Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Kaj namesto Canestena?

Kaj namesto Canestena?

Pozdravljeni,

pojavila se mi je blažja srbečica na spolovilu. POnavadi sem to reševala kar s Canestenom, sedaj pa bi poskusila to rešiti s homeopatskim zdravilom-če seveda obstaja.
V lekarni seveda nisem dobila odgovora na to, so me napotili k zdravniku homeopatu.
A mi lahko mogoče vi odgovorite na moje vprašanje, ali bi res morala do homeopata?

Poudariti moram, da težave niso velike, in ne gre za neko hudo vnetje (vam kako to izgleda).

Najlepša hvala za odgovor.

Pozdravljeni,
v kolikor sicer z zdravjem nimate nobenih izrazitejših težav, potem najbrž ni smiselen poglobljen homeopatski pregled. Kadar je blažja srbečica spolovila izoliran lokalen problem, zdravljenje s homeopatijo tudi ni najbolj primerno. Bolj primerno je kakšno topikalno zdravljenje. Tudi na področju komplementarne medicine ostaja mnogo kremic, poparkov, mazil…, ki se nanašajo lokalno in so popolnoma naravne na bazi zelišč in lahko pri takih težavah zelo dobro pomagajo.
Za take izolirane težave je homeopatija načeloma slabši izbor zdravljenja. Če pa imate več težav z zdravjem, pa obisk homeopata priporočam, poiskal vam bo primerno zdravilo, ki lahko tudi srbečico popolnoma odpravi.
Pa še nasvet iz prakse. Veliko mojih pacientk ima tovrstve težave, tudi s preobčutljivostjo predela, blagimi vnetji, glivicami…, ki pa so povsem ponehale potem, ko so na predelu zopet pustile prosto rasti dlake. Morda je tudi to za poskusiti, če bi vzrok seveda lahko bil take vrste.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close