KAJ NAREDITI
Tudi jaz se obračam na vas s prošnjo, da mi iskreno poveste, kaj si mislite.
Obremenjuje me eno vprašanje, na katerega ne znam najti odgovora sama. Seveda gre za odnos z nekim moškim, ki sem ga spoznala na internetu v eni izmed klepetalnic.
Kot prvo, že to, da sem prišla v tisto klepetalnico, je bilo naključje, saj še nikoli prej nisem bila tam in tudi nisem bila tega navajena početi.
Tako prevzel me ni še nihče, čustva so zelo močna.
Je izredno čuteč, pameten, razgledan, ima notanjo željo po duhovni rasti kot tudi jaz, veliko je spoznal v življenju, pretrpel, imel je nesrečo, zaradi katere je mobilno oviran. Že prej je bil, a po nesreči je bilo huje in tako se zdi, da preživi veliko časa za računalnikom. Izredno dobro zaznava in zelo pomembna mu je tudi vera, zaradi česar me še posebej privlači, saj v tem odbdobju tudi osebno potrebujem večjo vero in zaupanje. Včasih mi kaj prebere, veliko se pogovarjava, pove svoja razmišljanja, včasih pa postane pogovor lahko tudi čustveno zelo nabit in erotično obarvan. Pove mi npr, kaj bi rad počel z menoj, ko se pogovarjava preko kamere mi npr pošlje poljub ali me objame kar je zame malo čudno. Nikoli še nisem doživela česa takega, morda zato. Vem, da mnogi to počnejo, sama nimam takih izkušenj.
A moram priznati, da sem se čustveno zelo odprla in se zaljubila vanj. Pa on? Ne vem, ponavlja mi, da je zelo vesel, da me je spoznal, kako me ima rad in kako je vesel najine ljubezni in prijateljstva. Včasih je zelo čustven in pokaže, kako zelo si želi, da ga poljubim npr s čimer me seveda včasih tudi prevzame in mu vrnem poljub, objem ali dotik. Seveda je dolgo trajalo, da sem to lahko naredila, a kaj več kot to ne morem. Včasih bi storila tudi kaj več, a me nekaj zadrži. Kot da ni tiste prave iskrenosti na drugi strani. Vprašam se, kaj pa če on to počne z mnogimi? Kaj pa če nisem edina. Tudi vprašala sem ga že o tem, in odgovoril je na tak način, da ga sploh nisem razumela. Ko pa se jaz toliko odprem, da bi lahko zbrala pogum za kaj takega, pa pride kaj vmes in se to ne zgodi.
Zmedena sem, ker mi ni čisto jasno, ali to še “spada” v okvir prijateljstva, kakor za koga verjetno. Zame ne, zame je to že nekaj več.
Rada bi imela razčiščeno, kaj lahko pričakujem in kaj ne. Moje glavno vprašanje je, kaj sva in v kakem odnosu sva. Ali je to prijateljstvo ali kaj več. Zase vem, da sem pripravljena na resno zvezo in sem pripravljena tudi na skupno življenje. Kot prvo, bi ga rada obiskala in se videla osebno z njim. Zame to pomeni, da sem pripravljena ga obiskati v tujini. Kako naj ugotovim, ali je iskren do mene ali ne. Ali sem edina ali ne. Ne želim biti samo igračka. Še manj želim biti samo ena izmed mnogih. Zvestoba mi veliko pomeni in zame je on edini, do katerega imam tako močna čustva. To pričakujem tudi od svojega partnerja, da sem jaz njemu edina.
Težko je , ker ne vem, kje sem. Nisem ujeta v to, da ta oseba mora biti on, kako pa naj vem, kaj je zame najbolje, ali če sem jaz prava zanj.
Zelo pomembno mi je, da je mi iskreno pove, kaj misli in čuti in razjasni, kje sva, važno mi je, da se lahko zanesem na to, da ga ne bojo prve skušnjave speljale. Če se čustveno malo odmaknem od njega, se mi zdi, reakcija kot da me hoče potegniti nazaj. Ne vem. Zmedena sem, rada bi vedela ali je iskren. Kaj pa če je vse samo moja projekcija, da on je iskren in si samo jaz mislim, da ni. Ah, prosim povejte, kaj si vi mislite o tej situaciji, svetujte mi, saj sama ne najdem odgovorov.
