Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Kaj obuti za vrtec, otroku, ki se še plazi

Kaj obuti za vrtec, otroku, ki se še plazi

Moj malček gre sedaj z 11 meseci v vrtec in še ne hodi. Ne vem kakšna bi bila primerna obutev. Doma ga imam v termo nogavičkah, ampak mu skoz dol lezejo in mu jih moram nenehno popravljati, v vrtcu pa vzgojiteljica ne bo imela časa in volje za to.

Kako ste ve rešile problem?

Hvala za vse nasvete

Copatki.

Obvezno copatki.

Mislim, da kar copatke. Saj če še ne hodi samostojno, dviguje pa se in verjetno tudi že hodi ob opori, tako da copatki ja.

LP Maja

Lep pozdrav !

Ja, copatki, taki ki so po obliki podobni nogavičkam imajo pa usnjen podplat. Videla v pikapolonici.

lp

Hodi še niti ob opori ne, dvigovati se je pa začel komaj zdaj, še bolj redko.

A to mislite take trde copatke, npr. od cicibana?

Ne, jaz mislim, da je še prezgodaj za trde copatke, vsaj nam je tako priporočila fizioterapevtka. Najbolj priporočam copatke-nogavičke, ki jih imajo z usnjenim podplatom-zelo primerni so v H&M-u, nekaj podobnega sem videla tudi v Massu in kot kaže je tega vedno več…Fizoterapevtka je nam čevlje in trde copate svetovala šele, ko otrok dobro hodi-prve korake naj ne bi delal v čevljih. Naša res ni bila še v vrtcu (26 mes),, a Cicibanove copatke smo le kupili in jih ni niti enkrat obula.

V vrtcih je pravilo da morajo imeti copatke.

Po nasvetu fizioterapevtke toplo priporocam otroske copatke, ki jih lahko kupis tudi pri http://www.manus.si/ – so usnjeni in topli, otrok a ima obcutek kot da je bos oz. v nogavickah. Dokler ne hodi ga ne daj v trde copatke. lp

moja tudi še ne hodi pa je že 3 mesece v vrtcu. Tako doma kot tudi v vrtcu ima copate, vendar ne kakih trdih pancerjev ala ciciban, ker bi jo pri plazenju kvečjemu ovirali, pa še priporočljivi niso ker “ubijajo” občutek za ravnotežje v stopalčkih.
Moja ima robeeze (), ampak tile manusovi tut zgleda da so ta prava stvar!
Lp, Aeryn

Kaj pa bi svetovale za otročka, ki bo aprila star osem mesecev? Zanima me, ali naj mu kupim čeveljce ali copatke za ven z vozičkom?

Hvala.

Moj je bil tud tako “revše”, pa sem mu kar cicibanove copatke kupil in se je dobro obneslo.

Ja, manusovi so taki kot robeezovi, a občutno cenejši. Tudi meni so jih za hipotono hčerko svetovali fizioterapevtka, pediatrinja ter zdravnica v razvojni.

hoj

A jih prodajajo tudi kje v Lj?

lp

Pozdravljeni.

Izdelujem usnjene copatke, posebnega kroja primerne za otroke, ki se še plazijo in so že v vrtcu. Cene takih copatk so 3.900 SIT, oziroma 4.500 SIT za večje številke. Ogledate si jih lahko na spletni strani – http://www.manus.si oziroma v galeriji Manus v Radovljici.

New Report

Close