Lep pozdrav vsem. Star sem 25.
Imam eno težavo s punco. Imava zvezo 6 let in nekako se mi dozdeva da se je punca pričela oddaljevat od mene. Imela sva vzpone in padce kot je to normalno,nikoli nič hujšega, da se ne bi morala pogovorit in rešit.. sedaj opažam čist drugačen odnos do mene, ne vem ali je samo obdobje ali kaj bolj resnega.. predvidevam da si z nekom dopisuje. Nikoli ji nisem branil stvari, ne prijateljic in prijateljev, vendar iz slabih izkušenj, glih ne odobravam najbolj skritih dopisovanj.. nekako si ne vzame več časa za mene, bolj so ji pomenbni prijatli, če ji ostane kaj časa in ce se ji da sem jaz na vrsti.. to govorim za vsaki dan. 3 krat me je celo “zaj****” sma bila zmenjena za vikend, da greva malo na izlet itd.. ampak se njej ni najbolj dalo in ni šla. 2 uri kasneje, ja šla na izlet z prijateljico. ( ni zamere saj zato so prijatelji, ampak 3 vikende zapored na isti način mi je malo čudno). Ko se hočem pogovorit z njo, je vedno njen odgovor ” ja vredu, ne da se mi kregat” in se dejansko pogovor konča. Ko jo vprašam s kom si na “skrivaj” dopisuje ,je zmeraj nek prijatelj, nikoli ne dobim konkretnega odgovora. Ko jo vprašam kaj je narobe da se tak obnaša, mi reče da je vse vredu in da nič ni narobe. Če nadaljujem , se vpiči v mene, kaj mi je, zakaj vedno tečnarim.. Tudi ko se pogovarjama po telefonu ali si dopisujeva, je bolj hladna..

Zato če ima kdo kakeršen koli nasvet bi bil hvaležen, ker kot vidim s pogovorom ne dosežem ničesar. Hvala Lp


Če pogovor ne vodi nikamor, tudi veza ne bo mogla nikamor. Saj je partnerstvo nekako takšno kot morski pes: ves čas se mora premikati.
Premika se pa le, če je možna komunikacija.

Če uporabimo drugačno analogijo: dva pametna telefona brez interneta in GSM omrežja.. kako bosta komunicirala?
Z dimnimi signali?

V čem je smisel?
Ni ga.

De omnibus disputandum..

Po tem, kar si opisal sklepam, da je našla drugega, do tebe pa nima več niti osnovnega spoštovanja. Zaključi odnos in pojdi naprej.

Prvo hvala obema za odgovor. Poslušal nasvet in zadevo končal,zdaj če je imela drugega nisem bil 100%,ampak glede obnašanja in odnosa ni bilo nič boljše.. še enkrat sem naredil “butla” iz sebe in nasedel njenim besedam.. celo 2krat je prišla do mene,preverit če sem doma( hvala bogu nisem bil) .. no in se je začela njena besedna borba , da sem jaz uničo zvezo, da imam drugo itd.. sedaj ko je končano se je opravičla inpravi, da se nje ne zdi več to kaj je blo, da bi se rada pomenla in razmislila kako in kaj. Se ji splača prisluhnit? Ali enostavo ignor in it dalje

Povej ji, da ti ni do pogovora in da sta zaključila.
V nasprotnem primeru se bo vračala…

Če se že zdaj obnaša kot da je mal motena, bo taka tudi v prihodnje. Že to, da se “želi pogovoriti” in ne pove takoj, smrdi po manipulaciji, sploh če si ji že 2x nasedel. Od takih samo stran, požrla ti bo živce.

Problem je v tem da nikoli ni bila takšna, bila je super ,družabna punca.. in odkar je menjala službo,spoznala nove prijatle , je njeno obnašanje samo padalo.. in veliko presenečenje da se lahko človek tako hitro spremeni.. Na začetku so razlogi bli različni, stres,utrujenost itd. Ampak stvari so še vedno samo padale in seveda moja napaka je bila , da so me takšne stvari motile, da dejansko od punce nimam nič, razen 1 dopust na leto…

No sadaj ko sem zaključil z njo se je malo umirila(učitno spoznala nekoga)ampak kljub mojemu ignoru,še kar piše in išče načine za pogovor.( ponesrečen klic, nekaj napiše in kao ni hotla meni,pošilja slike itd…) Priznam ni mi vseeno,ampak ne mislim popustit.predvidevam da bi rada sedela na 2 stolih..ali je to samo provociranje.. in kako se dejansko tega rešit ,če beseda konec in ignor ne zaležeta.

za spraviš se dol iz omrežij, blokiraš številko, če še to ne pomaga, jo pa zamenjaš.
če je ne boš hranil s svojim odzivom, se bo hitro naveličala.

Hvala,blokiral na socialnih omrežjih in telefonsko. Upam da bo mir,čeprav me je poskušala spet zavajat in manipolirat z mano(glede na pisanje),čeprav sem bolj človek ki rad nasede lepim besedam,mi je nekako uspelo ostat priseben.žal druge rešitve ni bilo. Hvala lepa vsem za pomoč!

Veseli me, da si se rešil iz toksičnega odnosa.
Vse naj ti želim v nadaljnjem življenju!

New Report

Close