Najdi forum

kaj naj storim?

Pred enim mesecem sem zaradi vecmesecnega izostanka menstruacije morala zaceti jemati hormonske tablete (Cyclo-Progynova) Ko sem jih zacela jemati, sem imela 57 kg, na katere sem presla z 72 kg v dveh letih hujsanja s telovadbo in pravilno prehrano. Ves cas, ko jemljem tablete, se vsak dan tehtam in vsak dan mi je vec kazalo – sedaj imam 59 kg. Ne gre mi v racun, saj namrec ne jem vec kot ponavadi, vcasih se manj, dokaj redno telovadim, ce to ne, grem vsaj na sprehod… Mogoce je ta povecana teza pac le povecana in zadebeljena maternica, ki pred tabletami ni imela nobene sluznice in je bila minimalno velika. Se vseeno pa se mi zdi 2kg za maternico prevec. Postajam panicna, zato ker se nocem zrediti in delam na tem (prehrana, gibanje), ko pa stopim na tehtnico, je stevilka vedno visja! Grozen obcutek, ko telo dela v nasprotju s tvojimi prizadevanji!
Kaj naj storim, naj grem h ginekologu, da mi predpise druge tablete? Naj nic ne jem?!

Hvala za vas odgovor!

Na račun same teže maternice to ne gre. Tablete spreminjajo hormonski status telesa, od katerega je odvisna tako vsebnost vode kot tudi nekateri drugi dejavniki metabolizma. Vsekakor ni nobenega razloga za preplah zaradi dosedanjega povišanja telesne teže. Spremljajte jo, da v novi situaciji spoznate energetske in prehrambene potrebe vašega telesa.
Če bo teža še naraščala, se lahko nato pogovorite z vašim ginekologom.

marija Anderluh

Viktorija, pisi mi!

New Report

Close