kaj naj zdaj?
Veš kaj, lahko je obsoditi moškega, kaj pa ženska, ki se naga uleže z moškim v posteljo, mu natakne kondom in si premisli? Puhoglava? Kaj naj si človek misli o taki osebi?
Da gre za mojo lastno hčer, bi ji rekla, kar si iskala, si našla. Upam, da sem jo vzgojila v osebo, ki razmišlja s svojo glavo in zna presodit situacijo in bo poznala tveganje, če se bo že spustila v take igre.
Imaš pa ja toliko pameti v glavi, da če nisi prepričana, da hočeš seks, ne greš z moškim v posteljo! So to zdaj novodobne igrice ali kaj?
Za moja fanta srčno upam, da se v življenju izogneta tvoji jezikavi hčerki, ki jo mati uči uporabe žaljivk v komunikaciji.[/quote]
Ti greš tudi s svojim možem vsako noč v posteljo.
A mu daš zato vsakič noge narazen ali seksata takrat, ko je obema do tega?[/quote]
Res kristus no, mož ni ne tip, ki si ga snela na neki žurki, ga peljala v posteljo, slekla, mu nataknila kondom in rekla “ne”!
Tudi moža v skupni postelji ne zrajcam, če vem, da mi ni do seksa.
Kaj vam je, ste vse usekane, saj to je osnovno spoštovanje do človeka!
Kaj je zdaj normalno, da gre ženska z moškim, ga zrajca in pusti? Potem se pa pritožuje, da jo je bedak posilil?!
A mu daš zato vsakič noge narazen ali seksata takrat, ko je obema do tega?[/quote]
Res kristus no, mož ni ne tip, ki si ga snela na neki žurki, ga peljala v posteljo, slekla, mu nataknila kondom in rekla “ne”!
Kaj je zdaj normalno, da gre ženska z moškim, ga zrajca in pusti? Potem se pa pritožuje, da jo je bedak posilil?![/quote]
Ne vem, koliko so stari tvoji otroci, ampak verjetno že imajo prve simpatije ali celo hodijo s kom. Se pravi, tvoj sin ima zeleno luč, da punco posili, ko se recimo na tretjem zmenku začneta poljubljat in mečkat? Saj ga je vendar zrajcala, saj ji vendar paše! In seveda ni dvoma, da ji paše, zagotovo ji. Pri vas oziroma pri tebi to pomeni, da gre tvoj sin lahko do konca ne glede na to, kaj na določeni točki reče dekle. Saj ga je vendar zrajcala in tudi ona je zrajcana. Zakaj bi torej odnehal?
Ampak mislim, da ne dojemaš.
Na srečo naše otroke vzgajajo tudi drugje in če menijo, da starši v nečem nimamo prav, so pripravljeni verjeti tudi komu drugemu. Srčno upam, da tvoji otroci slišijo tudi drugačna mnenja in razmišljajo o njih.
Kaj je zdaj normalno, da gre ženska z moškim, ga zrajca in pusti? Potem se pa pritožuje, da jo je bedak posilil?![/quote]
Nekatere tipe zrajca že pogled na normalno oblečeno žensko telo. Kaj pa potem? Vse v burke?
Resnično, iz katerega stoletja si ušla? Človeško telo je nedotakljivo. Resnično upam, da nimaš hčerk.
Ker če jih imaš, imajo monstrum od mame. Ko bodo prišle posiljene domov, jih boš najprej vprašala, s čim so izzivale.
…se opravičujem avtorici za smetenje, ampak ne morem da ne bi.
Za moje mnenje: resnično resnično upam, da si boš poiskala kakšno strokovno pomoč….v tvoje dobro in v dobro marsikoga drugega…ti je calvina lepo napisala, jaz nisem tako spretna z besedami, tako da se samo podpišem pod njo.
Za avtorico pa…upam, da rešiš situacijo tako, da bo za vse v redu, predvsem pa seveda zate in otroka!
No to je pa tko kot za posiljeno žensko pravijo, saj je izzivala.
In če jih baba faše, je že zaslužila.
Mislim, saj ne morem verjet, da še kdo tako razmišlja!
Kakorkoli že, moški žensk nimajo kaj pretepat, že zato, ker so večinoma močnejši in se na šibkejše pač ne spravlja. In to pač ni nek civiliziran način komunikacije, ne glede na alkohol.
In če se že zgodi, je treba ukrepat, da se ne bo več dogajalo (po moje edina rešitev it narazen), nikakor vztrajat in mirit situacijo in pazit, kaj rečeš, da ne boš tepen.[/quote]
Glej, verjamem, da se kdaj zgodi, da te mož iz čistega mira nabuta. Verjamem, da to obstaja. Ampak pri avtorici ni bilo tako.
Jezikala je. Kaj ima zdaj od tega? Samo modrice in sfižen zakon.
