Kaj naj si človek misli ob tem mejlu?
NIVEO kremo uporabljamo pri naši hiši že odkar pomnim,sigurno več kot 40 let. Še ko sem bila otrok smo se mazala punčke s tisto Niveo iz modre pločevinaste škatle, pa kako na debelo, da smo se vse svetile. Uporabljam jo več ali manj vsa leta, tudi sedaj, vsako jutro Nivea za obraz. Nikoli nisem imela nobenih problemov. Bolj z ostalimi kremami, tako da sem vedno “prešaltala” nazaj na Niveo.
Seveda, splošna tendenca je proti poskusom na živalih. V EU so za potrebe kozmetike že prepovedani, dovoljeni so še za zdravila. Seveda pa je Loreal močno lobiral proti tej prepovedi, pa tudi dandanes se v Franciji še vedno pobije največ živali za potrebe poskusov…hmmm, le zakaj?…nismo v srednjem veku 😉
Meni je pomemben le končni učinek.
Sem precej zahtevna uporabnica, in ne gledem na ceno, če je izdelek kakovosten in ima tiste vrste učinek, ki ga od izdelka pričakujem. Torej, če želim, da se mi lasje svetijo, da so mehki, voljni, zdravi in sijoči, bom uporabljala L’Orealov šampon. Na kožo, ker imam izredno suho že vsaj 20 let “dajem” samo klasično Nivea mleko za telo. Za obraz menjam, od Vichyja pozimi, do lahkih Shiseido poleti. Od ličil imam večino dražjih blagovnih znamk, kot so Chanel, Dior, Shiseido….
Kemija v izdelkih me ne zanima, ne berem sestavin, ker pač zaupam, da vsak ve kaj dela. Po drugi strani je že itak kemija vsepovsod, v zraku, na tleh, v hrani, vodi, čistilih, rastlinah, živalih, na in v nas…..torej?
A kaj spremeni, če se namažem z izdelkom nastalim iz nafte ali ne, če vsak dan itak veliko večjo količino produktov te iste nafte vsrkam globoko v pljuča, ali se mi naloži na kožo?
moška koža je drugačna od ženske in veliko manj občutljva. ne moreš primerjat.[/quote]ž
Lohk primerjaš.
Moška koža in ženska koža se na začetku popolnoma nič ne razlikujeta.
Problem nastane,ko se ženske začnete packat in mazat in packat,packat z SLABŠIMI stvarmi kot je čist navadno olje. Ja , prav ste slišal. Verjamete reklamni industriji, ki vsake 12 ur da ven reklamo za eno kremo, ki je pa oh in sploh in ki vam bo v 4 dneh povrnila mladostniški videz.
Morm povedat, da če uporabljate uno kremo, ki je bla prejšnjih 12 ur O.K. , ste v popolni zmoti in ste retardirane.
Pa a vam pamet ne da, da je vse skup nategovancija svetovnega kova.
In ja, moška in ženska koža sta res različni. ĐIZS!!!
moška koža je drugačna od ženske in veliko manj občutljva. ne moreš primerjat.[/quote]ž
Lohk primerjaš.
Problem nastane,ko se ženske začnete packat in mazat in packat,packat z SLABŠIMI stvarmi kot je čist navadno olje. Ja , prav ste slišal. Verjamete reklamni industriji, ki vsake 12 ur da ven reklamo za eno kremo, ki je pa oh in sploh in ki vam bo v 4 dneh povrnila mladostniški videz.
Morm povedat, da če uporabljate uno kremo, ki je bla prejšnjih 12 ur O.K. , ste v popolni zmoti in ste retardirane.
In ja, moška in ženska koža sta res različni. ĐIZS!!![/quote]
dragi mister G,
najprej si preberi kaj o moški koži in o ženski koži, potem pa pametuj.
predvsem o debelini kože, gostoti oljnih žlez, vplivu testosterona nanje in podobno.
Razlika med moško in žensko kožo se prične pri spolnih hormonih. Od posameznika je odvisno kakšno je razmerje med hormoni. Govorimo o androgenih (moških spolnih) in estrogenih (ženskih spolnih) hormonih. Premastno kožo povzroča androgen hormon testosteron, ki žleze lojnice spodbudi, da izločajo več maščobe. S tem, ko maščoba iz lojnic prehaja na površje, so pore bolj vidne in razširjene. Torej, moška koža se razlikuje od ženske kože. Je od 16 do 22 odstotkov bolj debelejša, bolj mastna, hitreje poroženeva in izloča več nečistoč. Moška koža ima razširjene pore, se bolj sveti in je velikokrat razdražena zaradi britja.
pa še tole
Ne glede na starost ima moška koža tudi večjo gostoto kolagena kot ženska. Glede na to, da je vsebnost kolagena neposredno povezana z nastankom znakov staranja kože, nekateri pravijo, da je ženska koža približno 15 let starejša od kože moškega, v primeru da sta oba enake starosti. Toda moški so manj pazljivi glede sončenja, kar pomeni, da redko uporabljajo kreme za sončenje, kar pa lahko prispeva k temu, da se omenjena 15-letna razlika sploh ne opazi. Škoda, ki jo povzročijo nevarni UV žarki, lahko moški koži doda par let ter izniči koristi, ki upočasnjujejo notranje staranje.
Lohk primerjaš.
s tem svojim postom si predvsem pokazal svojo lastno retardiranost ter totalno nerazgledanost.
