Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Kaj nas caka?

Kaj nas caka?

Pozdravljeni,
pred par dnevi dem izvedela, da ima moj oce raka na trebusni slinavki. Je ze precej razsirjen, inoperabilen, po mnenju zdravnika tudi nadaljenje zdravljenje z KT ali obsevanjem ni smiselno. Dal mu je se 3-6 mesecev zivljenja. Po parih dneh in prebrane ogromno literature na to temo, sem diagnozo nekako sprejela. Oce je star 78 let in je imel do sedaj lepo, zdravo zivljenje. Zanima pa me, kaj nas caka? Vem da ni nic lepega. Vendar, mi lahko kdo opise potek bolezni v teh zadnjih mesecih? Je potek tipicen ali je pri vsakem bolniku drugace? Kaksne so konkretne tezave bolnikov pri tej bolezni? Kako je z lajsanjem bolecin? Sama zivim v tujini, tako da nisem seznanjena s tem kaksne so moznosti oskrbe smrtno bolnih v Sloveniji. Na koga se clovek lahko obrne za informacije?
Najlepsa hvala za Vase odgovore v naprej.
Ilona

Pozdravljena,

po pravici povedano, nič lepega…

Krajšo in olepšano verzijo iz naših izkušenj si lahko preberete na temi rak slinavke…

Moje izkušnje so tudi slabe., zbolela je moja mama. Naenkrat so nastopile hude bolečine, ki jih s tabletami ni bilo več mogoče krotiti, pojavila se je vsesplošna oslabelost, hitro hujšanje, neprenašanje hrane. Sprejeta je bila v bolnišnici, kjer so uvedli podkožno protibolečinsko terapijo (z morfijem), stanje se je takrat malo umirilo, kajti potem bolnik tudi malo več je. Ampak to je kratkoročno. Kmalu začne vse pešati. Moja mami je umrla v bolnišnici, verjetno zaradi vseh močnih doz morfija. Vsaj bolečin ni trpela. Seveda pa je pri vsakem drugače, pri enem traja en mesec, pri drugem pol leta. Moja mami je želela v Hospic, a je prej umrla, že v bolnišnici. Tudi tebi predlagam Hospic, kjer bodo skrbeli za očeta v zadnjih tednih, če si ti v tujini. Seveda prej vprašaj očeta, če želi tja. Če se strinja, pokliči tja že jutri.

Draga sabina1235,

najlepsa hvala za odgovor in opis poteka bolezni pri vasi mami. Hospic mi je bil priporocen tudi od drugih in se mi zdi najbolj primerna resitev. A ne vem ali ga bo oce sprejel.

Lep pozdrav
Ilona

New Report

Close