Pa kaj je res treba še vedno jezikat in izivat, ko vidiš, da je vrag odnesel šalo? Pa še vedno teraš svoje, ker imaš ja prav! Ja, in ta tvoj prav ti prinese samo modrice (lahko še kaj hujšega!).
Nisem nasilen tip, imam 3 otroke, najstnike, dva sta dobila po riti vsak 1x, tretji nobenkrat. Ampak sem se znašla tudi sama kdaj v situaciji, ko bi koga najraje nabutala – recimo 1x smo bili zunaj in je en tip pijan težil in težil in mu nisem mogla uiti, se mu izogniti, kar naprej za mano in kar naprej je nabijal neke neumnosti, prav izival in malo je manjkalo, da ga nisem na gobec. V službi sem mela tudi 1x tako stranko, da je jezikala in jezikala in izivala, da bi jo človek pretepel, ker ne najdeš drugega, ker postaneš nemočen in ti pride pač do živega. Jaz sem se vzdržala, nekdo pa, ki je nagnjen k nasilju, se ne vzdrži.
Kaj je na koncu bolje? Da se ženska živa in zdarava umakne ali da jezika naprej in faše batine?
Glede posilstev pa sori, so “posilstva” in so posilstva. In moški so bedaki, ki jim v takih primerih (in v večini drugih) dela samo tamala glava.
Kaj imaš od tega, da celo noč zavajaš in rajcaš tipa, a ne misliš z njim nič? No, v največ primerih tudi ne bo nič, lahko pa naletiš na tako budalo, ki si bo hotel vzeti, kar misli, da si mu ponujala celo noč. In kdo je potem na veččji škodi, ti ali ta tip?
Enako avtorica teme, kdo je na večji škodi, ona ali njen mož? Ona ima modrice…[/quote]
Ne razumeš, kasneje?
Nobeno nasilje ni sprejemljivo. Sploh.
Glej, verjamem, da se kdaj zgodi, da te mož iz čistega mira nabuta. Verjamem, da to obstaja. Ampak pri avtorici ni bilo tako.
Jezikala je. Kaj ima zdaj od tega? Samo modrice in sfižen zakon.
Pa kaj je res treba še vedno jezikat in izivat, ko vidiš, da je vrag odnesel šalo? Pa še vedno teraš svoje, ker imaš ja prav! Ja, in ta tvoj prav ti prinese samo modrice (lahko še kaj hujšega!).
Nisem nasilen tip, imam 3 otroke, najstnike, dva sta dobila po riti vsak 1x, tretji nobenkrat. Ampak sem se znašla tudi sama kdaj v situaciji, ko bi koga najraje nabutala – recimo 1x smo bili zunaj in je en tip pijan težil in težil in mu nisem mogla uiti, se mu izogniti, kar naprej za mano in kar naprej je nabijal neke neumnosti, prav izival in malo je manjkalo, da ga nisem na gobec. V službi sem mela tudi 1x tako stranko, da je jezikala in jezikala in izivala, da bi jo človek pretepel, ker ne najdeš drugega, ker postaneš nemočen in ti pride pač do živega. Jaz sem se vzdržala, nekdo pa, ki je nagnjen k nasilju, se ne vzdrži.
Kaj je na koncu bolje? Da se ženska živa in zdarava umakne ali da jezika naprej in faše batine?
Glede posilstev pa sori, so “posilstva” in so posilstva. In moški so bedaki, ki jim v takih primerih (in v večini drugih) dela samo tamala glava.
Kaj imaš od tega, da celo noč zavajaš in rajcaš tipa, a ne misliš z njim nič? No, v največ primerih tudi ne bo nič, lahko pa naletiš na tako budalo, ki si bo hotel vzeti, kar misli, da si mu ponujala celo noč. In kdo je potem na veččji škodi, ti ali ta tip?
Enako avtorica teme, kdo je na večji škodi, ona ali njen mož? Ona ima modrice…[/quote]
Ne razumeš, kasneje?
Nobeno nasilje ni sprejemljivo. Sploh.[/quote]
Se strinjam! Tudi strupen jezik je nasilje!
avtorica, ki se imenuje ˝moje mnenje˝
-ne skrbi zaradi paradnega razmišljanja ostalih
-ti imaš večino kar si povedala prav, ker znaš pogledati na stvar z več zornih kotov
-drugi samo jamrajo in na pamet sodijo o nastali situaciji, a noben ne ven zakaj se je sploh situacija zgodila
-je to bil karmični dolg?je žrtev sama izzivala?nikoli se ne ve, a tako enostransko kot večina gleda na stvari,,,,to je obup
-to zdaj pomeni ko vidite naslov:pijan moški z avtom zadel peško….takoj pomislite, da ga je potrebno vržt v reko, ker je absolutno on kriv….NAUČITE SE GLEDATI STVARI Z VEČIH ZORNIH KOTOV, pa brez obsojanja drugih,,,,
– ne ti imaš prav, ne ti, ne ti, ja ti imaš prav,,,a je to zdaj igrica, ki jo igrate? kdo je pa sodnik?stvarnik?
