Najdi forum

Gavi Gavi ahhaha no no..po pištolo ji glih ni treba,je treba mal trezno razmislit..
ampak ja,res..

Začni postopke,začni vse vse kar so tukaj gor povedali!
Ampak..med tem časom.. to bo nekaj časa trajalo.. jaz nebi nič omenjala da odhajam..bila bi tiho in urejala stvari potem pa čez noč zginla. kaj ga sploh briga..
ampak med tem časom.. res matr povej najbližjemu kolegu enmu decu da če ga boš rabila naj bo pripravljen da pride..ni slabo met tud kij..če slučajno ta čas stegne roko nate..
in če,takoj policijo! predvsem pa se brani!

bodi malo vojaka,naj se ti vzbudi tista moč ženske v tebi,
prijateljice naj ti stojijo ob strani..

ne se dat!

Moje mnenje se pa razlikuje od večine in razmišljam tako, da tale mož avtorico verjetno ni čisto na suho nabutal.
Kaj je kar prišel domov in te začel mlatit? Težko verjamem. Če že, potem sigurno ni prvič!

Nadalje: mislim, da obstajajo sicer moški, ki za kriv prst pretepejo ženo, ampak otem pri avtorici tudi to ne bi bilo prvič.
Mislim, da je večina nasilja izzvana z nasiljem. Tudi verbalno nasilje je nasilje, če ste mogoče pozabile.

Mislim še, da je avtorica za svoje modrice sama kriva. Zdaj se lahko tolče po prsih, da je ona svetnica in njen mož gnili nasilnež (kar tudi žal je), ampak svoje modrice bi si lahko komot prišprala! Kaj ima zdaj od tega, ne vem, razen da bo dedca brcnila čez prag, ampak to bi lahko naredila tudi brez modric.

Moj oče je bil nasilen in ne mi, da se tepežu ne da izognit, ker se da in sva se mu obe z mamo izognilipameten način – ko mu že potegneš živec, pač ne lajaš naprej, ampak miriš situacijo.
Kdo ima v taki situaciji prav in kdo ne, kdo je grd in kdo lep, je popolnoma nepomembno, ker pomembno je le, da odneseš celo kožo.

Zdaj pa, kar je, pač je in kako bš ravnala naprej, je popolnoma tvoja odločitev. Jaz osebno v takem zakonu ne bi ostala, pa ne samo zato, ker je mož nasilna budala, ampak ker si tudi ti nesposobna komunikacije in je vajin odnos že brez tega incidenta za en Q.

Zase. Za otroke. Kdo ve, če se ločita in bodo otroci pri njem, če se še na njih spravi, bo lažje dokazovati, če je že kje zabeleženo, da je bil tudi v zakonu agresiven.
In tudi moj nasvet je beži, pa, če se še tako opravičuje in joka da ne bo nikoli več. Kdor ima to v sebi pač ima. In vedno bo še drugič, pa še in še, dokler ne otopiš in se ne boš upala, oz zmogla iz tega več rešiti. Edino, če pristane na zdravljenje, če le to obstaja. Pa še do tega sem skeptična.

tisti nasvet glede orožja pa niti ni tako neumen. ja kaj čmo morda se sliši čudno ampak pri enem nasilnem tipu samo to še zaleže

Praviš, da se je to zgodilo prvič. Samo od tebe je odvisno, ali se je tudi zadnjič.
Spokaj ga ven, ali pa poberi otroke in se umakni na varno. Poslikaj modrice, da si ne boš slepila oči, ko jih boš naslednjič videla na otroku. Nasilnež se zadržuje samo prvič, naslednjič je že lažje. In poskrbi, da ne bo ostalo neprijavljeno policiji. Tudi, če ne bodo ukrepali, bo vseeno nekje ostala zabeležka.

Pa še to: ja, si jezikala, vendar ga nisi pretepala, a ne? Te je on molče tepel, ali kako?
Hudiča, ne išči izgovorov za njegovo nasilje, tudi pijača ni izgovor. In to, da enkrat na mesec prikrevsa vinjen ni neka vrlina, ampak začetek alkoholizma.

Vzemi se v roke in si zrihtaj življenje, tole, kar se dogaja pri vas na žalost ni varno niti zate, še manj za otroke. Dejstvo, da ti je pri tem zvest, ni neka olajševalna okoliščina.

