Najdi forum

Rabim nasvet!
Enostavno ne vem kaj naj naredim.Pred kar nekaj časa sem spoznala enga fanta, ki mi je praktično zlezel pod kožo.Če napišem v kratkem, je bilo tako, da sva postala dobra prijatelja, nakar pa sva oba opazila, da so se porodila tudi določena čustva.Sicer res z njegove strani mislim da lahko rečem zaljubljenost, z moje pa tega ne znam opisati – mogoče bi rekla da zelo dobro prijateljstvo, morda kaj več.
No problem pa je v tem, da sem bila vezana, in enostavno nisem mogla mimo tega, da ne glede na to ali je moja veza dobra ali ne, da sem pač vezana. Tega se je tudi on zavedal, in nekako me je prosil naj se odločim, pa tega nisem bila sposobna, nisem čutila dovolj ljubezenskih čustev zanj, in zato sem sama pri sebi sklenila, da mu ne morem nardit krivice in se zanj nisem odločila.
Mogoče je pa tudi res, da nisem imela “jajc” za tako odločitev – torej pustiti fanta s katerim sva skupaj že kar nekaj let, in sem nanj bolj navajena kot kaj drugega.
No in potem se je še zgodilo nekaj čudnih stvari,(med drugimi tudi nekaj kar bi od njega najmanj pričakovala – pa se je zgodilo) ki so pogojevale to, da sva s tem prijateljem zelo ddaljila.
Jaz pa ne vem zakaj – karakterno polna ponosa, mu nekako nisem povedala da mi ni vseeno.Mogoče me je tudi vse prehitelo in nekako nisem reagirala tako kot sem čutila.
No sedaj pa ne vem kako in če sploh naj mu povem, da si vseeno prijateljstvo z njim želim.
Tudi vem ne kaj si sedaj misli o meni in nikakor nočem, da bi imel negativno mnenje, ker imava očitno oba preveč ponosa, da bi si prizala, da nama ni vseeno.
Tudi vem ne, če bi on tto prijateljstvo hotel, ali pa mu je res samo do zveze, če sploh.
Kaj naj naredim – naj pozabim na vse?

Prosim povejte mi svoje mnenje, in opravičujem se za zmedenost v postu.

LP Kimy

Kimy,

zelo pošteno od tebe, da nisi ničesar hotla, ker le imaš fanta in če bi slučajno kaj imela s tem prijateljem, potem veš kdo bi bil najbolj razočaran in ogoljufan. Nihče nima pravice drugemu narediti tisto, kar sam noče, da bi on tebi. In ker se tega držiš te lahko samo pohvalim.
je pa v tvojem zmedenem pismu eno vprašanje: ali ti ljubiš svojega sedanjega fanta in bi res rada z prijatelejm ostala samo prijatelja?

Če se imata z fantom rada in vse klapa in če se ljubita, potem je naloga prijatelja, da te sprejme tako kot je in sta res prijatelja, kar pa mislim, da je pri izkazani ljubezni zelo težko prešaltati nazaj na prijateljstvo. ne vem pa to, koliko si mu ti vlivala kakršnega koli upanja, da bi lahko kaj bilo. ker potem si delno ti krviva, za njegov odnos sedaj.

vprašaj sebe, kaj želiš in ko si odgovoriš 100% ukrepaj. V vsakem primeru, pa bi jaz poklical prijatelja in mu povedal, da bi rad da ostaneva prijatelja. če ne bo želel in se umaknil, si ti naredila svoj del pravilne odločitve.

Primož

poskusi mu povedat čisto preprosto…vendar bodi pripravljena, da te bo zavrnil. Če ti je on že nakazal ali pa celo povedal, kaj čuti do tebe, potem najverjetneje ne bo hotel biti prijatelj s tabo. V kolikor bo res tako (držim pa pesti, da ne!), potem vedi, da to prijateljstvo nikoli ni bilo pravo prijateljstvo…ker je on vedno pričakoval nekaj več. In če je o tebi razmišljal kot o bodoči partnerki, se gotovo ne bo zadovoljil s prijateljstvom. žal.

Večkrat sem prebral tvoje vprašanje, saj se mi zdi, da sem ga videl nekje drugje. Pa to seveda ni pomembno. Sprva sem dobil občutek, da ti gre res za prijateljstvo z njim, ampak tudi jaz se sprašujem enako kot Primož. Si ti mogoče v tega fanta zaljubljena? Sama si že povedala, da si čutila nekaj do njega, ampak se nisi mogla odločit oziroma napisala si celo to, da nisi imela jajc in da imaš tega fanta bolj kot ne samo zato, ker si nanj navezana. Še bolj nenavadno pa je tole: *ali pa mu je res samo do zveze, če sploh*. Poglej kaj si napisala na zadnje, kaj to pomeni, da si ti želiš odkrito zvezo? Tole je zelo pomemben podatek in jaz bi se na tvojem mestu vprašal kaj se dogaja. Potem takem si zavrgla fanta, ki ti je izpovedal ljubezen, globoko v sebi si mogoče čutila isto, nisi pa si mogla ali pa hotela tega priznati. Zdaj si očitno spoznala, da pa je le nekaj na tem, drugače se verjetno nebi tako želela tega “prijateljstva” z njim. Če veš, da z sedanjim fantom ne moreš naprej, potem se odloči in naveži z njim stike in mu povej kaj čutiš. Vsekakor bodi pripravljena, da te bo zavrnil, kar je povsem normalno, ampak mogoče se bo premislil in videl, da si zaljubljena vanj in kaj veš. Bodi previdna in sledi svojemu srcu, ta naj bo tvoj vodnik.

New Report

Close