Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Kaj pa če…

Kaj pa če…

Zanima me naslednje: kakšen je postopek, če je ugotovljeno, da je z obema vse v redu, torej nepojasnjena neplodnost? Ali je tudi možen IVF?
Mogoče malo neumno vprašanje, ampak tole me že nekaj časa zanima.

Dobro jutro, punce!

Ajda J, držimo pesti!

Miranda!

Pri meni in možu je bilo vse OK, v času, ko sem želela zanositi sem že imela 7 let staro hčerko (zanosila pri prvem nezaščitenem odnosu, ha,ha….). Ko po dveh letih ni bilo nič so mi predlagali IVF v spontanem ciklusu (moj naravni ciklus, spremljan z UZ, brez hormonov- le na koncu stop injekcija, prenos jajčeca kot pri vseh ostalih, ki so bile na hormonih….) in na srečo je uspelo. Če pa ne bi uspelo, bi šla v normalni postopek z hormoni kot vse ostale. Vsaj tako je bilo v MB, v času ko sem se jaz trudila (1997-1999).
LP Sue

Miranda, pri nama je po vseh možnih preiskavah, vsi izvidi OK, po 2,5 letih poskušanja, vzrok nepojasnjena neplodnost; v takem primeru te pošljejo najprej na IUI, če ne rata pa še na IVF. Trenutno čakava na IUI.

LP, Andreja

Ja, Miranda tudi pri nama ni bilo ugotovljenega nič posebnega, z obema vse OK, oz. najbrž nimam ovulacij, čeprav so horomoni v mejah normale (po dr.Kešu). Kot si lahko že brala, da sem (sva) bila že štirikrat na IVF, pa nič! Nazadnje je rekel, da bi šli na spontani ciklus, pa bomo videli kaj bo – zakaj, če ni ovulacije, pa tudi jajčece lahko že prej poči, potem pa… Seveda pa bi postopek plačala!!!
Upam, da ti bo uspelo preden bo treba kam iti!
Veliko sreče!
Špela2

New Report

Close