Joj, moje mnenje, skor so mi oci ven padle.
Kot je ze ena gor napisala, clovesko telo je nedotakljivo. Ni izjem. A hceri bi rekla, da je dobila, kar he iskala? Ojoj. Se ti tudi zdi, da zenska v minici in oprijeti mikici prej zasluzi posilstvo kot zenska v hlacah in dolgi jopici?
Za avtorico: prvic ni nokoli zadnjic. Ni opravicila.
Nobena ženska si ne zasluži posilstvo in to dejanje obsojam! Ampak! Ženska, ki se cel večer slini po moškem, ga objema, ljubčka, šlata in kaj vem kaj še vse, se gre potem še mečkat z njim, na koncu pa ne da, je zame ruknjena ženska in je za posilstvo kriva v enaki meri kot moški, ki jo je posilil! Ne govorim o mladini, ki še raziskuje svet spolnosti in je zanje mečkanje višek seksa. Govorim o odraslih ženskah! Enako ženska, ki jezika. Za pretep nosi svoj del krivde.
Še nekaj! Človeško telo je nedotakljivo, človeška duša tudi! Velikokrat bolj boli udarec v dušo, kot udarec v telo!
tu se ne strinjam sploh. udariti enega, sploh šibkejšega, je nekaj čisto druggega kot neke zmerljivke, te obvisijo v zraku, si jezen, rečeš marsikaj. z batinami ni tako. tako da – avtorica spokaj, spokaj spokaj od njega. za moje mnenje pa – so ti že povedal no
[/quote]
Si samo še ena, ki opravičuje nasilje! Besede ne obležijo v zraku in jeza ni nobeno opravičilo za žaljive besede! Enako kot jeza ni opravičilo za udarce! Če si normalen človek se znaš tudi v jezi zadržati, da ne žališ človeka s katerim se ne strinjaš! Psihično nasilje pusti lahko večje posledice kot fizično!
če ne boš NIČ naredila, jih boš drugič še prej fasala. bo že prišla prilika, se bo napil, ti boš kaj kao “narobe” povedala, pa bo BUM.
spakiraj mu kufre in si vzamei čas za razmislek, evidentiraj vse- pojdi vsaj do zdravnika, če že ne na policijo. moraš to narest, zaradi otrok!!!! samo res, lekcijo mu pa moraš dat, če ne bo mislil, da ni nič. drugo jutro se bo delal, kot da se ne spomni, govoril ti bo, da si ti kriva, da si ti izzivala. ampak nasilen je bil on!!!! tudi če ga je kaj motilo, se ne pretepamo!!!!
tudi jaz bi nekaj dodala za Moje mnenje: tudi če je jezikanje – verbalno nasilje (čeprav bi tudi to lahko razpravljala, ker vsak izraz mnenja ni verbalno nasilje), bi moral on odreagirati drugače. Na nasilje se ne odzove z nasiljem. Opravičila za tepež enostavno NI. Ga ne more biti!! Nihče si ne zasluži biti tepen! Glede na tvoje primere strank in pijanca pa – si odrasla, stranka odide in greš se nadihat, od pijanca pa se obrneš in greš – če ne gre, kličeš policijo.
Meni je mami rekla, da moški enkrat udari žensko – drugič osla! (upam da razumete!) Jaz sem mojemu tudi povedala – ne toleriram tepeža! Če bo udaril mene, me ne bo mogel nikolil več. Tudi otroka ne tepeva imam pač drugo metodo, ki zaleže bolj kot pa tepež in je tudi bolj prijazna tako za njeno psiho, kot samopodobo.
Avtorica, nujno na csd in k zdravniku. Nujno! V primeru, da se to ne bo nikoli več ponovilo, ne boš s tem ničesar izgubila, v primeru, da bi postalo huje, pa ti lahko zelo prav pride dokumentirano nasilje v vsakršnih bitkah za skrbništvo in v ločitvenih postopkih.
Drži se!
Pa še to: ženske smo naučene, da smo žrtev fizičnega nasilja, ampak to sploh ni nujno, da je tako. Mene je bivši samo enkrat udaril, končalo se je pa tako, da je naslednji dan on hodil okrog ves plav, ne jaz. Ne vem, kje sem dobila moč, ampak rekla sem si – o ne, mene nihče ne bo tepel. Pa sem ga premlatila. Večjega in močnejšega od sebe, ampak tako je bil presenečen, da se še branil ni kaj dosti. Ne se zakrivat in stiskat v kot, samo stisneš pest in butneš nekam, kjer boli. Simpl, kot se izkaže.