Najdi forum

Ne vem kaj naj nardim sama s sabo.Vm,da sem depresivna-sem žalostna,večkrat mi gre na jok,moža imam rada(mislim da je to ljubezen),vendar se mi zdi življenje včasih brez smisla.Imam dva otroka,ki potrebujeta mojo pomoč(eden je epileptik,drugi je hiperaktiven-otrok s primankljaji na posamznih področjih).Mož mi veliko pomaga,ampak včasih je preveč in sem žalostna.Sama sem že iskala pomoč,dobila pa samo zdravila.Pa tudi nimam časa za čakanje pri psihiatrih.Rada bi se s kom pogovorila,a ne vem s kom.

Pozdravljeni!

Po vašem pisanju sodim, da ste žalosti in sami. Poskusite se o svojim težavah pogovoriti z možem, prijateljico ali kakšnim sorodnikom. Lažje vam bo, ko boste o svojih težavah govorili.

Če je možno hodite z družino v naravo, na krajše sprehode. Gibanje tudi sprošča.

Redno jemljite predpisano terapijo, za razgovor se lahko obrnete tudi na anonomni telefon za pomoč ljudem v stiski; če se naročite za kontrolo pri psihiatru pa najbrž tudi ne boste predolgo čakali.

Mateja, Šent

Gibanje še posebej v naravi je čudežno zdravilo. Če le imaš možnost si vzemi uro dnevno za rekreacijo in skoraj obljubim, da bo tok misli šel krepko v +.
Držim pesti za tvoj uspeh in srečno!

Vem, da bi morala hoditi ven, ampak otroci v tem času ne morejo biti sami. Nimam varstva. Danes je zame zopet en težek dan. Nimam se na nikogar opreti. Ko rečem možu, da mi je hudo, samo reče, da naj najprej uredim sama s sabo in naj se neham smilit sama sebi. Vem da sem čudna, ampak ne vem kako naj se izkopljem iz tega. Otroke imam zelo rada, ampak ne vem, če jih bom imela še toliko časa, da bi se izkopala iz tega začaranega kroga, saj se mi zdi da je moje življenje brez smisla.

Tudi iz stanja v katerem se trenutno nahajaš je možno dosti koristnega izvleči. Zaposli svoj um, izražaj se expresivno, dokler problema ne prepoznaš kot uspeh.. Recimo, vpiši se na kratek tečaj kiparstva ali lončarstva, nabavi glino, in vanjo vtetoviraj svoja čustva. Zagotavljam ti fascinantnost lastnega uspeha. Išči, brskaj po poteh, možnostih in alternativah. Ogromno si lahko ponudiš, če si le upaš.

In ena lepa misel:
Imaš, spet nimaš. Ljubiš, izgubiš. Obup in bol pa čas ublaži. Zameriš in odpuščaš, srečen si trpiš… Ostajajo pa dela, ponos, ter svoja kri.

Srečno!

Zakaj bi bilo tvoje življenje brez smisla ko imaš najmanj 4 smisle:
sebe
dva otroka
moža

Ej…kaj bi katera dala za to??!!

:O) lp Sandra VELIKE RAZDALJE PREHODIMO Z MAJHNIMI KORAKI!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close