kaj naj storim
Pozdravljeni !
Sem mati samohranilka in živim z hčerko v najemnem stanovanju.Pred nedavnim sem izvedela, da se bova morali izseliti, pa ker sem ostala brez zaposlitve in prejemam socialno pomoč me zanima, ali obstoja kakšna rešitev glede stanovanja, kam naj se obrnem po pomoč za socialno stanovanje ali kaj podobnega ker so najemna stanovanja zelo draga na najin gmotni položaj oz. če nama lahko kdo pomaga pri rešitvi le tega. Živiva v Ljubljani in če je kdo ki bi nama lahko pomagal to rešiti v najkrajšem možnem času.
Za odgovore se že vnaprej zahvaljujem.
Lepo pozdravljeni!
Pozdravljeni!
Po pomoč za neprofitno stanovanje se lahko obrnete na Javni stanovanjski sklad mestne občine Ljubljana. Razpis za neprofitna stanovanja je letos že bil, lahko pa kadarkoli vložite vlogo za nujni bivalni prostor, vendar je tudi tukaj čakalna doba.
Začasna, prehodna rešitev bi lahko bila vključitev v katerega od materinskih domov. Vendar se v materinskih domovih izvaja program in ne gre samo za reševanje stanovanjskega problema. Najbližje bi vama bila Materinski dom Ljubljana (na Karunovi, Trnovo) ter Materinski dom Zavoda Pelikan-Karitas na Škofljici in v Višnji Gori (naš materinski dom).v kolikor vas ta možnost zanima, se osebno pozanimajte v omenjenih materinskih domovih glede prostih mest.
Srečno!