a ne visečih. Pomisli pa na to, da je s polkni veliko dela, ker jih je treba redno barvati! Polkna so za vlomilce mala šala.

Polkna so lepša, rolete pa bolj praktične.

LPL

Potem bomo pa kar prvi z roletami v naselju, ker mi je barvanje-vzdrževanje takih reči – polken, malo odveč.

Meni se pa zdi ,da so polkna cool in tudi lepo izgleda hiša , čeprav pa res niso praktične ,ker jih neroreš zapirat oz. jih lahko vendadr moraš odpret okno – zima ???? ali pa imaš dražjo izvedbo s katero jih lahko zapiraš z notranje strani z posebnim mehanizmom in ročico !!!!Pozanimajte se

New Report

Close