Najdi forum

Kaj pa kg??

Pozdravjeni!

Trenutno sem tudi jaz na tistem, ko se odvajam kajenja in sicer s pomočjo tablet Zyban.
Moram rečt, da mi zaenkrat kar dobro uspeva, imam pa en problem, ki je verjetno le v moji glavi. Bojim se namreč in to kronično, da se bom zredila, da se enostavno ne bom mogla premagat, premagat želje po hrani.
Zato prosim vse vas, če mi da gdo kakšen spodbuden nasvet, ali če mi kdo napiše svojo izkušnjo, da je prenehal kaditi in ostal na isti teži.

Hvala vsem in lp!

še ena ona napisal:

> Pozdravjeni!
>
> Trenutno sem tudi jaz na tistem, ko se odvajam kajenja in sicer
> s pomočjo tablet Zyban.
> Moram rečt, da mi zaenkrat kar dobro uspeva, imam pa en
> problem, ki je verjetno le v moji glavi. Bojim se namreč in to
> kronično, da se bom zredila, da se enostavno ne bom mogla
> premagat, premagat želje po hrani.
> Zato prosim vse vas, če mi da gdo kakšen spodbuden nasvet, ali
> če mi kdo napiše svojo izkušnjo, da je prenehal kaditi in ostal
> na isti teži.
>
> Hvala vsem in lp!

Spoštovana!

Res je, da se po prenehanju kajenja človek lahko poredi, v večini primerov le 1-5kg. To povišanje teže je majhno in za zdravje povsem nepomembno. Razlogov za povišanje telesne teže je več. Eden je ta, da se se t.i. bazalni metabolizem celic postavi nazaj na normalo (ob kajenju je približno za 10% povečan in zaradi tega je povečana poraba energije), drugi je ta, da začnejo bivši kadilci bolje okušat in jim hrana bolj prija, velikokrat pa je razlog tudi v tem, da zaposlijo roke s seganjem po hrani (različne sladkarije, čipsi in podobno). Če se boste zavedali, kje vse so te nevarnosti, se jim boste lahko izogibali in pridobivanje telesne teže bo minimalno. Ob tem vam svetujem, da povečate telesno aktivnost in po možnosti pričnete še z drugimi športnimi dejavnostmi, kot jih imate sedaj. Vsekakor naj bo v hladilniku čim manj hrane, predvsem pa ne smete sedeti pred televizijo ali računalnikom ter imeti ob sebi kakršnokoli hrano. Imate lahko kozarec vode ali kvečjemu sadje. Predvsem pa se ne bojte. Le pogumno storite odločilni korak. Držimo pesti.

Prav lep pozdrav in lep dan želim dr. Tomaž Čakš , dr. med.

Jaz sem se zredil v dveh letih nekajenja za 10kg,pa manj jem,nikakor ne gredo kilogrami dol,tako da sem že razmišljal da bi spet začel kadit!

Gibanje in še enkrat gibanje.
Sama sem sicer 5 mesecev nekadilka,zredila sem se 1,8 kg,nekje do 3 meseca abstinence,zdaj pa ostajam na tej teži.Tako da ni nujno,da se boš zredila.
Zase vem,da bi se tudi tem dodatnim kg lahko izognila-a ker ima hrana ponovno okus in vonj,se ji težko odrekam.V zameno se veliko gibam,se pa izogibam “praznim”kalorijam (čips,arašidi,gazirane pijače,itd). Tako ,da sem sklenila nekak kompromis-se ne odrekam dobri hrani,ne uživam slabe in gibam.
Je pa 1,8 kg v primerjavi s kajenjem…mega.
LP

klara napisal:

> Gibanje in še enkrat gibanje.
> Sama sem sicer 5 mesecev nekadilka,zredila sem se 1,8 kg,nekje
> do 3 meseca abstinence,zdaj pa ostajam na tej teži.Tako da ni
> nujno,da se boš zredila.
> Zase vem,da bi se tudi tem dodatnim kg lahko izognila-a ker ima
> hrana ponovno okus in vonj,se ji težko odrekam.V zameno se
> veliko gibam,se pa izogibam “praznim”kalorijam
> (čips,arašidi,gazirane pijače,itd). Tako ,da sem sklenila nekak
> kompromis-se ne odrekam dobri hrani,ne uživam slabe in gibam.
> Je pa 1,8 kg v primerjavi s kajenjem…mega.
> LP

Spoštovana Klara!

Najlepša hvala za lepo izkušnjo. Na kratko ste navedli točno to, kar je pomembno. Čestitam za vaš uspeh.

Prav lep pozdrav in lep dan želim dr. Tomaž Čakš , dr. med.

Hvala vam za vse spodbudne odgovore!

LP

kot premagaš željo po kavi,lahko tudi po hrani
namesto v hladilnik-popij vodo
je pa res vse v glavi-potrudi se-beri o delovanju misli
pišem.ker sem po večkratnem prenehanju kajenja
prestajala različne”sindrome”odvajanja
veliko uspeha LP

Meni je pomagalo nasledje:

veliko sadja
usmeritev v druge dejavnosti (beri: čiščenje stanovanja)

Enostavno! Stanovanje je pa tudi bolj cisto.

ko sva s partnerjem začela razmišljat o otroku sem tudi prenehala kaditi. zanosila sem dokaj hitro. da, imela sem podobne strahove koliko kg se bom zredila že zaradi nosečnosti poleg tega pa še nekajenje.

nisem se zredila niti kile, pa sem vedno bila bolj tiste sorte, da sem morala zmeraj paziti koliko in kaj pojem.

​_________________________________________ "Attitude is a little thing that makes a big difference."

New Report

Close