Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? kaj pa patronaža?

kaj pa patronaža?

Kakšne izkušnje imate s patronažnimi službami v Lj.? Jaz pravkar bijem malo bitko za majhno uslugo, ki bi nam veliko pomagala, a se ne premakne nikamor. Vsi tičijo za svojimi mejami, področji … Prav razočarana sem, res!
Ni dolgo tega, ko sem brala, da bodo šle patronažne sestre po terenu, iskale ljudi, ki so potrebni pomoči itd., zdaj pa vidim, da je vse skupaj lari fari. Saj še tem, ki jim lahko pomagajo, nočejo.

Za kakšno uslugo pa gre, da ti jo odrekajo?

Naj vam samo razložim da patronažni sestri odreja delo Dr.,sama ne hodi po terenu in si išče bolnike,to ni neke vrste prodaja kjer ti iščeš stranke one pa letijo eden tja eden pa sem.Po pregledu bolnika v ambulanti ali ob odpustu iz bolnice je patronažna sestra obveščena kaj mora in kaj potrebuje bolnik.Kar se pa usluge tiče je pa hjihovo delo zelo začrtano saj ga nimajo malo….Opravljajo namreč vse prve in nadaljne obiske novorojenčkov na domu,vse obiske bolnikov po težjih operacijah ki so potrebni oskrbe na domu,mnogokrat opravljajo obiske preventive in izobraževanja bolnika o določenih stvareh,nemalokrat rešujejo socialne težave,v svoji regiji so prisotne v času umiranja ter ob smrti bolnikov,tako da dela res ni potrebno iskat na ulici ga je samo od sebe dovolj največkrat celo preveč.

dijo.....

New Report

Close