Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje kaj narediti?

kaj narediti?

Pozdravljeni,

Na preventivnem pregledu z ultrazvokom (za službo) so mi odkrili nekaj na ščitnici.
Na izvidu piše:

V levem lobusu dve hipoehogeni formaciji velikosti 6 in 7 mm. Desno manjša hiperehogena formacija z nekaj dorzalne akustične sence (značilno za kalcinacijo – velikost 4 mm), dodatno še hiperehogen areal s tekočinsko formacijo, velikost 4 mm.
MNENJE:
Nodularna hiperplazija levo, desno hiperehogeni areali – lahko kalcinacije v nastajajnju lahko druga patol? – priporočam pregled pri tirologu.

Ker so čakalne vrste dolge, me zanima koliko me mora skrbet in koliko bi stal samoplačniški pregled zaradi teh sprememb.

Krvni test S-TSH je 1.411

Hvala za odgovor

Spoštovani!

Glede na navedeno, gre za slučajno, po opisu povsem nenevarno najdbo, lahko počakate na redni pregled pri tirologu.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Stara sem 54 let,,za boleznijo ščitnice se zdravim štiri leta.
Moj izvid leta 2012: TSH 0,00;FT3 19,92; aTg 17; aTPO 8. DG: Hipertireoza E 05,9.Prejemala sem Athyrazol 2X1 tableto in Propranolol 2X20 mg tbl dnevno.
Zaradi alergije sem nato prejemala le Propiltiouracil 3 x 20 mg.
Zadnja kontrola februarja 2016: S-TSH 2,29mlU/l.
Zdravnik mi je že pred dvema letoma predlagal radioaktivni jod. Takrat se za to nisem odločila. Sedaj pa zdravnik pravi,da zdravljenje že predolgo traja in povzročajo zdravila preveč stranskih učinkov,zato mi ponovno predlaga terapijo z radioaktivnim jodom. UZ ščitnice: desni reženj meri 15mmx12mm,levi 15 mm x 13mm. Ščitnica je grobe nehomogene strukture,brez nodusov. Traheja ni dislocirana ali utesnjena.
Zdravnik trdi,da se mi pozna na očeh,močno mi izpadajo tudi lasje.
Sem v veliki dilemi in ne vem kaj naj naredim.
Prosim za vaše mnenje.
LP
Darja

Spoštovani!

Glede na navedeno in relativno majhno ščitnico je aplikacija radiojoda najprimernejši način zdravljenja vaše bolezni ščitnice.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close