Najdi forum

pozdravljeni!

rada bi vas vprašala naslednje. s svojim sinom sva se preselila k mojemu partnerju, takrat sem v stanovanje vložila 4 – 5 mio sit, za prenovo in stanovanjsko opremo, vso renovacijo sem krila iz lastnih sredstev.zdaj pa je situacija tako daleč, po šestih mesecih, da želi, da se s sinom odseli in da ne želi biti več z menoj. seveda nimam ne prostora, da bi se kam preselila, niti denarja (več) da bi kupila stanovanje. obenem pa sem tudi noseča z njim. kaj sploh lahko storim? ali naju lahko izseli, tudi stalno bivališče imava na tem naslovu (z njegovim privoljenjem seveda).

hvala za odgovor.

Izseliti vas ne more, ostaja pa vprašanje, ali boste vi še zmogli živeti z njem, glede na to, da vas ne želi v svoji bližini.
Seveda imate vso pravico, da vam povrne vloženo premoženje, vendar boste do njega prišli šele po dolgotrajnih dokazovanjih in dolgih pravnih postopkih.
Sprašujete kam zdaj. Ženske v stiski se v takih primerih obrnejo na sorodnike, prijatelje, vzamejo podnajemniško stanovanje ali pa izberejo nastanitev v materinskem domu. Glede na vašo nosečnost, bi bil morda dobra začasna rešitev pred poiskanjem dolgotrajnejše rešitve. Partner se ponavadi iz stanovanja ne umika, žal. Morda lahko poskusite, glede na to, da boste kmalu z dvemi njegovimi otroki, za katera bo moral plačevati preživnino in je odstopitev njegovega deleža v korist otrok.
Bila sem kratka, v veseljem pa bom še dopolnila svoje predloge, če želite. LP

Morda pa še ni vsega konec, morda so boji, kako bo on tu živel. Prej je ime določeno svobodo in ni bil navajen živeti z toliko ljudmi. Zdaj se boji, da ne bo imel prostora zase. Pokaži mu kje in kako sta vidva lahko še sama, vzamita si čas zase, daj sina v varstvo za nekaj dni bodita malo sama, pojdita kam. V stanovanju naj si vsak od vas uredi samo svoj lasten kotiček ali prostor ali omaro ali da ima vsak svoj čas mir v stanovanju. Mogoče bo to pomagalo, da bo sprejel vaju oba. Išči prostor za vaju, pomagaj mu sprejeti novega otroka, če pa boš videla da ne bo šlo, moraš zaščititi svoje otroke pred morebitno agresivnostjo in se potem zateči v Materinski dom ipd. in potem reševati stvari. Poiskusi torej mu dati prostor zanj in za vaju in šele potem ukrepaj, kajti najboljše za vse vas bi bilo če bi se uspeli sporazumeti in zaživeti polno življenje, ampak ne preko žrtev.

New Report

Close