Oziroma bolje povedano; tvoje mnenje se razlikuje od vseh drugih.
Ti imaš še vedno razmišljanje žrtve in fotr ti je uspešno vcepil v glavo, da si sama kriva za batine. Upam, da imaš normalnega, prisebnega partnerja, ker si zelo primerna kandidatka za boksarsko vrečo. Si razmišljala kdaj, da bi šla po strokovno pomoč ali v kako skupino za samopomoč?

Zase. Za otroke. Kdo ve, če se ločita in bodo otroci pri njem, če se še na njih spravi, bo lažje dokazovati, če je že kje zabeleženo, da je bil tudi v zakonu agresiven.
In tudi moj nasvet je beži, pa, če se še tako opravičuje in joka da ne bo nikoli več. Kdor ima to v sebi pač ima. In vedno bo še drugič, pa še in še, dokler ne otopiš in se ne boš upala, oz zmogla iz tega več rešiti. Edino, če pristane na zdravljenje, če le to obstaja. Pa še do tega sem skeptična.[/quote]

Če se bo kdaj kasneje odločila za prijavo ali če bo čez čas spet kak incident, da bo dokazala, da ni bil prvi.

Avtorica, prijava na policijo ima še en bonus: nasilnežu lahko izrečejo prepoved približevanja za 48 ur.

Glede na to da se mu je ob omembi policije utrgalo, ne kliči policije pred njim.
Pojdi na policijsko postajo in podaj prijavo.
Prav tako pojdi NUJNO jutri do svojega osebnega zdravnika, da gredo
poškodbe v kartoteko.

Mogoče ta trenutek ne zgleda ključno, ampak je!
Gre za pomembne dokaze, ki bodo še kako pomembni v postopku
ločitve, skrbništva nad otroki in zagotavljanja tvoje varnosti in
varnosti otrok v prihodnje!

No to je pa tko kot za posiljeno žensko pravijo, saj je izzivala.
In če jih baba faše, je že zaslužila.
Mislim, saj ne morem verjet, da še kdo tako razmišlja!
Kakorkoli že, moški žensk nimajo kaj pretepat, že zato, ker so večinoma močnejši in se na šibkejše pač ne spravlja. In to pač ni nek civiliziran način komunikacije, ne glede na alkohol.
In če se že zgodi, je treba ukrepat, da se ne bo več dogajalo (po moje edina rešitev it narazen), nikakor vztrajat in mirit situacijo in pazit, kaj rečeš, da ne boš tepen.

Ti imaš še vedno razmišljanje žrtve in fotr ti je uspešno vcepil v glavo, da si sama kriva za batine. Upam, da imaš normalnega, prisebnega partnerja, ker si zelo primerna kandidatka za boksarsko vrečo. Si razmišljala kdaj, da bi šla po strokovno pomoč ali v kako skupino za samopomoč?[/quote]

Na srečo se zelo motiš!
Moj oče je svoje otroke iz prvega zakona pretepal za “dober dan” in “lahko noč”. Včasih niso šli v šolo, ker so imeli take modrice, da niso bili za med ljudi.
Mene in mamo oče ni nikoli udaril, jaz od njega nikoli nisem bila tepena. Je bil nasilen, je razbijal z vrati, polomil stol recimo in tolkel po mizi, ni naju pa nikoli udaril!
Ker moja mama mu je takoj na začetku postavila pravilo, da če jo samo 1x udari ali mene, bo spokala in šla. Tega se je držal, jaz pa sem se tudi naučila, da ko se ga je polastila nekontrolirana jeza, da nisem jezikala naprej in izzivala, ampak da sem se umaknila, umirila, bila tiho in poslušala rjovenje.

Kakor praviš, verjetno mi je to pustilo neke posledice in zdaj, kot odrasla oseba, se znam izogniti konfliktom, izognem se situacijam, ki bi lahko postale nasilne, speljem stvari kultivirano in diplomatsko in nisem niti približno neka vreča za boksanje, ampak precej samozavestna oseba, ki zna v življenju dosegati svoje cilje.

