Kaj pa kakšno izvirno darilo učiteljici?
Bliža se konec šolskega leta in s tem dilema, kaj podariti v zahvalo razredničarki mlajših otrok. S tem ne mislim “klasike”, kot so zlatnina, kristal ipd.
Menim, da bo marsikateri mamici, ki ima na skrbi obdaritev učiteljice, prišel prav kakšen izviren nasvet, ideja…
Post, v katerem učiteljica namerava pokloniti CD, je super. Ideja je imenitna!
S čim bi pa ve razveselile učiteljico, ki jo imajo vaši otroci zelo radi?
Ko je bil moj nečak v prvem razredu, so se starši na koncu šolskega leta organizirali in učiteljici poklonili spominsko knjigo, v katero je vsak otrok narisal risbico za učiteljico, zraven pa so prilepili njegovo fotografijo.
Poleg so kupili še šopek cvetja. Učiteljica še danes (pa so otroci že v prvem letniku srednje šole) večkrat omeni, kako pri srcu ji je tista knjiga in da jo večkrat prelista.
Ker pa je tehnika danes drugačna, bi ji mogoče lahko kakšen izmed staršev v Power poitu pripravil nekakšno predstavitev in zahvalo učiteljici – kolaž fotografij njenih učencev, risbic, kakšne naloge… vse to se da lepo poskenirati, zložiti, podložiti z glasbo…
Lp, Dreja
Dreja kar si napisala sem imela v mislih …
… mi smo tako naredili, da smo se mamice zmenile in je otrok doma narisal risbico in potem je ena mamica to ljubko povezala v zvešček – lahko pa se da v eno lušno mapico in zaveže s svilenim trakcem – če po sebi sodim bi mi bilo takšno darilo zelo všeč. Aja pa zraven smo dali fotografijo otrok vseh – samo ena mamica se mora angažirati, da to vse to na koncu spravi skupaj. Lahko pa bi jih tudi naučili kakšno krajšo pesmico – spet vsaka mamica ali očka doma posebej in jo potem skupaj povedo učiteljici, ko se preda darilo.
Je pa še ena ideja, ki pa je težje izvedljiva, težje zato, ker se težje zorganiziraš tako, da dobiš vse otroke na kup. Na velik šeleshamer papir (recimo velikosti B2 ali še večji) otroci naredijo odstise svojih rokic. In to ob robovih, da izgleda, kot da je narejen okvir iz rokic, seveda se pri vsaki ročici napiše ime. lahko sta obe leva in desna – odvisno kako velik papir boste vzeli oz. koliko je otrok v razredu. Na sredino pa se nalepi velika fotografija vseh otrok. Seveda je tudi izvedljivo, da takšen plakat roma od otroka do otroka, spet so na delu mamice, ki se morajo tako družno zmeniti in se zorganizirati. Tako pač več časa traja, ker ima vsaka družina doma en dan plakat in seveda učiteljica tega ne sme vedeti, tako, da se plakat predaja skrivaj na hodniku in se zapove otrokom, da je to velika skrivnost … ha, ha … pa odtis rokic je lahko kar z navadnimi vodenimi ali temera barvami in vsak otrok lahko uprabi svojo barvo, bo barvit okvir … jaz kot učiteljica, bi bila tega plakata iz vsega srca vesela …
Je pa še ena varianta, namesto risbic narisanih, preprosto vsak otrok naredi na list papirja svoj odtis ročic in še mamica po njegovem nareku kaj lepega pripiše, če pa znajo že sami pisat pa kak stavek, kar mislijo napišejo učiteljici sami. To se spet poveže skupaj in ob kakšnem doma na travniku nabranem šopku velikem, da ga komaj držiš (travniške marjetice so v vsem svojem razcvetu) lahko brez kakšnih stroškov obdarite učiteljice … samo nekdo mora biti gonilna sila in prevzeti pobudo in organizacijo. Govorim iz lastnih izkušenj.
Še eno darilo brez stroškov – vsak otrok posebej doma pobarva svoj kamenček – ob poti domov ga boste lahko našli – kakšen bolj ploščat in malo večji in predvsem svetlejši – se bodo barvice lepo poznale gor. Kar z navadnimi barvicami lahko naredijo pikapolonico ali čebelico, želvico, sonček – bilokaj – na spodnjo stran pa napišejo svoje ime in leto šolanja – potem kamenčke zložite v pleteno košarico in lep spomin na otroke z njihovim pridihom je zapisan v srce zavedno. Pa še bi se kaj našlo …
:o) Pu
To sem že lani pisala, pa ne najdem kje:)))
V prvem razredu smo podarili učiteljicama (še iz PB) skodelico, na katero smo natisnili sliko razreda. Zrvaen pa so narisali vsak eno slikico (na polovico malega risalnega lista – jim je kar moj mali nesel v šolo), katero sem potem zvezala (v mojem albumu imam) , na naslovnico sem naredila en motiv, notri pa so otroci napisali posvetilo. Za tiste, ki niso nič narisali (vedno je kdo, ki ne prinese:( ) smo pa pustili prazen list, pa je potem učiteljica dala, da so ji narisali.
Lani pa smo dali ravno tako natisnit fotografijo, a na majico. Zraven pa sem naredila album s slikami otrok, ko so bili mlajši – vsak mi je prinesel fotografije, ki sem jih poskenirala in natisnila na A4. Iz rega sem naredila kot fotoalbum.
Letos dobi učitelj iz PB žogo, s podpisi otrok, učiteljica pa košaro ali pa pladenj s sadjem/suhim sadjem (še ne vemo). Pladenj bom porisala s servietno tehniko, otroci se bodo pa podpisali gor.
Naši se kar fino znajdejo in zorganizirajo za take zadeve. Na srečo je mali malo po meni, predvsem pa so sošolke cool – se v večini poznamo, ker so skoraj vsi iz istega naselja ali pa se starši nekako poznamo, pa je lažje.
Tele link sem enkrat že “pripopala”, pa je ušel s prve strani. Mogoče pride kakšna ideja:
vse imate super ideje.
Mi bomo ob zaključku prve triade kupili zbirno kartico za gledališče, zraven pa kakšno Pavčkovo knjigo, tudi učiteljica iz opb-ja bo verjetno dobila kakšno knjigo in rožico. Jaz sem imela še dodatne ideje o risbicah otrok, … a žal so starši zelo nezainteresirani, tako da sem potem raje pobrala denar in bom zadevo uredila po svoje, pa tudi otroci še niso toliko, da bi se sami zorganizirali.
Medvedek Pu javi se mi na spodaj zapisani mail
[email protected]
LP, Metka
Lepo in osebno darilo je kakšen portret. Posamezen, družinski, ljubezenski, otroški… Ma vse sorte… Kolegica riše ful lepo in za đabe:
http://metkaonlinehallofart.blogspot.com/