kaj naj storim?
Pozdravljeni!
Jaz ne vem kaj naj naredim. Stara sem 19 let, hodim v 1.letnik fax-a, doma se kar naprej kregamo(kar me spravlja ob živce)- in moja starša se ne znata pogovarjat-zmeraj se skregata ali pa še kaj hujšega. Rada bi mela občutek varnosti, ki naj bi mi jo nudil dom, toda tega enostavno ni. Vse sem probala, da bi naredila, kar se da (prosila sem ju naj nehata, da imam pravico do miru;itd.). Nič ne pomaga-nikoli se ne bosta spremenila. Jaz pa ne morem več živeti tukaj, ker se ful preveč sekiram zaradi tega. Prosim za nasvet, ker res ne vem kaj naj.
Lp, zvezdica!
Pozdravljena!
Svetujem ti, da si začneš urejati svoje življenje brez tvojih staršev, ker če je že sedaj takšen pritisk z njihove strani, bo kasneje z leti še slabše in lahko se zgodi da bo poleg tebe še kdo drug trpel, ki mu ne bo vseeno zate.
Moj nasvet: pojdi stran, ker pomembna si ti in tvoja sreča in ne sreča koga drugega. Vse se ti bo uredilo samo predati se ne smeš, boš vidla!
LP
Jacko
Zvezdica!
Vidim, da imaš doma nevzdržno situacijo. Nekaj logičnih izbir:
1. Poišči si svoje stanovanje oz. sobo (če študiraš v Lj,mislim,da to ne bo tako težko). Če ti finančno ne znese, najdi delo preko študentskega servisa. Če nisi iz Lj in imaš tukaj že svojo sobo,ostajaj v Lj tudi čez vikende. Stara si že dovolj, da najdeš svojo samostojnost. Ti NISI DOLŽNA prestajat takšnih stvari zaradi njunih nesoglasij!
2. Staršem povej,da se boš zaradi njiju pač prisiljena odselit od doma.
3. Predlagaj jima ločitev.
Povej jima, da ne boš več dolgo živela z njima, če ti ne bosta nudila kar potrebuješ (kaj to je, si pa že povedala zgoraj… povej to še njima) in se boš ob prvi priložnosti odselila, če si res to želita. Preprosto in direktno.
Miha
Pri nas je enako…samo čakam, da se bom odeselila, do takrat pa bom očitno morala…..potrperi in pretrpeti..
Forum je zaprt za komentiranje.