Ti imaš še vedno razmišljanje žrtve in fotr ti je uspešno vcepil v glavo, da si sama kriva za batine. Upam, da imaš normalnega, prisebnega partnerja, ker si zelo primerna kandidatka za boksarsko vrečo. Si razmišljala kdaj, da bi šla po strokovno pomoč ali v kako skupino za samopomoč?[/quote]

Na srečo se zelo motiš!
Moj oče je svoje otroke iz prvega zakona pretepal za “dober dan” in “lahko noč”. Včasih niso šli v šolo, ker so imeli take modrice, da niso bili za med ljudi.
Mene in mamo oče ni nikoli udaril, jaz od njega nikoli nisem bila tepena. Je bil nasilen, je razbijal z vrati, polomil stol recimo in tolkel po mizi, ni naju pa nikoli udaril!
Ker moja mama mu je takoj na začetku postavila pravilo, da če jo samo 1x udari ali mene, bo spokala in šla. Tega se je držal, jaz pa sem se tudi naučila, da ko se ga je polastila nekontrolirana jeza, da nisem jezikala naprej in izzivala, ampak da sem se umaknila, umirila, bila tiho in poslušala rjovenje.

Kakor praviš, verjetno mi je to pustilo neke posledice in zdaj, kot odrasla oseba, se znam izogniti konfliktom, izognem se situacijam, ki bi lahko postale nasilne, speljem stvari kultivirano in diplomatsko in nisem niti približno neka vreča za boksanje, ampak precej samozavestna oseba, ki zna v življenju dosegati svoje cilje.[/quote]

Popolnoma nič se ne motim in samo potrdila si moje mnenje. Samo da pač niso bile batine v obliki udarcev, ampak psihičnega pritiska. Ti si zelo tipična žrtev psihičnega nasilja. Zdrav otrok, zdrav mislim v glavi, ki se ne boji svojih staršev, ne razvije obrambnih vzorcev obnašanja, ker mu tega ni treba.
Moj otrok meni gladko upa jezikati in se ne umika, tudi ko sem jezna nanj. Ker se me ne boji. Upam, da vidiš razliko.

Kakorkoli že, moški žensk nimajo kaj pretepat, že zato, ker so večinoma močnejši in se na šibkejše pač ne spravlja. In to pač ni nek civiliziran način komunikacije, ne glede na alkohol.
In če se že zgodi, je treba ukrepat, da se ne bo več dogajalo (po moje edina rešitev it narazen), nikakor vztrajat in mirit situacijo in pazit, kaj rečeš, da ne boš tepen.[/quote]

Glej, verjamem, da se kdaj zgodi, da te mož iz čistega mira nabuta. Verjamem, da to obstaja. Ampak pri avtorici ni bilo tako.
Jezikala je. Kaj ima zdaj od tega? Samo modrice in sfižen zakon.
Pa kaj je res treba še vedno jezikat in izivat, ko vidiš, da je vrag odnesel šalo? Pa še vedno teraš svoje, ker imaš ja prav! Ja, in ta tvoj prav ti prinese samo modrice (lahko še kaj hujšega!).

Nisem nasilen tip, imam 3 otroke, najstnike, dva sta dobila po riti vsak 1x, tretji nobenkrat. Ampak sem se znašla tudi sama kdaj v situaciji, ko bi koga najraje nabutala – recimo 1x smo bili zunaj in je en tip pijan težil in težil in mu nisem mogla uiti, se mu izogniti, kar naprej za mano in kar naprej je nabijal neke neumnosti, prav izival in malo je manjkalo, da ga nisem na gobec. V službi sem mela tudi 1x tako stranko, da je jezikala in jezikala in izivala, da bi jo človek pretepel, ker ne najdeš drugega, ker postaneš nemočen in ti pride pač do živega. Jaz sem se vzdržala, nekdo pa, ki je nagnjen k nasilju, se ne vzdrži.
Kaj je na koncu bolje? Da se ženska živa in zdarava umakne ali da jezika naprej in faše batine?