Čeprav je deloma res, da se ženska in moška koža razlikujeta, je Mr.G dobro zadel bistvo. Tako zelo se pa spet ne razlikujeta, da bi ženske dejansko potrebovale vse tiste žavbe in maže, ki si jih nenehno nanašate 😉 Če mislite, da je krema za kožo okoli oči kaj drugačna, kot tista za obraz istega proizvajalca…jok, brate. Ni. Sama uporabljam na obrazu izključno jojoba olje, ne kreme, ki ima nekje na 20 mestu pri sestavinah navedeno jojoba olje. Toniram jo z zelenim čajem, katerega si malo pustim od zajtrka, in ne z nekimi toniki, ki omenjajo, da vsebujejo 0,03% ekstrakta zelenega čaja 😀 Če bi negovalna kozmetična industrija živela od mene, bi propadla. No, za tuš gel in šampon še moram neki pogruntat…
Tudi jaz vedno bolj iščem alternative za kozmetiko v kuhinji :).
Ker sem imela večletne težave z lasiščem (prhljaj, rdeče, srbeče lasišče), sem iskala alternativo za šampon in jo našla. Lase si umivam z navadno sodo bikarbono. Zmešam žličko sode s čisto malo vode, toliko da lahko nanesem na lase in je malce tekoče, vtrem v lasišče in pustim delovati kakšno minuto. Nato sperem in si pripravim še cca. deci in pol mlačne vode z dvema žlicama kisa in vlijem na lase. Tudi to pustim delovati kako minuto. Nato sperem in posušim, ponavadi s fenom na hladen zrak. Moji lasje imajo sedaj več volumna, kar mi je všeč. Niso več tako “obloženi”, se svetijo.
Sedaj moram samo še najti sodo bikarbono v večjem pakiranju ;).
ž
Lohk primerjaš.
s tem svojim postom si predvsem pokazal svojo lastno retardiranost ter totalno nerazgledanost.[/quote]
Na vse vaše poste, bi se glede retardiranosti in nerazgledanost še mal zamislil !!
Sanji Lončar verjamem. Odkar sem se začela ukvarjati z zdravilnimi zelišči, sem presenečena nad njihovo učinkovitostjo. V naši družini nima nihče problemov s kožo ker se izogibamo kemiji kolikor se da. Predvsem kemiji v hrani. Odkar pa izdelujem domače milo iz kokosove masti, palminega in olivnega olja sta pa koža in lasje še bolj voljna in mehka. Domačo ognjičevo kremo rabim samo za razpokane ustnice pozimi. Zanimivo koliko žensk mi reče kako lepo kožo imam pri mojih letih. Problem uporabe kozmetike se začne pri umivanju. Več dobrih stvari kot sperete iz kože, večji problemi bodo z njo. In vse žajfe, ki se kupijo v supermarketih so detergenti. Prava mila so narejena iz maščob.Naravna mila vsebujejo glicerol, ki dela kožo mehko in voljno ter pribitek olj, ki jo ne izsušijo.
Sanja Lončar ima čisto dobre zaključke.
Moji pogledi so še bolj radikalni. Glede na to, da koža vse posrka, kar nanjo nanesemo, je za kozmetiko primerna le najkvalitetnejša hrana! Torej to, kar brez škode nesemo v usta, nam tudi na koži ne bo škodovalo.
Queen,
za lase je super, če si jih operemo z jajčnimi rumenjaki. Po 2 rumenjaka za prvo in 2 za drugo pranje. Vonj popravimo z 2-3 kapljicami poljubnega naravnega eteričnega olja, ki ga zmešamo v kakšne pol litra vode in uporabimo za končno spiranje.
S tem se tudi za vse čase znebimo prhljaja in pretiranega izpadanja las.
Domači pralni prašek
Torej, gre za tekoče pralno sredstvo za perilo, njegova priprava vzame 5 min in cca. 30 centov na liter. gre pa takole:
1 Marseillsko milo (kupi se ga v DM-u npr.) ali drugo naravno rastlinsko milo na zelo male koščke naribaš na ribežnu. Posebej si pripraviš 3 L vroče vode (jo seveda greješ na štedilniku :)), v njo pa potem začneš počasi umešavati milo, da se raztopi. Dodaš 1 veliko žlico sode bikarbone (za 50 centov za pol kile se jo kupi v Eurospinu) in pomešaš. Voda (oz. zdaj že pralno sredstvo) ne rabi zavreti – samo, da se milo stopi. Potem še toplo, preden se začne strjevati, vliješ v posodo, v kateri naj ostane še nekaj lufta (idealno je vsaj še za 1 liter prostora), posoda pa naj bo nujno plastična, saj se zaradi še nepojasnjenega razloga (verjetno kakšna bizarna reakcija) tole sredstvo strdi v kamen, če ga daš v steklo ali kakšno drugo posodo. Posodo daš na hladno, da se začne tekočina ohlajati, vsake toliko pa jo malo premešaš (zato pride prav luft v posodi), da se ne strdi preveč. če se to slučajno zgodi, se čisto lepo utekočini, če premešaš s kuhlo. ko se ohladi, dodaj 20-30 kapljic poljubnega eteričnega olja in voila :). Če želite še malo mehkejše perilo, dodajte še kakšni žlico kisa. Perilo se odlično opere (saj veste, kako se hvalijo, da ima Ava koščke mila v prašku), diši pa po starih cajtih, v glavnem prijetno. Pa še prijazen do narave si in prišparaš: mi smo v 6 mes prišparali verjetno med 120 in 150 EUR! Ne moreš verjet, kolko denarja dajemo za tole kemijo…
Morda komu prav pride. Sprobajte
lp, m