Draga,
v današnjih časih, ko na vseh področjih zmanjkuje časa, ali pa vsaj tako kaže, ni nič kaj nenavadno navezovanje osebnih stikov preko računalnikov… Ne vem, kaj pravijo statistike (te so itak suhoparne), menim pa, da, hvalabogu, to (še) ni prevladujoč način navezovanja stikov med spoloma.
Iz tega, kar ste povedali, je sklepati, da ste ”lačni” delitve čustev z nasprotnim spolom, da ste prej osamljena, kot ne in da imate pri vsem skupaj povsem normalne, enake želje, kakor večina žensk (če že ne tudi moških): željo po stabilni in varni čustveni zvezi, ki ste jo pripravljena graditi celostno ter odkrito in pošteno. Lepo in vredno vsega spoštovanja!!! Pravite, da ne iščete avanture in zato vam tudi odgovarjam na tak način.
Včasih je veljalo, ne morem pa reči, ali to tudi drži, da so stike z najrazličnejšimi nameni na tak način iskali ljudje obeh spolov, predvsem:
– taki, ki dejansko niso imeli časa za tako imenovano socialno življenje, kjer bi si poiskali ustreznega partnerja;
– ljudje, ki so iskali takšne ali drugačne avanture, nekateri tudi s slabimi, izkrivljenimi in za nasprotni spol škodljivimi nameni;
– ljudje, ki so bili zaprte narave in so težko navezovali stike ali pa ljudje, ki so imeli slabo samopodobo, morda niso bili zadovoljni s svojim zunanjim izgledom ali imeli kakšne druge težave in podobno. Prav ti so bili v veliko primerih okarakterizirani kot žrtve različnih zlorab. Največkrat seveda ženske. Ženske, ki so v življenju že veliko pretrpele in so iskale rešitve tudi na tak način – in bile ponovno zlorabljene ali izkoriščane.
Iskreno pretehtajte lastne motive, ki vas vodijo na tak način navezovanja stikov in poglejte, ”kje ste”… Na sploh, ampak res nasploh bi seveda prej odsvetoval takšno navezovanje stikov, predvsem za ženske, kakor pa ga priporočal, ali pa vsaj svetoval VELIKO previdnost. Še posebej pa, če je govora o tujini. Še posebej!!!
Pišete o svojih zelo intenzivnih čustvih do človeka, ki ga sploh ne poznate!!! Zaradi lepih besed??? Saj dobro veste, kar pravi stari pregovor: da kar je na jeziku, ni nujno, da je tudi v srcu… To pa se lahko pokaže IZKLJUČNO v konkretnem, bolj ali manj skupnem življenju.
Še ko dva postaneta par oziroma partnerja, ko se dejansko v živo spoznavata, se v veliko primerih razmerje pokaže za nesporazum in takšno raznolikost, da gredo zveze hitro narazen. Veste, koliko poročenih parov se na primer v Sloveniji po nekaj letih zakona razide? Zelo veliko.
To, kar vam nekdo piše ali o sebi govori preko računalniških video povezav je lahko zelo, zelo vprašljivo. Omejeno pokreten pravite? Človeku bi se lahko hitro ponudila misel o izgovoru, da na tak način nekoga najlažje zvabi k sebi… Previdno, draga bralka…
Prav tako skorajda ne morete preverjati njegove iskrenosti in čustev do vas, saj se takšno ”preverjanje” med partnerji običajno dogaja praktično vse življenje ali pa vsaj dolgo dobo… Če ga že nameravate obiskati, mu dajte še pred obiskom vedeti, da ste o tem kam točno greste, obvestili svoje prijatelje ali starše. Na splošno bi bil na vašem mestu previden, previden in še enkrat previden… Garancij o uspehu ali neuspehu takšne zveze pa vam ne bo mogel nihče dati, draga bralka.
Lep pozdrav in
nasmeh,
Dušan
Forum je zaprt za komentiranje.