Glede posilstev pa sori, so “posilstva” in so posilstva. In moški so bedaki, ki jim v takih primerih (in v večini drugih) dela samo tamala glava.
Kaj imaš od tega, da celo noč zavajaš in rajcaš tipa, a ne misliš z njim nič? No, v največ primerih tudi ne bo nič, lahko pa naletiš na tako budalo, ki si bo hotel vzeti, kar misli, da si mu ponujala celo noč. In kdo je potem na veččji škodi, ti ali ta tip?
Enako avtorica teme, kdo je na večji škodi, ona ali njen mož? Ona ima modrice…

Ne za ločitev, če bi postalo kdaj tako, da bi morala zahtevati
prepoved približevanja ali če bi se izkazalo, da je njena
edina opcija varna hiša.

Moje mnenje je, da je jezikanje neprimerna komunikacija, ki je lahko zelo hitro žaljiva in se pri nas doma na tak način ne pogovarjamo. Kolikor se spomnim za nazaj, otroci niso niti poskušali. V bistvu sem jih vedno učila, da se kregamo argumentirano in da če kaj želijo, s čimer se jaz ne strinjam, da me prepričajo z argumenti.

Ti si verjetno ena tistih, ki ji je poimenovanje po raznih živalih v kregu z možem popolnoma normalno. Vidiš, če bi mene mož imenoval za kozo, bi mu spokala kufer.

In če se že zgodi, je treba ukrepat, da se ne bo več dogajalo (po moje edina rešitev it narazen), nikakor vztrajat in mirit situacijo in pazit, kaj rečeš, da ne boš tepen.[/quote]

Glej, verjamem, da se kdaj zgodi, da te mož iz čistega mira nabuta. Verjamem, da to obstaja. Ampak pri avtorici ni bilo tako.
Jezikala je. Kaj ima zdaj od tega? Samo modrice in sfižen zakon.
Pa kaj je res treba še vedno jezikat in izivat, ko vidiš, da je vrag odnesel šalo? Pa še vedno teraš svoje, ker imaš ja prav! Ja, in ta tvoj prav ti prinese samo modrice (lahko še kaj hujšega!).

Nisem nasilen tip, imam 3 otroke, najstnike, dva sta dobila po riti vsak 1x, tretji nobenkrat. Ampak sem se znašla tudi sama kdaj v situaciji, ko bi koga najraje nabutala – recimo 1x smo bili zunaj in je en tip pijan težil in težil in mu nisem mogla uiti, se mu izogniti, kar naprej za mano in kar naprej je nabijal neke neumnosti, prav izival in malo je manjkalo, da ga nisem na gobec. V službi sem mela tudi 1x tako stranko, da je jezikala in jezikala in izivala, da bi jo človek pretepel, ker ne najdeš drugega, ker postaneš nemočen in ti pride pač do živega. Jaz sem se vzdržala, nekdo pa, ki je nagnjen k nasilju, se ne vzdrži.
Kaj je na koncu bolje? Da se ženska živa in zdarava umakne ali da jezika naprej in faše batine?

Glede posilstev pa sori, so “posilstva” in so posilstva. In moški so bedaki, ki jim v takih primerih (in v večini drugih) dela samo tamala glava.
Kaj imaš od tega, da celo noč zavajaš in rajcaš tipa, a ne misliš z njim nič? No, v največ primerih tudi ne bo nič, lahko pa naletiš na tako budalo, ki si bo hotel vzeti, kar misli, da si mu ponujala celo noč. In kdo je potem na veččji škodi, ti ali ta tip?
Enako avtorica teme, kdo je na večji škodi, ona ali njen mož? Ona ima modrice…[/quote]

Joj, ti pa res zelo malo veš o nasilju in posilstvu. Ko bi vsaj bilo tako enostavno. Posiljene so tudi nemočne 70-letne ženice, a si resno predstavljaš, da se oblečejo v mini krilca, dekolte in rajcajo žrebce cele večere? In ne, niso posilstva in “posilstva”. Kar se zgodi proti volji enega od udeležencev, je posilstvo, in od pred nekaj let je v kazenskem zakoniku tudi posilstvo v zakonu. Ti si lahko s tipom že gola v postelji in si natika kondom, a si ti premisliš. In samo zato, ker sta prišla tako daleč, nima popolnoma nobene pravice od tebe proti tvoji volji zahtevat spolni odnos. Tako kot tvoj mož od tebe ne, čeprav ležita vsako noč skupaj v postelji.
Ti se moraš resno izobraziti o tem, sploh ker imaš tri otroke, kot praviš, so najstniki … Pazi, kaj jih učiš. Madona, upam, da moja hči ne bo naletela na tako vzgojenega fanta, ki se mu bo posilstvo zdela njegova pravica. Saj mu je to vendar povedala mama.

Moje mnenje je, da je jezikanje neprimerna komunikacija, ki je lahko zelo hitro žaljiva in se pri nas doma na tak način ne pogovarjamo. Kolikor se spomnim za nazaj, otroci niso niti poskušali. V bistvu sem jih vedno učila, da se kregamo argumentirano in da če kaj želijo, s čimer se jaz ne strinjam, da me prepričajo z argumenti.

Ti si verjetno ena tistih, ki ji je poimenovanje po raznih živalih v kregu z možem popolnoma normalno. Vidiš, če bi mene mož imenoval za kozo, bi mu spokala kufer.[/quote]

Ne sklepaj na suho. Nikoli. Ne v mojem primeru, ne v drugih primerih, sploh pa ne, ko gre za nasilje, tudi spolno nasilje.

Se opravičujem avtorici za smetenje in upam, da je izvedela dovolj.

Za Moje mnenje:

Ti svoje sinove učiš, da je včasih posilstvo upravičeno. Upam, da se tega zavedaš. Verjetno se pogovarjate kaj o medsebojnih odnosih in o tem, kaj se sme, kaj se ne sme. Jaz mojo hči to učim. Kaj pomeni ne in da ga morajo drugi spoštovati. Ti pa svoje sinove učiš, da jim včasih tega ne ni treba spoštovati. Res se bojim naleteti na take ljudi. Upam, da se boš zamislila nad tem.

Veš kaj, lahko je obsoditi moškega, kaj pa ženska, ki se naga uleže z moškim v posteljo, mu natakne kondom in si premisli? Puhoglava? Kaj naj si človek misli o taki osebi?
Da gre za mojo lastno hčer, bi ji rekla, kar si iskala, si našla. Upam, da sem jo vzgojila v osebo, ki razmišlja s svojo glavo in zna presodit situacijo in bo poznala tveganje, če se bo že spustila v take igre.
Imaš pa ja toliko pameti v glavi, da če nisi prepričana, da hočeš seks, ne greš z moškim v posteljo! So to zdaj novodobne igrice ali kaj?

Za moja fanta srčno upam, da se v življenju izogneta tvoji jezikavi hčerki, ki jo mati uči uporabe žaljivk v komunikaciji.

Za razliko od tebe jaz svoje ortoke učim varnega življenja, da tudi če imajo zeleno luč na semaforju, vseeno pogledajo levo in desno, ker če prileti neka budala, tej budali ne bo nič, njih pa lahko ne bo več ali pa bodo invalidi, pa ni važno, če imajo 1000x prednost!

Tega se držim v vsaki situaciji v življenju: če imaš še 1000x prav, poglej še 1x levo in desno, ker če ti uleti budala, tebe ni in kaj imaš potem od svojega prav?

Poskusi tudi ti tvojo hči naučiti, kako se prav obnaša, kako se prav komunicira in kaj je fer plej, bo verjetno imela veliko manj težav v življenju!

Veš kaj, lahko je obsoditi moškega, kaj pa ženska, ki se naga uleže z moškim v posteljo, mu natakne kondom in si premisli? Puhoglava? Kaj naj si človek misli o taki osebi?
Da gre za mojo lastno hčer, bi ji rekla, kar si iskala, si našla. Upam, da sem jo vzgojila v osebo, ki razmišlja s svojo glavo in zna presodit situacijo in bo poznala tveganje, če se bo že spustila v take igre.
Imaš pa ja toliko pameti v glavi, da če nisi prepričana, da hočeš seks, ne greš z moškim v posteljo! So to zdaj novodobne igrice ali kaj?

Za moja fanta srčno upam, da se v življenju izogneta tvoji jezikavi hčerki, ki jo mati uči uporabe žaljivk v komunikaciji.[/quote]

Ti greš tudi s svojim možem vsako noč v posteljo.
A mu daš zato vsakič noge narazen ali seksata takrat, ko je obema do tega?

New Report

Close